Μακεδονικό και αριστερά – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Ηττοπαθείς και νικημένοι ιδεολογικά και πολιτικά οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων είτε του κέντρου, είτε της επιλεγόμενης κεντροδεξιάς, δεν χάνουν ευκαιρία να δηλώνουν υποταγή στην αριστερά!
Εάν είχαν σεβασμό στην Ελληνική Ιστορία και στην στάση της ηγεσίας της αριστεράς πάντοτε και όχι του λαού, ο οποίος κατέχεται από πατριωτικά αισθήματα ακόμη και όταν παρασύρεται από την εθνομηδενιστική ηγεσία των μαρξιστικών κομμάτων, θα έπρεπε να απαξιώνουν σε κάθε ευκαιρία την αριστερά για την εθνοπροδοτική της πολιτική. Στο κείμενο αυτό θα μιλήσουμε με ντοκουμέντα, θα παραθέσουμε τα ίδια τα επίσημα κείμενα της αριστεράς, με τα οποία αποδεικνύεται ότι πρόδωσε την εθνική υπόθεση στο μέγα εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας.

Μεσοπόλεμος και Μακεδονικό

Κατόπιν πιέσεως της κομμουνιστικής διεθνούς, το Κ.Κ.Ε. οδηγήθηκε σε δρόμους σφαλερούς και αντεθνικούς. Αυτό μάλιστα παρ’ όλη την αντίδραση κορυφαίων στελεχών του, όπως ο πρώτος εκπρόσωπός του στη Διεθνή, Γεώργιος Γεωργιάδης, ο οποίος αρνήθηκε να συμφωνήσει στα σχέδια της Μόσχας για… ανεξαρτησία (!) στην Μακεδονία και στην Θράκη και μετά αποχώρησε από το Κ.Κ.Ε., καταγγέλλοντάς το σαν αντεθνικό. Ο πρώτος εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. στην Διεθνή, ο οποίος συμφώνησε με τα ανθελληνικά σχέδια των μπολσεβίκων, ήταν κάποιος ονόματι Σαργολόγος, ο οποίος έκλεψε την οικονομική βοήθεια της Μόσχας προς το Κ.Κ.Ε. ύψους 7.000 δολαρίων και κατέφυγε μετά στις ΗΠΑ! Αυτά για το “ήθος” της αριστεράς, το οποίο επικαλούνται συνεχώς οι “σύντροφοι”.

Τελικά είχαμε την παρακάτω απόφαση (μνημείο εθνικής προδοσίας) του 3ου Εκτάκτου Συνεδρίου του ΚΚΕ (26 Νοε. – 3 Δεκ. 1924): «Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδονική και θρακική χώρα στην υποταγή της…» Ο περίφημος ιστορικός της αριστεράς Γιάννης Κορδάτος, ο οποίος υπήρξε μέχρι το 1924 γραμματέας του Κ.Κ.Ε., αντέδρασε σφοδρά και διεγράφη γι’ αυτό.

Ο Γιάννης Κορδάτος, μάλιστα, σε άρθρο του στη Revolition Proletarienne το 1926, το οποίο αναδημοσιεύτηκε στον «Ριζοσπάστη» το 1927 για να αποδείξει η τότε ηγεσία του Κ.Κ.Ε ότι ο Κορδάτος ήταν “αντεπαναστάτης” κατηγόρησε ευθέως το ΚΚΕ για εθνική προδοσία, γράφοντας τα παρακάτω: «Η Διεθνής εξάσκησε την επιρροή της και πίεσε στο έκτακτο συνέδριο του Κόμματος του Νοέμβρη 1924 ν’ αντικαταστήση την Κεντρικήν Κορδάτου… Από τότε το παν κατέρρευσε σε συντρίμμια… Το άκρον άωτον του παραλο- γισμού ήταν το σύνθημα της αυτονομίας της Μακεδονίας… Το Κ.Κ.Ε. δημιούργησε μετά ταύτα αυτό το ζήτημα. Η πολιτική αυτή έδωσε στο Κόμμα το τελειωτικό χτύπημα. Διαλύθηκε γιατί αποδοκιμάστηκε από τους εργάτες, γιατί ο κομμουνισμός στην Ελλάδα παρουσιάστηκε σαν σύμμαχος του βουλγάρικου σωβινισμού. Το Κ.Κ.Ε. παρασύρθηκε σε συμμαχία με τους Βουλγάρους υπερεθνικιστές, τους κομιτατζήδες, ενώ ξέχασε να μιλήση για τα Δωδεκάνησα που ανήκουν στην Ιταλία, αν και το 90% του πληθυσμού τους είναι Έλληνες, και για την Κύπρο που ανήκει στην Αγγλία, αν και ο πληθυσμός της είναι κατά 85% Ελληνικός».

Η μεγάλη προδοσία στα χρόνια της αλληλοσφαγής

Η προδοσία όμως δεν σταμάτησε εδώ. Tο 1947, ενεκρίθη από την 3η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ το διαβόητο σχέδιο «Λίμνες», που προέβλεπε την δημιουργία κομμουνιστικού κράτους στην Βόρειο Ελλάδα, με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη, το οποίο θα διδόταν ως «δώρο» στον Τίτο! Tο ΚΚΕ, επίσης, με την απόφαση της 4ης Ολομέλειας της Κ.Ε. του, που συνεδρίασε στις 28-29/7/1948 διακήρυξε ότι: «Η Ελλάδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικό και κατέκτησε διά της βίας ολόκληρες περιφέρειες κατοικημένες από άλλες εθνότητες. Το ΚΚΕ διακηρύττει εν ονόματι των βασικών αρχών του μπολσεβικισμού για τη Μακεδονία και τη Θράκη, το σύνθημα του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης μέχρι πλήρους αποχωρισμού από το Ελληνικό κράτος, του δικαιώματος για μια ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη…» (πηγή: «ΚΚΕ – Τα Επίσημα Κείμενα», τόμος 3ος).

Ο εθνικός κατήφορος του ΚΚΕ συνεχίζεται και με την απόφαση της 5ης Ολομέλειας του ξεπερνά κάθε όριο, δηλώνοντας τα εξής: «Στη Βόρεια Ελλάδα, ο Μακεδονικός (Σλαβομακεδονικός) λαός τα ‘δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας, που προκαλούν τον θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο Μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του…»

Ο “εγκληματίας” Παύλος Μελάς!

Λίγους μήνες πριν την συντριβή του λεγόμενου “δημοκρατικού στρατού”, στο Γράμμο και στο Βίτσι, γίνεται τον Μάρτιο του 1949 το συνέδριο των μπολσεβίκων “μακεδόνων” με την παρουσία σε αυτό των Ζαχαριάδη και Καραγιώργη. Στο συνέδριο, εκ μέρους του ΚΚΕ, μίλησε ο Κ. Καραγιώργης. Από την ομιλία του και τα παρακάτω: «Σύντροφοι και συντρόφισσες, σφίγγω αδελφικά το χέρι καθ’ ενός και κάθε μιας. Το Συνέδριό σας αποτελεί την πιο πιστή, την πιο ωραία απόδειξη για την αδιάρρηχτη ενότητα και αδελφότητα του ελληνικού και σλαβομακεδονικού λαού, μέσα στη φωτιά του αγώνα για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία και των δύο λαών. Λίγοι είναι οι τόποι που βασανίστηκαν, στέναξαν τόσο κάτω από τόσους ζυγούς σκλαβιάς, όσο ο μακεδονικός λαός. Παληότερα, οι Τούρκοι μπέηδες, οι Σέρβοι και οι Έλληνες κομιτατζήδες- οπλαρχηγοί Παυλομελάδες και Καπετάν Βαρδαίοι, Τσόντοι και Γαρέφηδες, του έσφιγγαν τη θηλειά στο λαιμό. Πάνω από 50 χρόνια τώρα ο μακεδονικός λαός παλεύει για τη λευτεριά του».

“Εγκληματίας”, λοιπόν ο Παύλος Μελάς και οι Μακεδονομάχοι… Ο Παύλος Μελάς, που το ηρωικό του τέλος θρήνησε ένας ολόκληρος λαός! Με κορυφαίο θρήνο το ποίημα του Κωστή Παλαμά για τον θάνατο του παλικαριού. “Κομιτατζήδες και εγκληματίες που έσφιγγαν την θηλιά στο λαιμό του λαού”, οι Εθνομάρτυρες Μακεδονομάχοι, που έχυσαν το αίμα τους για να παραμείνει η Μακεδονία Ελληνική! Στον αντίλογο ότι όλα αυτά αφορούν μόνον το Κ.Κ.Ε. θα πούμε ότι αφορούν βεβαίως και τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ως γνωστόν από το Κ.Κ.Ε. προέκυψε το Κ.Κ.Ε. Εσωτερικού, από το Κ.Κ.Ε. Εσωτερικού ο Συνασπισμός και από τον Συνασπισμό ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από κανένα κόμμα της αριστεράς μέχρι σήμερα δεν έχουν αποκηρυχθεί και καταδικασθεί οι αποφάσεις αυτές, με τις οποίες προδίδετο η Μακεδονία μας. Αυτοί ήταν οι αγώνες της αριστεράς που… σέβεται η Νέα Δημοκρατία! Εμείς όχι!

loading...

20 thoughts on “Μακεδονικό και αριστερά – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

  1. Η φωτοτυπία της εφημερίδας τα λέει όλα.

  2. Προσέφερε η αριστερά κανένα καλό στην Ελλάδα; Ποιο;

  3. ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ "ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ"…

    ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ – Κ.Κ.Ε.

    < Ο Ν. Ζαχαριάδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Εμπρός" (26-5-1945) δήλωσε ότι ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΣ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ.
    Στην συνέντευξη τού Ν. Ζαχαριάδη απάντησε αμέσως ο "Γέρος τής Δημοκρατίας" Γεώργιος Παπανδρέου (εφημερίς "Εμπρός" τής 27-5-1945) ως εξής: " Μέχρι τούδε το ΚΚΕ εζήτει δημοψήφισμα διά την Βόρειον ΄Ηπειρον, ενώ ταυτοχρόνως ΣΥΝΕΙΡΓΑΖΕΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΙΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ….. Ο Ν. Ζαχαριάδης με τας ωμάς δηλώσεις του καταργεί την μέθοδον τής απάτης και προτιμά να προκαλέση το έθνος. Τού εκφράζομεν τας ευχαριστίας μας και ευχόμεθα την αυτήν τακτικήν να συνεχίση και εις το μέλλον, διά να πεισθή επί τέλους ολόκληρος ο Ελληνικός λαός και ιδίως οι θλιβεροί εαμικοί οπαδοί ΠΕΡΙ ΤΗΣ "ΕΘΝΙΚΗΣ" ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ" >

    < ΄Αρθρον τού μέλους τής Κ.Ε. τού ΚΚΕ, Μιχαήλ Τσάντη στο επίσημο όργανο τού ΚΚΕ, περιοδικό "Νέος Κόσμος" (τεύχος Φεβρουαρίου 1960, σελ.54-55): "Υπεύθυνοι κυβερνητικοί παράγοντες τής Αλβανίας ζήτησαν επανειλημμένα την αποκατάσταση όχι μοναχά επισήμων διπλωματικών, αλλά και φιλικών σχέσεων καλής γειτονίας με την Ελλάδα, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΙΚΟΙ ΔΕΣΜΟΙ (!!!). Η κυβέρνηση Καραμανλή, σύμφωνα με τη γενικώτερη ψυχροπολεμική της θέση, αποκρούει και την ιδέα ακόμη τής αποκατάστασης διπλωματικών σχέσεων, προβάλλοντας ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΗΡΙΧΤΟ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ" ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ (!!! ) και τών εμπρηστών τού πολέμου στα Βαλκάνια. Το επιχείρημά της αυτό το συνδυάζει με όχι λιγότερο ΑΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ" >

    < Ο ΕΛΑΣ τελικώς ΣΥΝΕΙΡΓΑΣΘΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΗ ΠΑΣΑ ΔΡΑΣΙΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΡΟΔΩΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΜΑΒΗ (Μετώπου Απελευθερώσεως Βορείου Ηπείρου), ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ….. Το ΚΚΕ συνειργάσθη με τους Αλβανούς και αφ' ενός μέν ανεγνώρισε δικαιώματα Αλβανών στην Ελλάδα, αφ' ετέρου δέ απηγόρευσε πάσαν "Εθνικιστική Προπαγάνδα" τών Ελλήνων στην Β. ΄Ηπειρο. ΄Εφθασε μάλιστα στο σημείον να προτείνη ίδρυσιν κοινών υπαρχηγείων με τους Αλβανούς, συγκρότησιν μεικτών ταγμάτων και αναφοράν τής Νοτίου Ηπείρου ως… Τσαμουριάς!!>

  4. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μέσα σ' αυτήν την χώρα που λέγεται ΕΛΛΆΔΑ ζουν άνθρωποι που αδιαφορούν για την Πατρίδα ή στρέφονται εναντίον των συμφερόντων της Πατρίδος.

  5. Ο διεθνισμός δεν έχει πατρίδα.

  6. ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ – ΚΚΕ

    « ΄Αν δεν νικιόμασταν στη Μικρασία, η Τουρκία θάτανε σήμερα πεθαμένη και μείς Μεγάλη Ελλάδα. ΓΙ' ΑΥΤΟ, ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΛΥΠΗΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΟΤΣΙΦΛΙΚΑΔΙΚΗ ΗΤΤΑ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ, ΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΑΜΕ"!!! » (΄Αρθρο του Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. Ν.Ζαχαριάδη στον "Ριζοσπάστη" της 12-7-1935).

    < " Γιατί ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος τού 1919-1922 ήταν από την πλευρά τής Ελλάδος, ένας ΑΔΙΚΟΣ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΡΠΑΧΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ"!!! ("Νέος Κόσμος" , τεύχος Σεπτεμβρίου 1951) >

    < " Τό Κόμμα μας αψηφώντας την τρομοκρατία ανέπτυξε σοβαρή ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ κατά τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο" ("Νέος Κόσμος", τεύχος Σεπτεμβρίου 1957) >

    ΚΑΙ ΕΞ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΑ ΒΕΛΗ…
    Βιβλίο "παρασκήνια του ΚΚΕ", του Ελευθ.Σταυρίδη, πρώην γ.γ. και βουλευτού του ΚΚΕ!!!

    Σελίς 62:
    < Ασφαλώς έπαιξε μέγαν ρόλον εις την κατάρρευσιν τού μετώπου τής Μικράς Ασίας το Κ.Κ.Ε.>
    Σελίς 64:
    < Ασφαλώς δέ, επειδή η δράσις μας είχεν ενταθεί εις το Νότιον Συγκρότημα, διά τούτο και η κατάρρευσις τού μετώπου προήλθεν από το τελευταίον αυτό και όχι από το Βόρειον>
    < Το ότι όμως κατέρρευσε το Νότιον και όχι το Βόρειον Συγκρότημα, ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΝ ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε., δηλαδή έργον τής εντατικής εις το συγκρότημα αυτό δράσεώς του>
    Σελίς 66:
    < ΄Εφθασε το πράγμα εις σημείον, ώστε η Στρατιά Μικράς Ασίας να έχη εις τα χαρτιά της 60 χιλιάδες λιποτάκτες! Οι πλείστοι εξ' αυτών είχον σταλή ήδη εις την Ελλάδα ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΤΑΚΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΟΝ ΝΑΥΤΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ>
    Σελίς 81:
    < – Δεν μάς ενικήσατε (Τούρκοι)! Και δεν μάς ενικήσατε, διότι δεν επολεμήσαμεν! ΗΜΕΙΣ ΗΡΝΗΘΗΜΕΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩΜΕΝ! ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΠΕΡΙ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝ ΩΡΑ ΜΑΧΗΣ!!>
    Σελίς 82:
    < – Τα πράγματα πήραν τον κατήφορο. Ο Αδαμόπουλος απο το Αφιόν μού τηλεφωνεί, ότι κατέρρευσεν εκεί το μέτωπον τής 4ης μεραρχίας. ΤΗΝ ΑΡΧΗΝ ΕΚΑΜΑΝ ΔΥΟ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ. ΔΥΟ ΛΟΧΙΑΙ ΤΟΥ 1ου ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 49ου ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ, ΕΥΘΥΣ ΩΣ ΕΞΕΔΗΛΩΘΗ Η ΕΠΙΘΕΣΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΤ' ΑΥΤΩΝ!!>
    Σελίς 90:
    < Εγώ όμως ήθελα οπωσδήποτε να φθάσω εις την Σμύρνην. Είχα δώσει εκεί σημείον συγκεντρώσεως ΟΛΩΝ ΤΩΝ "ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ" κοντά εις τον Β. Εκεί θα επερίμεναν. ΔΙ ΑΥΤΟ, ΤΗΝ ΙΔΙΑΝ ΝΥΚΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΜΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟΝ, ΕΔΩΣΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ "ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ" ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗΝ. Κατά μικράς ομάδας οι 300 αυτοί απεμακρύνοντο και έπαιρναν τον δρόμον τής Σμύρνης. Κατά τα μεσάνυκτα επήρα τους τελευταίους και έφυγα και εγώ απο το σύνταγμα, απο την πυροβολαρχίαν και από όλα>
    Σελίς 107:
    < Ημείς, οι τής αριστεράς, είχομεν επί πλέον τήν "αίγλην" (άν τούτο δύναται να ονομασθή αίγλη!) ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ!!>

  7. Κ Υ Π Ρ Ο Σ – ΚΚΕ

    < Την προδοσίαν τού Κυπριακού αγώνος κατήγγειλε η ιδία η ΕΟΚΑ, η οποία εκυκλοφόρησε το 1958 ειδικόν βιβλίον με τίτλον: " Η κομμουνιστική ηγεσία τού Κυπριακού αγώνος" όπου (σελ.44 κ.ε.) κατονομάζονται οι κομμουνισταί προδόται και περιγράφονται αι προδοτικαί των πράξεις ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ αρχής γενομένης με την ραδιοφωνικήν ομιλίαν τού Ν. Ζαχαριάδη, ο οποίος απεκάλυψε την ηγεσία τής ΕΟΚΑ. Η ΕΟΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΔΡΙΜΥΤΑΤΑ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΡΟΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΟΥ Γ. ΓΡΙΒΑ>

    < ΄Αλλως τε οι ΄Αγγλοι επροστάτευαν τους κομμουνιστάς όπως η περίπτωσις τού Ζιαρτίδη που ήλθε "στο Λονδίνον όπου παραμένει ανενόχλητος υπό την σκέπην τού αγγλικού νόμου" ("Ελευθερία" τής 27-10-1956). Επίσης οι κομμουνισταί με έγγραφον τής Κεντρικής Γραμματείας τού ΑΚΕΛ (Σεπτέμβριος 1955) εκάλεσε τούς Κυπρίους " ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΑΝΟΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ" και στη συνέχεια κατεδίκασε: " ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑΝ, ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΠΡΟΩΡΙΖΟΝΤΟ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΝ ΟΠΛΩΝ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΟΚΑ"!! >

    < " Από την προδοτική θέσι τών κομμουνιστών πιάστηκε και κρεμάσθηκε ο Καραολής. Γιατί ΤΟ ΑΚΕΛ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ. ΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΘΩΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΦΥΓΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΙΑΝΑΝ" (από την κατάθεσιν τού Κυπρίου ήρωος τής ΕΟΚΑ Ν. Σαμψών εις δίκην ΑΣΠΙΔΑ την 23-11-1966) >

  8. ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟ ΚΚΕ-ΟΜΟΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ
    (ΓΕΝΙΚΟΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΝ ΣΤΡΑΤΟΥ:«O ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΥΜΜΟΡΙΑΚΟΝ ΑΓΩΝΑ»,Τ. Α΄. Σελ. 6,7)

    < Διά τού καταρτισθέντος σχεδίου περί διαμελισμού τής Ελλάδος, όπερ σαφώς εξεδηλώθη εις το Πανσλαυϊκόν Συνέδριον τής Πράγας κατά μήνα Οκτώβριον 1945, εις ήν περίπτωσιν ήθελεν επικρατήσει εν αυτή ο συμμοριτισμός, προεβλέπετο, όπως Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΙΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ και την ενσωμάτωσίν της υπ' αυτήν, παραιτουμένη τών από μακρού διεκδικήσεών της επί τής Ελληνικής Μακεδονίας υπέρ τής Γιουγκοσλαυϊας, ενώ Η ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΥΪΑ ΘΑ ΕΠΕΤΥΓΧΑΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΙΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και την ενσωμάτωσιν ταύτης εις το νέον κράτος τής "Ομοσπόνδου Μακεδονίας", όπερ θα απετέλει τμήμα τής "Ομοσπόνδου Λαϊκής Δημοκρατίας τής Γιουγκοσλαυϊας".

    Διά την ΑΛΒΑΝΙΑΝ προωρίζετο η περιοχή τής Τσαμουριάς περιλαμβάνουσα το ΔΥΤΙΚΟΝ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.

    Ούτω διά την "Ελληνικήν Λαϊκήν Δημοκρατίαν" τών Ελλήνων κομμουνιστών θα απέμενε μόνον η ΝΟΤΙΩΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ!!>

  9. ΚΚΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ – ΡΩΣΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΣ ΤOY

    << Οι κομμουνισταί βουλευταί εισέρχονται κατ' αρχήν εις τα αστικά Κοινοβούλια δια να κάμουν "επαναστατική δουλειά" και τέτοια δουλειά είναι το να χαλάσουν, να παρεμποδίσουν, άν δυνηθούν, το να γίνη από τους άλλους τίποτε το δημιουργικόν.
    Το εντός αυτής έργον των είναι κατ' αρχήν α ρ ν η τ ι κ ό ν και δ ι α λ υ τ ι κ ό ν! Αυτό είναι το πρωτεύον έργον των.

    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΗ ΚΑΤΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ Η ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Η ΑΛΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ ΑΝΙΣΧΥΡΩΝ, υπερθεματίζουν εις τα αιτήματα τών μαζών, ζητούν περισσότερα από όσα ζητούν αι ίδιαι αι μάζαι, αφ' ενός μέν διά να εξωθήσουν και αυτάς να ζητούν τα περισσότερα, γινόμενοι και αυτοί αρεστοί εις αυτάς δημοκοπούντες, αφ' ετέρου δέ διά να στενοχωρήσουν περισσότερον τας Κυβερνήσεις πού πρόκειται να τα δώσουν, και εκ τρίτου ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗ ΔΥΣΧΕΡΕΣΤΕΡΟΝ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑΙ, ΔΙΑ ΝΑ ΓΙΝΗ ΕΠΕΙΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΩΣ!!

    Αυτό το έργον λοιπόν εισήλθομεν και ημείς τότε να κάμωμεν εις την Δ΄ Συντακτικήν Συνέλευσιν τών Ελλήνων! ΄Αν και ήτο Συνέλευσις 372 πληρεξουσίων, εξ' ών 362 ΄Ελληνες ΚΑΙ 10 ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ!! ΄Η ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΡΩΣΟΙ, ΠΑΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!>>

    Σελίδαι 398,399 από το βιβλίο "παρασκήνια τού ΚΚΕ",του Ελευθ.Σταυρίδη, πρώην γ.γ. και βουλευτού του ΚΚΕ!!!

    Τ΄ΑΚΟΥΤΕ ΨΩΦΟΔΕΞΙΟΙ:

    "" ΚΑΙ 10 ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ!! ΄Η ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΡΩΣΟΙ, ΠΑΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ""

    ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΦΕΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ…

    ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ, ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ!
    ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

  10. Στα χρόνια της μεταπολίτευσης επικράτησε η προπαγάνδα της αριστεράς. Γι' αυτό ήταν αδύνατο να πληροφορηθεί ο λαός αυτές τις αλήθειες. Η Ν.Δ. δεν εναντιώθηκε σ' αυτήν την προπαγάνδα (βλέπε π.χ. όσα λέγονται για την εξέγερση του 1973).

  11. ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ , ΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΕΚΤΡΩΠΑ ΚΑΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΔΗΛ. ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΩΤΗΠΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΜΕΡΗ

  12. ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
    ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤ'ΕΥΧΗΝ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
    ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

  13. ΦΑΣΟΥΛΑΔΑΣ20 Ιανουαρίου 2018 – 7:22 μ.μ.
    Η ISIS αυτή η νεοταξίτικη συμμορία γκρεμίζοντας τις Χριστιανικές Εκκλησίες και σφάζοντας Χριστιανούς έδωσε μήνυμα φόβου και τρόμου στη απανταχού Χριστιανοσύνη.

    Εμείς οι Ελληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί τους αφήσαμε στο έλεος του Θεού γιατί μάλλον αγνοήσαμε το μήνυμα!

    Λέτε ο Ιερώνυμος να μη πήρε το μήνυμα;
    Να μη δέχεται απειλές και εκβιασμούς καθημερινά;
    Οταν όλες πανελλαδικά οι Ορθόδοξες Εκκλησίες έχουν θυροκολλήσει τα προσκλητήρια για το συλλαλητήριο και ο Ιερώνυμος λέει άλλα τότε τι συμβαίνει;
    Σημαίνει ότι ο Ιερώνυμος παίζει "άλλη"μπάλα πολύ διαφορετική απο τον Μακαριστό Χριστόδουλο και ίσως πιο γενναία γιατί παίζει πλέον με τη φωτιά.

  14. Μην ξεχνάς ότι ο Ιερώνυμος, όπως έγραψαν μέσα πληροφόρησης, αφαίρεσε από το στήθος του, το σύμβουλο της Χριστιανοσύνης, τον Σταυρό, για να συναντήσει κάποιους μη Χριστιανούς.

    Στην Πίστη μας και στην Πατρίδα νομίζω ότι δεν χωράει καμιά υποχώρηση. Εσύ τι λες;

  15. το μυαλο σου κ μια λιρα κ του ιερωνυμου ο κοπανος της ανωμαλιας εισαι κλανοφασουλαδα

  16. Οι Σπαρτιάτες μας κληροδότησαν μιαν απαράμιλλη πατριωτική παρακαταθήκη

    _________ή ταν ή επί τας___________

  17. Με νεο προσωνυμιο…<< ΤΟ ΠΡΑΜΑ >>Βαφτιζει η Ελευθεροτυπια τον Καρατζαφερη…!!!
    Λαικον επιμυθιον:"Ο κουφοs και ο κλανιαρηs πανε διπλα στα νταουλια"!
    λαγουδοπεριστεροχεσμενεs τρυπιεs κυλοτεs του αγραμματου πρωην πλανωδιου γαλατα σανοπωλη!
    Καρατζαφερηs ο ΕΛΑΣιτηs ο "κουμμουνιστοληστοσυμμοριτηs"ΕΑΜοβουργαροσλαβοs ψειροκατσαπλιαs"μπαρμπαs του Γεωργιου Κ.
    Ερχουνται ερχουνται
    οι συμμοριτεs με τον
    Κατριβανο απ'το λιονταρι
    Ερχουνται ερχουνται
    κι ο Καρατζαφερηs απ'
    την Ποταμια!!!!!!!
    xyzcontagion.wordpress.com/2011/03/02/karatzaferis-o-katsaplias/
    Κυλοτεs ΛΑσπολογοι Λαικου Ορθοδοξου Συναγερμου-(Κ.Ο.Λ.Ο.Σ

Comments are closed.