Η Κύπρος περιμένει την Ελλάδα για τον καθορισμό της ΑΟΖ προς τα δυτικά

Η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης στα δυτικά της Κύπρου αναμένεται να γίνει κατόπιν παρατηρήσεων από την Ελλάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κυπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.


Ο κ. Αναστασιάδης ερωτώμενος κάτω από ποιες προϋποθέσεις η Κύπρος θα οριοθετήσει την ΑΟΖ προς τα δυτικά απάντησε πως «έχει ήδη λεχθεί ό,τι ήταν να λεχθεί, επομένως δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Περιμένουμε τις παρατηρήσεις και της Ελλάδος διότι εφάπτονται οι ζώνες, οι οποίες διαχωρίζουν τις δύο Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες. Εκείνο θα το αποφασίσουμε εν καιρώ».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το Καστελόριζο σε σχέση με διεκδικήσεις της Τουρκίας και ερωτηθείς αν γι’ αυτό καθυστερεί η Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι «δεν είναι θέμα οριοθέτησης της διαχωριστικής γραμμής μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, είναι μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος. Επομένως, αυτό είναι εντελώς ξένο θέμα προς όσα συζητούμε για τις συντεταγμένες της κυπριακής ΑΟΖ».

Ερωτηθείς αν τον ανησυχούν δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας ότι μετά τις «εκλογές» στα κατεχόμενα θα καθοριστεί η γραμμή που θα ακολουθήσουν, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «θα παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς και ανάλογα θα αντιδράσουμε και θα δράσουμε».
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]