ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ

ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ» ΚΑΙ Ο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ…ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑΣ

Γράφει ο Γιώργος Ιεροδιάκονος

Το προγραμματισμένο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος, της 4ης Φεβρουαρίου, ας είναι η αρχή του τέλους τους…

Είχα γράψει σε προηγούμενο άρθρο μου ότι: «δεν έχω τίποτα με τους Σκοπιανούς. Φυσιολογικές οι αντιδράσεις τους μετά από δεκαετίες μεθοδικής διαπαιδαγώγησης. Φυσιολογικές και οι εμμονές τους.

Τα έχω όμως με όλους εκείνους, που ήδη σε ανύποπτους χρόνους σχεδίαζαν και έστηναν το σκηνικό ενός προδιαγεγραμμένου Αρμαγεδώνα. Διότι δεν ήταν τυχαίο που το 1944 ο Τίτο αποφάσισε να μετωνομάσει την επαρχία της Βαρντάρσκα σε Μακεδονία…».

Οφείλω σήμερα να το αναλύσω έτι περισσότερο, διότι έτσι λιτά διατυπωμένο πού είναι, αφήνει την υπόνοια ότι αθωώνει τους «κακόμοιρους» τους Σκοπιανούς, που απλά είναι παραπλανημένοι.

Η αλήθεια είναι πως πράγματι είναι παραπλανημένοι. Όμως αυτό δεν δίνει απάντηση στο γιατί. Ποιοι τους παραπλανούν, γιατί τους παραπλανούν και, το κυριότερο, γιατί τους φανατίζουν τόσο πολύ μ’ αυτή την παραπλάνηση;

Εδώ υπάρχει ένα «μήλο της έριδος». Και ονομάζεται Αιγαίο. Ο λόγος που ο Τίτο τότε, προέβη στην μετονομασία της Βαρντάρσκα σε «Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας» και, στη συνέχεια, σε «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας», εδραζόταν στην πρόθεσή του να θεμελιώσει μελλοντικές εδαφικές διεκδικήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και να εξασφαλίσει διέξοδο στο Αιγαίο.

Ήδη με την λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου, ανήγγειλε δημόσια ότι στόχος του ήταν να επανενώσει «όλα τα τμήματα της Μακεδονίας που διασπάστηκαν το 1912 και 1913 από τους βαλκάνιους μπεριαλιστές».

Κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση των Αμερικανών, διαβλέποντας τότε δάκτυλο των σοβιετικών, που αναζητούσαν διέξοδο προς τα «θερμά ύδατα».

Τον Δεκέμβριο του 1944 τηλεγράφημα του State Department προς τις αμερικανικές Αρχές, με υπογραφή του τότε Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Stettinius, έγραφε, μεταξύ άλλων, ότι:

«Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι αναφορές του τύπου “μακεδονικό έθνος”, “μακεδονική Μητέρα Πατρίδα” ή “μακεδονική εθνική συνείδηση”, αποτελούν αδικαιολόγητη δημαγωγία, που δεν αντικατοπτρίζει καμία πολιτική πραγματικότητα και βλέπει σε αυτές την αναγέννηση ενός πιθανού μανδύα που θα υποκρύπτει επιθετικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας».

Έκτοτε οι πολιτικοί συσχετισμοί ανατράπηκαν. Ο Τίτο τα «έσπασε» με τον Στάλιν και προσδέθηκε στο Δυτικό άρμα. Οι διεκδικήσεις όμως, διεκδικήσεις για τον Τίτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...

10 thoughts on “ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ

  1. ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ?ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ…………….

  2. Αρθρογράφε,καλά και ωραία είναι αυτά που γράφεις,αλλά έχεις να προτείνεις κάτι;
    Πιστεύεις ότι έχουμε επιλογές,από την στιγμή που οι Αμερικάνοι θέλουν να υπάρχει ο όρος Μακεδονία στην ονομασία; Πιστεύεις ότι αν είχαμε αλλαγή στην διακυβέρνηση της χώρας,θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό; Μάλον όχι. Το όνομα έχει κλειδώσει και είναι διαταγή "άνωθεν",όσα συλλαλητήρια κι αν κάνουμε,δυστυχώς. Το μόνο που θα μπορούσαμε να πετύχουμε,κι αυτό πολύ δύσκολο,είναι να αφαιρέσουν από το σύνταγμά τους,αλυτρωτικούς όρους,περί χαμένων πατρίδων,και άλλων τέτοιων ηλιθιοτήτων.

  3. ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ,ΟΛΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ,ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ,ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ…

    ΠΟΛΛΑ ΕΥΓΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΑ,ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕ ΝΟΗΣΗ,ΓΕΜΑΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΒΓΑΛΜΕΝΑ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑ…!!!!!.

    https://www.facebook.com/mairh.aproblepth/videos/1580702355348029/

  4. Δεν βρίσκει συμμάχους στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ που ετοιμάζει ο Τσίπρας. ΟΛΟΙ φοβούνται για τα … κεφάλια τους

    Σε πρόβλημα πρώτου μεγέθους εξελίσσονται οι χειρισμοί της κυβέρνησης με άξονα το Σκοπιανό καθώς από τη μια ο Αλέξης Τσίπρας απειλείται από τις ενδοκομματικές συγκρούσεις που σπαράσσουν το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και από την άλλη δεν μπορεί να βρει συμμάχους στην κεντροαριστερά ώστε να ποντάρει στο σενάριο αντικατάστασης των ΑΝΕΛ κατά τον τρόπο που σχεδίαζε. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Μαξίμου να δείξει ότι οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς δημιούργησαν υπόστρωμα σύγκλισης (με εξαίρεση τον κ. Μητσοτάκη και την Ένωση Κεντρώων), όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος…
    από καμία πλευρά δεν προκύπτει ότι η κυβέρνηση μπορεί να προσδοκά σε πολιτική στήριξη από την κεντροαριστερά, την οποία επί της ουσίας παρουσιάζει το Μαξίμου ως «πρόθυμη» να συναινέσει. Εν μέσω φημών που θέλουν τον Πάνο Καμμένο να αποχωρεί από το κυβερνητικό σχήμα και να οδεύουμε άμεσα σε λύση κυβέρνησης συνεργασίας με τη στήριξη από το Κίνημα Αλλαγής και τη ΔΗΣΥ, όλα τα κορυφαία στελέχη του ευρύτερου χώρου έσπευσαν ομοθυμαδόν να απορρίψουν τα σενάρια που διακινούνται και τα οποία έχουν πάρει διαστάσεις σήμερα ενόψει της κοινής συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής και της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ. Πηγές που απηχούν τις απόψεις της Φώφης Γεννηματά έσπευσαν να διαψεύσουν νωρίτερα σχετικές διεργασίες, τονίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής παραμένει σταθερό στην άποψή του ότι για να υπάρξει οποιαδήποτε συνεργασία στο μέλλον θα πρέπει να προηγηθούν εκλογές και να γίνει επανακαταμέτρηση δυνάμεων. Στο ίδιο μήκος κύματος ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ δήλωσε ότι δεν «υπάρχει κανείς πρόθυμος» να αντικαταστήσει τον Καμμένο και ξεκαθαρίζοντας πως «δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα. Δεν μας ενδιαφέρει κανένα υπουργείο με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα». Τα σενάρια συνεργασίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε και ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «σε ό,τι αφορά την διεύρυνση της κυβέρνησης με άλλα κόμματα, σε ό,τι αφορά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Κίνημα Αλλαγής, το αποκλείω κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά. Κρίσιμη συνεδρίαση ΑΝΕΛ Στο μεταξύ η κοινή συνεδρίαση εκτελεστικής επιτροπής και κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ θα διεξαχθεί σε κλίμα ανοιχτής σύγκρουσης μεταξύ βουλευτών των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στελεχών των ΑΝΕΛ μεταξύ τους. Είναι ενδεικτικές του κλίματος οι αιχμές του Δημήτρη Καμμένου το πρωί τόσο προς τους βουλευτές και τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ (οφείλουν να σεβαστούν τις επίσημες θέσεις του κόμματος για το Σκοπιανό και να αντιδράσουν απέναντι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης), όσο και οι επιθέσεις του εναντίον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (έχει μια κρυφή χαρά ο Μπαλαούρας και θέλει να παραδώσει την Μακεδονία). Η συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για τις 2 το μεσημέρι θεωρείται κρίσιμη καθώς ο μικρός κυβερνητικός εταίρος θα κληθεί να ξεκαθαρίσει τη στάση του στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός παρουσιάσει στη Βουλή πρόταση σύνθετης ονομασίας για τα Σκόπια, την οποία εμφατικά απορρίπτει μέχρι σήμερα ο Π. Καμμένος.

  5. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕΙ ΞΑΝΑ.ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΨΩΦΟΔΕΞΙΑ,ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΗΔΕΣ ΕΙΔΩΛΟΤΑΤΡΕΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑΤΑ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΞΕΝΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΤΩΝ ΚΑΦΕΤΡΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΑΠΟΓΑΛΑ.ΑΡΚΕΤΑ.ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΡΗΡΙΑ…..

  6. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    ΜΕΓΑ ΠΑΘΟΣ ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

    ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΙΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ======================
    Μητρός τε καὶ πατρὸς καὶ τῶν ἄλλων προγόνων ἀπάντων τιμιώτερόν

    ἐστιν ἡ Πατρὶς καὶ σεμνότερον καὶ ἁγιώτερον καὶ ἐν μείζονι μοίρᾳ

    καὶ παρὰ θεοῖς καὶ παρ᾿ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι.

    ============================

    Ὦ παῖδες Ἑλλήνων, ἴτε, ἐλευθεροῦτε πατρίδ᾿ ἐλευθεροῦτε δέ παῖδας, γυναἰκας, θεῶν τε πατρώων ἔδη, θῆκας τε προγόνων· νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών.

  7. ρε γυφτοι παλι σβηνετε μηνυματα?σας τσουζει που διαγραφουν οι ψωριαρηδες οσους πηγαν στο συλλαλητηριο?γυφτοδασκαλε θελεις πολλες κλωτσιες γυφτοπουσταρα μασονε!

  8. Δημητρης Καζαμιας
    26 Ιανουαρίου στις 1:18 μ.μ. ·
    ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΝΩ…ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΨΑΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ,,,, ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,,,,,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΗΧΗΠΡΟΕΔΡΟΥ

    TSAKONAS GAMIESTE !
    YOUTUBE.COM

  9. μιλαει ο σταγακης γυφτοπατερακης για την γυφτοσυμμορια που ηταν εναντιων του συλλαλητηριου για την μακεδονια!!!!!!!!!!!!!!!!!
    κοπροσκυλα προδοτες

Comments are closed.