Γιατί να μην βάζετε το αερόθερμο σε πολύπριζο!

Καθώς είμαστε στην καρδιά του χειμώνα και οι θερμοκρασίες –ειδικά τη νύχτα- είναι χαμηλές, οι ειδικοί προειδοποιούν για μια κοινή χειμερινή…

«συνήθεια» που μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Όρεγκον στις ΗΠΑ ανέφερε, ότι οι κάτοικοι δεν θα πρέπει ποτέ να συνδέουν ένα ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα σε πολύπριζο. Όπως δείχνει η φωτογραφία τους από ένα καμένο πολύπριζο, οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές.

Ποιος είναι ο κίνδυνος
«Τα πολύπριζα δεν έχουν σχεδιαστεί για να διαχειρίζονται την υψηλή ροή ρεύματος που απαιτείται για ένα αερόθερμο και μπορούν να υπερθερμανθούν ή ακόμα και να πάρουν φωτιά λόγω της προστιθέμενης ροής ενέργειας», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Δημοσίευσαν, επίσης, την κεντρική φωτογραφία που βλέπετε, η οποία είναι πραγματική και δείχνει ένα πολύπριζο που είχε πάρει φωτιά από το αερόθερμο, το οποίο ήταν συνδεδεμένο σε αυτό.

Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Πυροσβεστικής των ΗΠΑ, τα ηλεκτρικά σώματα θέρμανσης χώρου, τόσο φορητά όσο και σταθερά, αντιπροσωπεύουν δύο από τις πέντε (40%) οικιακές συσκευές θέρμανσης και συνδέονται με τέσσερις από τους πέντε (84%) θανάτους από ατυχήματα λόγω θέρμανσης στο σπίτι. Οι μισές από τις θανατηφόρες πυρκαγιές οικιακού χώρου ξεκίνησαν επειδή κάτι ήταν πολύ κοντά στο θερμαντήρα και πήρε φωτιά.

Τι πρέπει να προσέχετε
Αποφύγετε μια πιθανή καταστροφική φωτιά στο σπίτι, διατηρώντας το αερόθερμο και τις άλλες ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης και άλλα πράγματα που μπορούν να καούν τουλάχιστον ένα μέτρο μακριά. Επίσης, συνδέσετε το καλώδιο ρεύματος της θερμαντικής συσκευής απευθείας στην πρίζα του τοίχου και ποτέ σε ένα καλώδιο προέκτασης, ή σε ένα πολύπριζο.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΠΟΛΥΜΠΡΙΖΑ ΜΠΑΛΑΝΤΕΖΕΣ ΚΙΝΕΖΙΚΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΑΚΡΥΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ 100%.
    ΕΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΚΑΙ ΔΕΙΣ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΙΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ. ΔΥΟ ΤΡΙΧΟΥΛΕΣ ΧΑΛΚΟΥ ΟΛΕΣ ΚΙΟΛΕΣ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΑΤΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΑΝ ΘΑ ΚΑΕΙΣ ΕΣΥ Η ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ. ΠΡΙΝ 2 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΚΑΙΓΟΤΑΝΕ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ Ο ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΤΩΝ 10 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΥΤΤΑ ΤΙ ΩΡΑΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΕ ΠΡΙΝ 6-7 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 0200 ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΤΣΟΥΥΦΦ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΛΕΙΩΣΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΗΚΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΕΣΠΡΕΣΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΠΛΑ. ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΚΑΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΤΗΝΗ ΚΙΝΕΖΙΚΙΑ ΚΩΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. ΚΟΙΜΑΤΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΟΥΣΚΑΡΙ ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΛΑΜΠΑΔΙΑΖΕ Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]