Οι περισσότεροι στη χώρα νομίζουν ότι η διαμάχη από ελληνικής πλευράς αφορά μόνο το όνομα της πΓΔΜ

Οι περισσότεροι στη χώρα νομίζουν ότι η διαμάχη από ελληνικής πλευράς αφορά μόνο το όνομα της πΓΔΜ, για αυτό άλλωστε αναφέρονται λανθασμένα σε θέμα του ονόματος. Δυστυχώς αγνοούν παντελώς, ότι
στη διάσταση υπάρχει το λεγόμενο εύρος χρήσης του ονόματος, δηλαδή αν η λύση θα περιλαμβάνει τη συνταγματική αλλαγή του (ισχύς έναντι όλων-erga omnes) όπως θέτει η ελληνική πλευρά, ή αν θα έχει μια πιο χαλαρή εφαρμογή όπως αποκάλυψε και ο πρωθυπουργός της γείτονος κ Ζάεφ, για διεθνή και συνταγματική ονομασία χωρίς παραχωρήσεις στα θέματα της ταυτότητας, όπως επιδιώκει η Σκοπιανή πλευρά. Το δεύτερο ήσσονος σημασίας κομμάτι, αφορά τη χρήση των επιθετικών προσδιορισμών, δηλαδή πως θα ονοματίζονται οι κάτοικοι στα διαβατήρια (υπηκοότητα), ποια θα είναι η εθνικότητα τους, πως θα αναφέρονται τα παραγόμενα στα Σκόπια προϊόντα, η γλώσσα τους, ο πολιτισμός τους, αλλά ακόμα και ποιές θα είναι οι διαδικτυακές καταλήξεις ιστοσελίδων, η σύντμηση της χώρας (alpha code 2-3) κ.α. Mετα λύπης διαπιστώνω ότι από τα ΜΜΕ της χώρας μας και τους αιρετούς μας, δε γίνεται ΚΑΜΙΑ αναφορά στο παραπάνω κομμάτι των επιθετικών προσδιορισμών. Η λύση στο όνομα της χώρας θα πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως και στους επιθετικούς προσδιορισμούς και μάλιστα θα προσέθετα, σε όλες τις επίσημες γλώσσες έτσι ώστε να μην έχουμε αλλαγή του ονόματος της χώρας τους μόνο, όμως με Μακεδόνες υπηκόους και Μακεδονική γλώσσα και προϊόντα. Εν κατακλείδι το όνομα των Σκοπίων και οι επιθετικοί προσδιορισμοί, αποτελούν στο σύνολο τους το ονοματολογικό πρόβλημα. Η Ελληνική πλευρά θα πρέπει να συνεχίσει να απαιτεί λύση με γεωγραφικό ή μη προσδιορισμό (όχι πολιτικό) πριν το συνθετικό Μακεδονία με εφαρμογή erga omnes ΚΑΙ για πάσα χρήση αναφορικά με τους επιθετικούς προσδιορισμούς. Θα προσέθετα μάλιστα ότι το νέο όνομα θα πρέπει να υφίσταται ενιαίο σε μια λέξη. Να κατανοήσουμε ότι το το διακύβευμα για τα Σκόπια είναι η εσωτερική συνοχή τους και η οικονομική τους ανάταση μέσω της ένταξης τους σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Θα είναι τραγικό να διολισθήσουμε σε μια υπαναχώρηση της εθνικής επίσημης θέσης όταν εξαρτάται το μέλλον της γειτονικής χώρας από εμάς. Η αφετηρία της διαπραγματευτικής θέσης μας, επίσης είναι ένα ζητούμενο. Δε νοείται σε μία διαπραγμάτευση να ξεκινάς από το απόλυτα επιθυμητό και να καταλήγεις σε αυτο.

αναγνωστης

loading...

4 thoughts on “Οι περισσότεροι στη χώρα νομίζουν ότι η διαμάχη από ελληνικής πλευράς αφορά μόνο το όνομα της πΓΔΜ

  1. DIO GAIDARI MALONANE SE KSENO AXIRONA!!! TA SOPIA ANIKOYN STIN ELLADA OPOS I ALVANIA – IPIROS – KE I BULGARIA EOS TO DOYNABI!!! APO TIN ELLINIKI MERIA AFTI POY DIAPRAGMATEBONTE TIN ONOMASIA DEN INE ELLINES, INE EBREOMASONI KE APO TASKOPIA PALI DEN INE SKOPIANI OYTE ALVANI, INE EBREOMASONI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TO PEXNIDI APO OPIA OMADA KI AN KERDITHI DEN EXI SIMASIA, DIOTI SE LIGO THA SIMANOYN I SIRINEEEESSSSSSSS KE PRIN LIKSI OLOKLIROTIKA O TRITOS P.P. TA ELLINIKA SINORA THA INE STON DOYNABI KE UGARIA!!!! ARESI DEN ARESI TERMA I EXMALOSIA APO TOYS MOGOLOEBREOMASONOYS KE TA KOLO KOYNIMATA TON MOGOLOTOYRKON -GAIDARON EKS MOGOLIAS – ME TIN EBLOGIA TOY PATROS TOY IOY k TOY AGIOY PNEBMATOS AMIN!!!!!!!!!!!!!

  2. ESY THELEIS KANONIKH … EBLOGIA ALLA NA DOYME POTE THA THN ARPAXEIS GOMAR

  3. Από μωρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια!

Comments are closed.