ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ: Η ΑΡΑΧΝΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Της Λέττας Καλαμαρά….

Ο στρατηγός εν αποστρατεία και πρώην Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, κ. Φράγκος Φραγκούλης βρίσκεται στο κέντρο του ιστού του νέου Μακεδονικού Αγώνα καθώς και στο σημερινό εξώφυλλο της εφημερίδας “Παραπολιτικά”, πολέμιας του Υπουργού Άμυνας της Ελληνικής Κυβέρνησης και Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Π. Καμένου. Δικαιολογώντας και τον τίτλο της εφημερίδας ο εμφανιζόμενος ένστολος κ.Φράγκος δεν επιβεβαιώνει πολιτικό ρόλο παρά μόνο αγώνες. Έξι χρόνια, όπως ομολογεί, κάποιοι προφανώς κακεντρεχείς τού αποδίδουν συνεχώς και αδίκως πολιτικές βλέψεις, που ουδέποτε έχουν επιβεβαιωθεί.

Ίσως να είναι είναι οι ίδιοι που δημιούργησαν έναν μύθο τον καιρό που ο κ.Φράγκος ήταν επικεφαλής του Ελληνικού Στρατού και έφτασαν να τον παρουσιάζουν ακόμα και ως επίδοξο πραξικοπηματία, για το καλό της πατρίδας πάντα. Φήμες που ευτυχώς αποδείχτηκαν αβάσιμες αν και για πολλούς οδήγησαν σε μία “νύχτα των Κρυστάλλων” για τους Έλληνες στρατηγούς του Πενταγώνου, οπότε αποκαθηλώθηκαν από την ηγεσία του στρατεύματος δικαίως και αδίκως όλοι οι επίλεκτοι υποστηρικτές του κ.Φράγκου.


Αυτό που είναι γεγονός πέρα από το χαρακτηρισμό του κ.Φράγκου ως στρατηγό “αράχνη” που υφαίνει ιστούς, εξαιτίας της εξιδείκευσής του στις πληροφορίες, είναι και η λατρεία του Έλληνα “Γκιουλέν” προς το πρόσωπό του για το οποίο συχνά αναφερόταν στο thedayaftergr ως «ο ένας εκ των δύο εξεχόντων Αξιωματικών» που έχει η πατρίδα μας. Αξιωματικοί που προφανώς πρέπει να ελέγχονται ή να εξουδετερώνονται από το βαθύ κράτος που κρατά δέσμια τη χώρα σε μνημόνια και ξεπουλήματα μέσω της ασυλίας λαθρέμπορων καναλαρχών και τεχνητής ενημέρωσης που αγγίζει τα όρια της προπαγάνδας και επιβολής της πραγματικότητας τους.


Πέρα από το θαυμασμό του παρακρατικού ηγέτη και βασανιστή της Χούντας, γνωστό θαμώνα επί δεκαετίες και μέχρι πρότινος επίλεκτων στρατοπέδων και εκδηλώσεων, είναι γεγονός επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι ο κ.Φράγκος στο στάτευμα δημιούργησε τα δικά του παιδιά. Μία συμπαγή και κρίσιμη μάζα που είχε την εύνοιά του και ήταν απόλυτα πιστή στην εκτέλεση των επιθυμιών του. Μνημιώδης παραμένει ακόμα η συμβολή του στην εισαγωγή μεταχειρισμένων στρατιωτικών οχημάτων από τα Βαλκάνια μέσω της επικαλούμενης Δημοκρατίας της «Μακεδονίας», η ασύστολη χρηματοδότηση στρατιωτικών μονάδων επίλεκτων θαυμαστών του στην άσκηση της εξουσίας σε ακριτικά νησιά, καθώς και η περιβόητος τάφρος του Έβρου με αντίθετες ερμηνείες.


Η αλήθεια είναι ότι ο κ.Φράγκος ουδέποτε εξέφρασε δημόσια επιδίωξη πολιτικής εξουσίας πέρα από επισκέψεις σε γραφεία πολιτικών αρχηγών και σωρεία ανυπόστατων δημοσιευμάτων στη συνέχεια για υπουργοποίησή του. και τοποθέτησή του σε θέσεις Επικρατείας. Ο κ.Φράγκος φιλικά προσκείμενος προς τον Ρώσο ολιγάρχη κ.Σαββίδη λόγω ομοίων τουλάχιστον ποδοσφαιρικών πεποιθήσεων κέρδισε ένα βήμα ομιλίας στη Θεσσαλονίκη, παρά τις περί του αντιθέτου γνώμες πολλών και αναμφίβολα δεν θα έχει καμία αντιρρηση για μία επανεμφάνιση και στο κοινό της πρωτεύουσας.


Ο κ.Φράγκος προφανώς αδίκως κατηγορήθηκε για σκέψεις ανατροπής του δημοκρατικού πολιτεύματος επί των ημερών της ηγεσίας του αλλά αναμφίβολα ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό, μετά την ανακίνηση του Σκοπιανού ζητήματος από τον Πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα με λανθασμένο τρόπο και με επιδίωξη ιδιοτελών πολιτικών ωφελειών. Δεν μένει να δούμε τόσο για τον κ.Φράγκο όσο και για τους οπαδούς του πόσο αθώα πολιτικά είναι η πρόθεσή του ή κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι εν αγνοία του επιβάλλουν τελικά την πολιτική του διείσδυση στην επόμενη Ελληνική Κυβέρνηση ως Υπουργό Άμυνας ξανά, δίνοντάς μας τροφή για πολιτικές συζητήσεις. Ο καιρός γαρ εγγύς και η Ελλάδα σίγουρα δεν έχει ανάγκη από Πορτοκαλί Επαναστάσεις…

loading...