«Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΥΝΙΚΗ ΟΨΗ…ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ»

ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός
Τα πράγματα τίθενται πλέον ωμά: τώρα είναι η ώρα των πατριωτών ή των δωσίλογων.

Ενδιάμεση θέση περί «ολίγης προδοσίας» δεν υπάρχει.

Και «γεωγραφικός προσδιορισμός» ο οποίος συμπεριλαμβάνει όνομα ή παράγωγο της λέξης Μακεδονία αποτελεί εθνική προδοσία. 
Η Μακεδονία και ο Μέγας Αλέξανδρος είναι παγκόσμιας εμβέλειας ιστορικό-πολιτιστικό κεφάλαιο της Ελλάδος, το οποίο ξεπερνάει κατά πολύ όλους τους ηγέτες μας και τις πολιτικές τους από τις απαρχές του ελληνισμού μέχρι σήμερα. 
Έτσι, κανένας δεν έχει το ανάστημα να παραδώσει-προδώσει αυτό το αμύθητου αξίας κεφάλαιο στους ποικιλώνυμους μετανάστες που συνέρευσαν στα εδάφη πέριξ των Σκοπίων. Και τα εδάφη αυτά φέρουν τα ιστορικά αδιάψευστα ονόματα της αρχαίας Δαρδανίας και της Παιονίας. Όχι της αρχαίας Μακεδονίας. 
Οι Δάρδανοι ήταν σκληροί εχθροί των Μακεδόνων και προσωπικά του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τα γραπτά ντοκουμέντα ξεκινούν από τον Όμηρο. Η Γεωγραφική Αφήγηση του Κλαύδιου Πτολεμαίου (2ος αιώνας μ.Χ.) εντάσσει την Μακεδονία στην Ελλάδα. 
Οι σωζόμενοι χάρτες από τον 7ο αι. μ. Χ. και οι πλέον έγκυρες γραπτές πηγές: Στράβωνας, Αππιανός, Πολύβιος, Μάλχος, Ιεροκλής, Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος, Ι. Ζωναράς, και πολλοί άλλοι, βεβαιώνουν, ότι: «η Μακεδονία είναι Ελλάδα.» Έτσι, επί 1000 χρόνια η περιοχή των Σκοπίων λεγόταν Δαρδανία, και από το 1929 μέχρι το 1941 Βαρντάρτσκα. 
Ο Τίτο (1943) εκμεταλλεύτηκε τις πολύχρονες προδοτικές προσπάθειες των Ελλήνων κομμουνιστών και μετονόμασε τη Βαρντάρτσκα σε Μακεδονία, διεκδικώντας ελληνικά εδάφη μέχρι Θεσσαλονίκη, Πιερία, Καβάλα και Θάσο. 
Η «προσπάθεια» είχε ξεκινήσει στην «Τρίτη Κομμουνιστική Διεθνή», το 1921 από τα κομμουνιστικά κόμματα των Βαλκανίων –συμπεριλαμβανομένου του Κ.Κ.Ε. Ο Τίτο σε ομιλία του στα Σκόπια, (11.10.1945), διεκδίκησε τη «Μακεδονία του Αιγαίου». 
Όμως, τεράστια ευθύνη μη αντίδρασης έχουν και οι μετά το 1944 φιλελεύθερες, και όχι «δεξιές», κυβερνήσεις των Γ. Παπανδρέου, Θ. Σοφούλη, Ν. Πλαστήρα, αλλά και οι επόμενες Αλ. Παπάγου και Κ. Καραμανλή του Α΄.
 Το έγκλημα είναι συλλογικό. Πράγματα γνωστά, αλλά σκόπιμα και ενοχικά αποσιωπούμενα. 
Έτσι ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΑΘΟΣ.
Δυστυχώς, η Ελλάδα σε κάποιες περιπτώσεις έχει δυσβάσταχτη κατά κεφαλήν παραγωγή δωσίλογων και δημαγωγών. Είναι γνωστή για τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Περικλή, τη Δημοκρατία, αλλά και για τον Εφιάλτη, τον δημαγωγό Κλέωνα και τη δολοφονία των εκ των πρωτεργατών της Δημοκρατίας, Αρμόδιου και Αριστογείτονα. 
Στις μέρες μας ο δωσιλογισμός είναι και πάλι έτοιμος να χτυπήσει. Κι όμως, το 1992 ανακοινώθηκε επισήμως από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας η γνωστή θέση, όλων των πολιτικών αρχηγών, πλην του ΚΚΕ φυσικά…, ότι: «δεν θα γίνει δεκτό όνομα το οποίο θα περιέχει τον όρο ή παράγωγο της λέξης Μακεδονία». Αλλά, κατόπιν τα πράγματα ανατράπηκαν με δόλο. 
Έτσι, σήμερα είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι λένε, ότι αποτελεί δήθεν μοναδική… ευκαιρία για την Ελλάδα το να αποδεχτεί όνομα με «γεωγραφικό προσδιορισμό». Το λέει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το λέει με καμάρι η μείζων αντιπολίτευση, Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ κ.λπ., το Ποτάμι και άλλα κόμματα δεκανίκια του Νεοφιλελευθερισμού, των Μνημονίων και της Παγκοσμιοποίησης. 
Το λένε τα μεγάλα κανάλια και οι εφημερίδες. Δεν το λέει, όμως, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού· γύρω στο 80% την εμφανίζει σχετική δημοσκόπηση. Κι αυτό γιατί η δραστική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν εκβιάζεται. Αντίθετα, οι πολιτικοί ηγέτες και οι «ταγοί» συχνότατα εκβιάζονται από οικονομικά ή και ηθικά… σκάνδαλα.
Το εθνικό έγκλημα για ονομασία με «γεωγραφικό προσδιορισμό» έγινε στις 3 Απριλίου 2008 στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι. Και ένοχοι είναι οι: κ. Κ. Καραμανλής ο Β΄, ως πρωθυπουργός, (με ό,τι αυτό το Β΄ σημαίνει στη μη εστεμμένη σειρά διαδοχής της εν Ελλάδι κληρονομικής πρωθυπουργίας), η κ. Ντ. Μπακογιάννη, (ή Μητσοτάκη Β΄), ως υπουργός εξωτερικών, και ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, υπουργός Εθνικής Αμύνης. 
Πρέπει να επισημανθεί ειδικά η εθνικά εγκληματική στάση της κ. Ντ. Μπακογιάννη-Μητσοτάκη Β΄ η οποία τότε απομόνωσε τις πατριωτικές φωνές του ελληνισμού των ΗΠΑ (ξέρει αυτή…), ενίσχυσε την καταστροφική θέση του προέδρου Μπους Β΄, και κάρφωσε στην πλάτη του κ. Κ. Καραμανλή Β΄ το στιλέτο του «γεωγραφικού προσδιορισμού». 






loading...

2 thoughts on “«Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΥΝΙΚΗ ΟΨΗ…ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ»

  1. Μητροπολίτης Σεραφείμ: Εθνική προδοσία αν δοθεί ο όρος «Μακεδονία»
    Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τους κόλπους της εκκλησίας για την υπόθεση της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ τόνισε ότι θα είναι τεράστια εθνική προδοσία αν δοθεί ο όρος «Μακεδονία». «Το θέμα της Μακεδονίας δεν είναι μόνο το όνομα, το θέμα της Μακεδονίας είναι ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών, είναι η εθνικότητα και βέβαια η γλώσσα», δήλωσε στην ιστοσελίδα Romfea. «Οι άνθρωποι αυτοί έχουν κατασκευάσει ένα ιδεολόγημα που στηρίζεται σε ψευδή ιστορικά στοιχεία, διότι είναι σλαβικό φύλο που ήρθε στην περιοχή των Βαλκανίων τον 6ο – 7ο μ.χ. αιώνα, δηλαδή χίλια χρόνια σχεδόν μετά τον Μέγα Αλέξανδρο», συμπλήρωσε.
    «Έχουν κατασκευάσει μία ψευδή ιστορία, εμφανιζόμενοι ως δήθεν οι μόνοι διάδοχοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και ως οι μόνοι κληρονόμοι της μακεδονικής ιστορίας και του δήθεν ανύπαρκτου Μακεδονικού έθνους», υπογράμμισε.
    Παράλληλα, χαρακτήρισε ανόητη και ανωφελή οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα «χωρίς την απεμπόληση του αλυτρωτισμού που περιέχεται στο σύνταγμα τους, στην ψευδή εθνικότητα τους και την κατασκευασμένη γλώσσα τους».
    Σε ερώτηση για τη στάση της Εκκλησίας αν η κυβέρνηση συμπεριλάβει τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ, απάντησε:
    «Εάν η κυβέρνηση χωρίς την επίλυση του αλυτρωτισμού και χωρίς την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων, που εμπεριέχει ο αλυτρωτισμός, διότι αυτοί πρέπει να αλλάξουν το σύνταγμα τους, ταυτόχρονα να πάψουν να εμφανίζουν χάρτες όπου εμφανίζουν την Ελληνική Μακεδονία ως δήθεν αλύτρωτη περιοχή την οποία κατέχουν οι Έλληνες κατακτητές, είναι η περίφημη Μακεδονία του Αιγαίου όπως την λένε. Επίσης να διδάσκουν στα παιδιά τους, στα σχολεία ότι η Ελλάδα κατέχει παράνομα δικό τους ζωτικό χώρο, του δήθεν ανύπαρκτου Μακεδονικού έθνους όπως το λένε, θα έχει διαπράξει δυστυχώς μία τεράστια Εθνική προδοσία»

    http://greeknation.blogspot.gr/2018/01/blog-post_473.html#more

  2. Ο Ντιμιτρόφ ζητάει αλλαγή ονομασίας και της ελληνικής Μακεδονίας
    Νέο επεισόδιο στο διπλωματικό σήριαλ για την ονομασία των Σκοπίων αναμένεται να ξεκινήσει μετά τη δήλωση του Νικολά Ντιμιτρόφ για αλλαγή ονομασίας και της ελληνικής Μακεδονίας.

    Οπως αναφέρειο και το liberal.gr ο υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV21 επανέφερε όσα είχε συμπεριλάβει στην πρότασή του το 2005 ο Μάθιου Νίμιτς σχετικά με το ότι θα πρέπει να συμφωνηθεί -και για την πλευρά της Ελλάδας- κάποιος προσδιορισμός (π.χ. «Ελληνική Μακεδονία») ώστε να μην έχει κανένα από τα δυο μέρη δικαιώματα αποκλειστικής χρήσης του όρου «Μακεδονία».
    Συγκεκριμένα ο υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ δήλωσε:
    «Για την Ελλάδα είναι σημαντικό να έχει μια σαφή διάκριση μεταξύ της χώρας της «Μακεδονίας» και της ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας, για εμάς είναι σημαντικό να εξαλειφθούν οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με τα ζητήματα ταυτότητας. Πρέπει να βρούμε έναν αξιοπρεπή τρόπο να το εξηγήσουμε και να το επεξεργαστούμε…
    …Η Μακεδονία δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα ή στην «Μακεδονία», διότι πρόκειται για μεγάλη γεωγραφική περιοχή και υπό την έννοια αυτή η πραγματική απάντηση στον αλυτρωτισμό είναι η αρχή της μη αποκλειστικότητας. Οι δυο πλευρές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο, το όνομα και τα παράγωγα σε διαφορετικό πλαίσιο. Η αρχή της μη αποκλειστικότητας ή της μη μονοπώλησης είναι η έλλειψη του δικαιώματος να έχουμε αποκλειστική χρήση του όρου Μακεδονία, σαν Μακεδονία».
    Ουσιαστικά με τη δήλωση αυτή ο κ.Ντιμιτρόφ ζητάει να υπάρξει χρήση του όρου «Μακεδονία» από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ επι ίσοις όροις, χωρίς αποκλειστικότητα και συνεπώς να υπάρξουν προσδιορισμοί και στις δυο πλευρές που θα καθιστούν διακριτές τις δυο περιοχές (Περιφέρεια Μακεδονίας, Αεροδρόμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ.α., θα πρέπει να μετονομασθούν εφόσον υπάρξει τέτοια απόφαση).

Comments are closed.