«Μήνυμα» Τσίπρα στα Σκόπια: Δεν είναι μόνο το όνομα το πρόβλημα…

«Θέλουμε λύση που δεν θα αφήνει περιθώριο αλυτρωτισμού ή ανιστόρητων διεκδικήσεων» είπε ο πρωθυπουργός – «Διεκδικούμε με αποφασιστικότητα την επίλυση του ζητήματος με μία κοινά αποδεκτή, σύνθετη ονομασία, έναντι όλων»

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας πριν από λίγο στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επθιτροπής του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός, έστειλε μήνυμα στα Σκόπια ότι δεν είναι μόνο το όνομα που συνιστά το πρόβλημα, αλλά και άλλα στοιχεία σηματοδοτώντας έτσι την ελληνική επιδίωξη για αλλαγές στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας στα σημεία εκείνα εκ των οποίων εκπορεύεται αλυτρωτισμός έναντι της Ελλάδας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρωθυπουργός : «Η ελληνική θέση είναι σαφής και είναι θέση ευθύνης. Διεκδικούμε με αποφασιστικότητα την επίλυση του ζητήματος με μία κοινά αποδεκτή, σύνθετη ονομασία, έναντι όλων…μετά την πολιτική αλλαγή στη γειτονική χώρα, βλέπουμε μια κυβέρνηση αποφασισμένη να κάνει βήματα. Μένει όμως να το δούμε στην πράξη. Αναζητούμε μια ονομασία αλλά και ένα ευρύτερο πλαίσιο συμφωνίας που δε θα αφήνει κανένα περιθώριο αλυτρωτισμού ή ανιστόρητων διεκδικήσεων».

Χαρακτήρισε θετικό ότι στη γειτονική χώρα βλέπουμε μια κυβέρνηση που εμφανίζεται αποφασισμένη να κάνει βήματα, για να επισημάνει όμως μένει να το δούμε στη πράξη.
Σημείωσε ότι υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας ώστε να λυθεί οριστικά ένα ζήτημα που φορτώθηκε στη χώρα από το 1992. Σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι τότε ως ΥΠΕΞ ο κ. Σαμαράς «προτίμησε να οικοδομήσει τη προσωπική πολιτική του καριέρα, παρά να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, όπως όριζε το εθνικό συμφέρον». Πρόσθεσε ότι όμως και σήμερα “υπάρχουν πάλι κάποιοι συνεχιστές αυτής της παράδοσης του κ. Σαμαρά, αρκετοί εξ αυτών στη ΝΔ, που προσπαθούν, χωρίς επιχειρήματα να αγγίξουν ευαίσθητες χορδές, σηκώνοντας το λάβαρο της πατριδοκαπηλίας”.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι “τα εθνικά συμφέροντα δεν προασπίζονται ούτε με κραυγές ούτε με αφορισμούς και γραφικότητες, αλλά με νηφαλιότητα, με διαπραγματευτική ικανότητα, με προσπάθεια διεύρυνσης των διεθνών συμμαχιών μας στο εξωτερικό και με προσπάθεια διαμόρφωσης συναίνεσης και εθνικής ομοψυχίας στο εσωτερικό”.

Εύσημα στον Αρχιεπίσκοπο

Σε αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε θετικό παράδειγμα τη στάση του Αρχιεπισκόπου, “ο οποίος με τη χθεσινή του τοποθέτηση έστειλε ένα μήνυμα ομοψυχίας και νηφαλιότητας, όπως αρμόζει στη συγκεκριμένη συγκυρία”.

Επίθεση στον Μητσοτάκη

Αντίθετα με τον αρχηγό της ΝΔ, όπως είπε, που επιδεικνύει μια στάση εθνικής επιπολαιότητας, που “δεν τον αφορά αν η χώρα θα απελευθερωθεί από τα βάρη που της φόρτωσε η παράταξή του και ο κος Σαμαράς το 1992, αλλά το μόνο που τον νοιάζει είναι συγκρατήσει την ακροδεξιά του πτέρυγα και να παίξει παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης”. Του καταλόγισε ότι δεν παίρνει θέση και κρύβεται: «Τη μια μιλάει για Βουκουρέστι, την άλλη στέλνει τους βουλευτές του στα συλλαλητήρια».

«Θα υποχρεωθεί πολύ γρήγορα, από την ίδια τη ζωή, από την εξέλιξη των πραγμάτων να πάρει θέση. Όσο δύσκολο κι αν είναι για αυτόν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μέτωπο κατά της διαπλοκής: «Ακόμα δεν είδατε τίποτα»

Μιλώντας για τη… διαπλοκή, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «πολλοί έχασαν τον ύπνο τους από τη μέρα που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση και η πορεία των πραγμάτων, επαλήθευσαν αυτούς τους φόβους».

Σημείωσε ότι «είναι σαφές ότι το σύστημα της μίζας, των ημετέρων και φυσικά του τριγώνου της διαπλοκής, έχει φτάσει στα όριά του την τελευταία τριετία». Σχολίασε ότι όσοι γνωρίζουν πως είναι εκτεθειμένοι έναντι του νόμου, παίζουν τα ρέστα τους, για να αντιπολιτευτούν σε αυτή την κυβέρνηση «που δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ του χεριού τους».

Σε αυτό το σημείο παρέπεμψε στην πρόσφατη φράση του Ευκλείδη Τσακαλώτου: «Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα…», διαβεβαιώνοντας ότι εδώ ισχύει απόλυτα αυτό.

Στην τελική ευθεία για έξοδο από τα μνημόνια

«Μετά από σχεδόν οκτώ ολόκληρα χρόνια βρισκόμαστε στη τελική ευθεία για την έξοδο από το καθεστώς των μνημονίων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην πορεία του προγράμματος.

Σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί κρίσιμο ιστορικό ορόσημο για τη πορεία της χώρας και πως στην Ελλάδα ξημερώνει «η μέρα που η Ελλάδα θα επιστρέψει σε καθεστώς κανονικότητας μέσα στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης».

«Έχω επαναλάβει αρκετές φορές», είπε ο πρωθυπουργός, «ότι η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι το τέλος της διαδρομής, αλλά ένας κρίσιμος, απαραίτητος και ιστορικός κόμβος».

Υπογράμμισε ότι «η συνολική μας προσπάθεια, όμως, δεν αφορά μόνο το παρόν, αφορά και το μέλλον». «Ναι, ήμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε η Αριστερά της μάχης, των αγώνων, των κινημάτων, των ιδεών και των οραμάτων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΕ.

«Αποδεικνύουμε όμως, στις δύσκολες συνθήκες διακυβέρνησης της Ελλάδας”, πρόσθεσε, “ότι είμαστε ταυτόχρονα η Αριστερά της ευθύνης».

Αμέσως μετά εξαπέλυσε νέα επίθεση σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ λέγοντας:

«Tα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο μέχρι το 2014, όσο και αν κρύφτηκαν πίσω από τις ακρότητες πολλές φορές των δανειστών, δεν μπορούν να κρύψουν ούτε μία στιγμή την πολιτική και ιδεολογική τους ταύτιση με το νεοφιλελεύθερο σοκ της περιόδου 2010-2014».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «το σοκ των 65 δισ. λιτότητας και της απώλειας 25% του ΑΕΠ» και πρόσθεσε: «Δεν αντέχει σε καμία σύγκριση η απόπειρα εξαπάτησης του 2014, με την εικόνα πραγματικής ανάκαμψης του 2018».

Αναφέρθηκε επίσης εν περιλήψει στη βελτίωση των βασικών οικονομικών μεγεθών στην τελευταία τριετία και τους κοινωνικούς τομείς στους οποίους έδωσε προτεραιότητα η κυβέρνηση.

«Όλοι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες καταγράφουν βελτίωση. Η χώρα κλείνει το ’17 με πραγματικούς ρυθμούς ανάπτυξης που αναμένεται να μεγεθυνθούν περαιτέρω τη νέα χρονιά», είπε και συμπλήρωσε «Η χώρα για να βγει από τα μνημόνια, χρειαζόταν μια κυβέρνηση με σθένος και αξιοπιστία, όχι μια αντιπροσωπεία των καλομαθημένων ελίτ που μοναδικό της κριτήριο, ήταν η διαφύλαξη των προνομίων της ίδιας, αλλά και της ολιγαρχίας που εκπροσωπούσε και εκπροσωπεί».

loading...

5 thoughts on “«Μήνυμα» Τσίπρα στα Σκόπια: Δεν είναι μόνο το όνομα το πρόβλημα…

  1. Ο αρχαιολόγος από τα Οινόφυτα που ευνουχίζει το ποίμνιόν του
    Ο μακαριστός Χριστόδουλος δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο

    Αλήθεια είναι ό,τι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν θα γίνει ποτέ Χριστόδουλος!
    Ο αρχαιολόγος απο τα Οινόφυτα που κατευνάζει τις Εθνικοπατριωτικές εξάρσεις , στην ουσία ευνουχίζει το ποίμνιον του , καταδικάζει την πολιτικολογία απο άμβωνος και υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια την εκκλησιαστική περιουσια.

    Γράφει ο Πέτρος Κασιμάτης

    Ο μακαριστός Χριστόδουλος δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Ο «Χριστόδουλος μας» οπως έλεγαν τα παιδιά με τα σκουλαρίκια που τα ειχε αγκαλιάσει ο Μακαριστός , θα συντόνιζε ανοιχτά τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, θα κινούσε γη και ουρανό για να φτιάξει ισχυρά λόμπυ με Εθνικό προσανατολισμό εκεί που ανθεί ο Οικουμενικός Ελληνισμος , θα ξόρκιζε τους δαίμονες της Ελλαδικής κακοτυχίας με τρόπους που γνώριζε!

    Απο τους άμβωνες των εκκλησιών θα έκανε αυτά που διαστάζει να κάνει ο Ιερωνυμος. Θα κατακεραυνωνε τους ισχυρούς της γης, θα τρόμαζε τους Ευρωλιγούρηδες , θα μιλούσε για νενεκους -χωρίς ομως να διχάζει- θα μιλούσε για ριψάσπιδες που έχουν ομως την πολυτέλεια να επιστρέψουν στην κανονικότητα.
    Ο Χριστόδουλος μπορει να ειχε ασήμαντες ματαιοδοξιες στα μεταξωτά άμφια και στα ιερατικά μανικετόκουμπα εφησυχασμένος ίσως και απο τα ….πλούσια κοιτάσματα μιας πλασματικά εύφορης κοιλάδας , ομως , αλλοίμονο δεν έκοψε ποτέ με το μαχαίρι του συμφέροντος.
    Κι ενώ σκωπτικά τον περιγελούσαν ως νέο «Μακάριο» , εκείνος τους έδινε προκαταβολές Παραδείσου!!
    Οι επικριτές του τον αποκαλούσαν και «Τουρκοφάγο» μα εκείνος τους έστελνε αγιασμό και λουλούδια σαν να έλεγε «ο καθένας δίνει απο εκείνα που του περισσεύουν».
    Κάθε του λέξη η ενέργεια δημιουργούσε ειδήσεις. Ενα δάκρυ του , ενα πύρινο κήρυγμα , ενα σπάσιμο της φωνής του , ερμηνευόταν απο χιλιάδες σαν ένας Εθνικός λυγμός.
    Ενοχλούσε , οπως και ο Σωκράτης , που επαναλάμβανε στους κλασικούς χρόνους πως ειναι «η αλογόμυγα που ξυπνά το νωθρό άλογο της κοινωνίας»!!
    Ο αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος ειναι μιας άλλης σχολής. Που δεν θέλει να μπερδεύει τα Εκκλησιαστικά με την Πολιτεία. Που δεν θέλει οι παπάδες να έχουν φωνή και γνώμη πολιτική κατακεραυνώνοντας τα κακώς κείμενα.
    Ο Χριστόδουλος ηταν δημιούργημα ενος ….άλλου Θεού. Γήινος, καθόλου αποστειρωμένος, με υψηλή αρτηριακή πίεση , με πάθος για το «εν ανθρωποις ευδοκια».
    Ο Ιερωνυμος με καλοσύνη και υποδειγματική τάξη ταΐζει εκατοντάδες Ελληνες και ξένους που ζουν στα τάρταρα μιας καταραμένης φτώχειας.
    Ο Χριστόδουλος προχωρούσε ακόμα πιο πολυ. Προσπαθούσε για τα παραπάνω, αλλα άνοιγε τις βάρδιες πύλες των μοναστηριών που παρέμεναν ερμητικά κλειστές για να φιλοξενηθούν άστεγοι και φτωχοί…
    Ο Χριστόδουλος πολεμούσε τους δήθεν μα δεχόταν αδιαμαρτύρητα και τις σκληρές επικρίσεις για οσα «δεν γνώριζε» για ….τη χούντα, το ΕΑΤ-ΕΣΑ και τους Απριλιανούς.
    Στην Κολομβια των Βαλκανίων , η περίπτωση του μακαριστού Χριστοδούλου ηταν ενα δώρο απο τη Θεότητα για τα 9 χρονια και τους 9 μήνες της εκκλησιαστικής του εξουσίας. Που έκανε την Ελλαδική εκκλησία δυνατότερη. Με ανοιχτούς ορίζοντες. Με ιδέες και διεθνή αίγλη.
    Σημερα,ο διάδοχος του δεν επιθυμεί συλλαλητήρια, επιζητεί ισορροπίες, θέλει σεβασμό στους νόμους.
    Ο Χριστόδουλος -αν ζούσε- θα αυθαδιαζε στο καθεστώς.

    Κάποτε, ένας νεαρός εργαζόμενος στην Αρχιεπισκοπή, γκρίνιαζε, γιατί ειχε περιέλθει τελευταία σε απραξία . Τον πλησίασε ο Χριστόδουλος κι εκείνος του επανέλαβε πως δεν νοιωθει καλά να πληρώνεται και τις μισές ώρες να κάθεται!!
    Με χαμόγελο και ζεστη φωνή ο Χριστόδουλος τον ρώτησε για την οικογένεια του. Κι ο νεαρός απάντησε πως εχει δυο παιδιά.
    – Ο Θεός σε έστειλε εδω για να ζήσεις αυτά τα 2 παιδιά. Γι αυτο μην γκρινιάζεις! Βρίσκεσαι εδω , παίρνεις το μισθό σου για να μεγαλώσουν τα παιδιά σου. Ο Θεός δεν εξετάζει αν δουλεύεις λιγο η πολυ. Αλλα αν είσαι εδω για να ζήσεις τα παιδιά σου!!
    Αυτός ηταν ο Χριστόδουλος που την Κυριακή θα ηταν μπροστάρης στο συλλαλητήριο εναντίον του Σορρος. Στο συλλαλητήριο εναντίον της Βαλκανικής Κολομβίας! Στο συλλαλητήριο της καρδιας μας.΄
    Γι αυτο ο γλυκός , εγκρατής και σώφρων Ιερωνυμος , δεν θα γινει ποτέ Χριστόδουλος!!

  2. ΜΠΡΑΒΟ στους ΛΕΒΕΝΤΕΣ! AΠΟΒΑΣΗ έφιππων Κρητικών στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό!
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:FacebookTwitter Google +Email
    3988008-768×512

    “Απόβαση” στη Θεσσαλονίκη θα κάνει την Κυριακή το πρωί ομάδα Κρητικών, οι οποίοι αναχωρούν σήμερα με το πλοίο της γραμμής, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο με αφορμή την ονομασία των Σκοπίων και τη χρήση του όρου «Μακεδονία».
    Δέκα Κρητικοί αναχωρούν από το Ηράκλειο, ντυμένοι με τις παραδοσιακές κρητικές στολές, με άλογα, μαντιναδολόγους και καλλιτέχνες κρητικής μουσικής, για να δώσουν το δικό τους δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο και να στηρίξουν τους Μακεδόνες. Οι Κρητικοί αναμένεται μόλις αποβιβαστούν το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Πειραιά, να μεταβούν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, όπου θα καταθέσουν δάφνες και έπειτα θα αναχωρήσουν με λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη.

    Οι Κρητικοί θέλουν με αυτήν την αυθόρμητη πρωτοβουλία, όπως ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ένας εκ των συμμετεχόντων Βαγγέλης Γραμματικάκης, να στηρίξουν τους Μακεδόνες, με τους οποίους τους δένουν δεσμοί αίματος λόγω των Μακεδονικών Αγώνων.

    “Η Μακεδονία για άλλη μια φορά κινδυνεύει. Πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε τους Μακεδόνες με τους οποίους μας δένουν δεσμοί αίματος λόγω των Μακεδονικών Αγώνων. Όλοι μαζί θέλουμε να ξεσηκώσουμε τον κόσμο με ένα κρητικό “χρώμα”, με τα άλογα, με τις μαντινάδες και τα παραδοσιακά τραγούδια”αναφέρει ο ίδιος.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης αποτελεί μία καλή ευκαιρία, ώστε οι Κρητικοί να “πρωταγωνιστήσουν” σε μία γενικότερη ανάταση της ψυχολογίας του λαού. “Θέλουμε με την αυθόρμητη αυτή πρωτοβουλία να “πρωταγωνιστήσουμε” σε μία γενικότερη ανάταση της ψυχολογίας του λαού, γιατί επικρατεί μία απογοήτευση ότι τίποτα δεν πάει καλά. Να ενωθούν όλοι οι αδικημένοι αυτού του τόπου για να αντιμετωπίσουν όλα αυτά τα χειρότερα που έρχονται” επισημαίνει ο κ. Γραμματικάκης.

    “Αν κυβερνούν προδότες φταίνε οι πατριώτες” είναι το σύνθημα του πανό που θα αναρτήσουν απόψε στο πλοίο η ομάδα των Κρητικών, αλλά και στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

    “Να συνενωθούμε σε ένα εθνικό μέτωπο για να σωθούμε. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Είναι μεγάλη ευθύνη να έχουμε τέτοιους προγόνους. Έχουμε γονατίσει και πρέπει να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας” τονίζει ο ίδιος.

    CretaPost

  3. ESI 9:12m.m. ISE POYTANAS EBREOMASONAS MOYLOPEDO!!!!!!!!!!!!! O IERONIMOS POTE DEN ITA KE DEN INE GLIKOS!!! INE ENA FIDI GIA TON ELLINIKO LAO!!! DEN INE AMETOXOS STIN POLITIKI ANTITHETOS KIBERNA KE O TSIPRAS EKTELI!!!!!!!!!!!!!!!!! DIOTI O IERONIMOS INE EBREOS AKSIOMATOYXOS MASONOS O TSIPRAS EXI TON TITLO TOY PROTHIPOYRGOY MA DEN INE O PRAGMATIKOS KIBERNITIS INE O EBREOMASONOS RASOFOROS IERONIMOS AFTOS INE O " GLIKOS " IERONIMOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! O AORATOS PROTHIPOYRGOS TIS ELLADOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KE STO SILALITIRIO TON RASOFORON OYDIS ELLIN! OLI EBREOMASONI TO OPIO EGINE GIA TA GIDOPROBATA NA EXOYN TIN ENTIPOSI OTI I TSOPANIDES DEN TA EGATELIPSAN!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Αυτά που λέει ο Τσιπρας για αλυτρωτικά κτλ είναι παραμύθια για τους ψηφοφόρους του.Αν υποθέσουμε ότι οι σκοπιανοί δεχτούν να αφαιρέσουν τα αλυτρωτικά ποιος θα τους δεσμεύσει να τα ξαναεπαναφέρουν.

  5. Μνημόνιο 3 – Νόμος 4336/14-8-2015 (ΦΕΚ 94).
    Στὸ ἄρθρο 3 παράγραφος Γ :
    «Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να ΣΥΜΦΩΝΕΙ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη ΝΟΜΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.»

    Μπορει μην εχουμε εμεις οι ιδιοι την ευθυνη για τα εγκληματα των δωσιλογων, αλλα οντας μερος του συνολου πρεπει να αντιληθφουμε ότι εχουμε καποιες υποχρεωσεις, πως ο,τι κιαν κανουμε πρεπει να εχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ κινητρο, την επιθυμια να ειμαστε ελευθεροι, γιατι ας μην ξεχναμε ότι… ο μεγαλυτερος κινδυνος που αντιμετωπιζει η χωρα, δεν προερχεται από τους ιδιους τους δωσιλογους, αλλα από αυτους που υπακουν τυφλα τις τερατωδεις εντολες των δωσιλογων .!!!

Comments are closed.