Με ελληνικούς σωλήνες ο υποθαλάσσιος αγωγός Φινλανδίας – Εσθονίας

Την παραγωγή των σωλήνων για τον υποθαλάσσιο αγωγό που θα συνδέσει τη Φινλανδία με την Εσθονία ανακοίνωσε η Σωληνουργεία Κορίνθου.

Η Cenergy Holdings SA (Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια) γνωστοποίησε ότι στις 4 Ιανουαρίου 2018, η Baltic Connector και η Elering υπέγραψαν συμφωνία με την Σωληνουργεία Κορίνθου για την παραγωγή και προμήθεια των σωλήνων χάλυβα για τον υποθαλάσσιο αγωγό που θα συνδέσει τη Φινλανδία με την Εσθονία.

Η συμφωνία, που περιλαμβάνει σωλήνες χάλυβα για τον αγωγό συνολικού μήκους 77 χλμ. από τη Φινλανδία στην Εσθονία, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες του έργου.

Οι σωλήνες για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού θα παραχθούν στο εργοστάσιο της Σωληνουργεία Κορίνθου στην Ελλάδα μέσα στο 2018, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η κατασκευή του αγωγού θα ξεκινήσει το 2019.

Η Baltic Connector Oy είναι κρατική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 με σκοπό να υλοποιήσει το Φινλανδικό τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου Balticconnector που θα κατασκευαστεί μεταξύ της Φινλανδίας και της Εσθονίας. Με την ολοκλήρωση του, ο αγωγός Balticconnector θα συνδέσει τα δίκτυα φυσικού αερίου της Φινλανδίας και των χωρών της Βαλτικής και θα επιτρέψει το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου στη Φινλανδία.

Το έργο έχει χρηματοδοτηθεί κατά 75% από την ΕΕ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

rizopoulospost.com

loading...

1 thought on “Με ελληνικούς σωλήνες ο υποθαλάσσιος αγωγός Φινλανδίας – Εσθονίας

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΑΚΙ
    ΣΦΑΙΡΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΜΕΤΟΧΟΥΛΑ ΤΗΣ
    ΑΠΟ ΤΑ 0.60 e ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΤΗΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΟ + 5% ΣΤΟ 1.46 e ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΗ

Comments are closed.