” ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ….???? “

* Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης….

Κοιτώντας στο διαδίκτυο ορισμένες αναρτήσεις, με αφορμή την ονοματοδοσία της γείτονος χώρας, έχω την εντύπωση πως αρκετοί πιστεύουν ότι η αντίδραση-απαίτηση πολλών εξ ημών, είτε έχουν
σχέση με τα πάτρια εδάφη της ιερής γης της Μακεδονίας, όπως η ταπεινότητά μου, είτε όχι και παραμένουν σθεναροί αμύντορες της ιστορικής μνήμης και της ιστορικής αλήθειας, είναι απλά μια ιδεολογικοπολιτική εμμονή και ένα κλισέ που το αφήσαμε πίσω την δεκαετία του 1990 και περιέργως πως το ανασύραμε σήμερα, αυτό είναι πρόβλημά τους. Για όλους εμάς, η Μακεδονία, ήταν και είναι αιώνια αξία, συνυφασμένη με την Ελλάδα και την μακραίωνη ιστορία της…….
Δεν είδα, όμως, να τοποθετούνται δημοσίως ή να αντιδρούν γιατί μέχρι σήμερα, εδώ, στην Αθήνα, την σύγχρονη πρωτεύουσα του Ελληνισμού, την πόλη των πολλαπλών και διάφορων μνημείων, όχι απαραίτητα ιστορικών, δεν βρέθηκε από το 1993 ο κατάλληλος χώρος, για να στηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης, σύμφωνα με τα υπεσχημένα από πλευράς κράτους και των αρμόδιων φορέων, ο έφιππος ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου……..
Δεν αναρωτήθηκαν, γιατί εντέλει μέχρι σήμερα, παρά τις 8 αποφάσεις, τις δεκάδες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και τις πολυάριθμες επιστολές προς τους αξιότιμους Υπουργούς Πολιτισμού και τους σεβαστούς Δημάρχους Αθηναίων, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί χώρος για τον ως άνω ανδριάντα, που ειρήσθω εν παρόδω, φιλοτέχνησε ο διακεκριμένος γλύπτης, ακαδημαϊκός, Καθηγητής / Πρύτανης της (Α.Σ.Κ.Τ.), Γ. Παππάς και 26 πλέον χρόνια ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού!!!!!!!!!

***Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός

loading...

3 thoughts on “” ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ….???? “

  1. Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ έχει και δεσπόζει στην παραλία , η Αθήνα δεν ξέρω, είναι ένα μεγάλο ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ , αλήθεια μπορεί να μας απαντήσει κάποιος ,έχουμε δει στην πρωτεύουσα του κράτος παντός είδους αγάλματα ηρώων , φιλοσόφων , στρατηγών , ιεραρχών , βασιλέων , πολιτικών και πάει λέγοντας , Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ω ΑΘΗΝΑΙΟΙ και ΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ;

  2. ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ
    ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΑΒ ΑΓΑΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ
    ΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΣΕΡΡΑΙΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΜΕΙΣ
    ΣΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΕΩΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΩ

  3. Δεν πειράζει, ας βολευτούν οι Αθηναίοι με τον κόκκινο ανδριάντα του αξαποδω στο Φάληρο.
    Για κείνον βρήκαν θέση αμέσως.
    Τον Αλέξανδρο τον χαιρόμαστε εμείς στην παραλία μας χροοοονια να ατενίζει την πατρίδα μας.
    Αυτό μας φτανει!!!!

Comments are closed.