Στα social media η έφεση της κυβέρνησης στην απόφαση της Δικαιοσύνης για την παροχή ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς προκάλεσε κύμα οργής. Ξευτιλίκια! Έτσι χαρακτήρισαν την πράξη του κ. Τσίπρα απλοί πολίτες, πολιτικοί του αντίπαλοι και φίλοι. Η χτεσινή κυβερνητική «πρωτοβουλία» δεν έχει προηγούμενο!

Δεν έχει προηγούμενο επειδή σημειώθηκε μισή ώρα μετά από την σκληρή αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας. Οι Τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και ο κ. Τσίπρας έσπευσε αμέσως να τους ικανοποιήσει. Αυτά δεν έχουν συμβεί σε αυτή την χώρα ούτε στα χειρότερά της. Αν και κατά τα φαινόμενα αυτό «τα χειρότερά της» το περνάμε σήμερα. Δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει άλλη κυβέρνηση στο μέλλον που θα μπορέσει να συγκριθεί με την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Πολύ σωστά ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον εαυτό της.

Πρακτικά ο Τούρκος στρατιωτικός δεν κινδυνεύει με έκδοση, ακόμη κι αν απορριφθεί το αίτημά του. Έχει φροντίσει σχετικά ο Άρειος Πάγος. Αλλά σε αυτή την χώρα και με αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος. Το βασικό πρόβλημα, προς το παρόν, είναι στο επίπεδο των συμβολισμών. Κι εδώ η κυβέρνηση της Αριστεράς παίρνει κάτω από την βάση. Ποια; Η κυβέρνηση της Αριστεράς που αν είχε επιχειρηθεί κάτι τέτοιο επί άλλης κυβέρνησης θα είχε καεί το κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα να παίξει τον ρόλο του ατρόμητου ηγέτη που προστατεύει την τιμή και την υπόληψη της πατρίδας του. Κανείς δεν κατάλαβε για ποιόν λόγο έγινε εκείνη η επίσκεψη και δόθηκε εκείνη η παράσταση, αλλά αυτά τα είπαμε τότε. Η ουσία είναι ότι πήρε μία συγκεκριμένη θέση για το θέμα των οκτώ. Την ώρα μάλιστα που τουρκικά μέσα ενημέρωσης έλεγαν ότι ο κ. Ερντογάν θα τους έπαιρνε, θα τους έβαζε σε ένα σακί και θα τους πήγαινε πίσω στην Τουρκία. Το ερώτημα είναι τι μεσολάβησε από τότε μέχρι σήμερα. Τι οδήγησε τον λέοντα κ. Τσίπρα να μετατραπεί σε ένα φοβισμένο ποντικάκι; Γιατί η κυβέρνησή του άσκησε χτες έφεση.

Υπάρχουν άραγε άλλες εκπλήξεις σε αυτή την υπόθεση; Διότι ο κ. Ερντογάν λέει δημόσια ότι ο κ. Τσίπρας του υποσχέθηκε από την αρχή, από την πρώτη στιγμή που έφτασαν οι Τούρκοι με ελικόπτερο στην Ελλάδα, ότι θα εξέδιδε τους αξιωματικούς. Κι ο κ. Τσίπρας είχε όλη την άνεση να τον διαψεύσει πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν το έκανε. Ελπίζουμε να μην φτάσουμε χαμηλότερα. Να μην γίνει κάτι και αισθανθούμε χειρότερα ακόμη κι από την περίοδο της υπόθεσης Οτσαλάν.

Θ. Μαυρίδης
Liberal

loading...

2 thoughts on “Ξευτιλίκια

  1. Το έχουμε πει πολλές φορές από αυτήν την ιστοσελίδα, απλά τώρα επιβεβαιεωνόμαστε , ο ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ για χάρη της εξουσίας θα πουλήσει όχι μόνο την πατρίδα μας αλλά και ότι ιερό και όσιο έχουμε , ο θεός να μας φυλάει, μέχρι που θα ξεκουμπιστούν

  2. DEN XRIAZONTE POLA SKOLIA GIA TON ALITI MONO ENA ANTE GA@@@ISOY KOLPEDO PROTOXRONIATIKA

Comments are closed.