Μητσοτάκης για το Σκοπιανό: Ο Καμμένος θα επιδείξει μεγάλη ευλυγισία για να παραμείνει στην καρέκλα του

Την επίσημη κυβερνητική θέση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αναμένει η ΝΔ για να τοποθετηθεί σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα capital.gr, ο κ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς για το αν διαφαίνεται λύση στο ζήτημα της ονομασίας, τόνισε: «Για να μπορέσω να τοποθετηθώ για το αν υπάρχει πραγματικά χαμένη ευκαιρία, θα πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι η επίσημη θέση της πλειοψηφίας. Μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει τίποτα. Όταν τοποθετηθεί επίσημα η Κυβέρνηση, δια του πρωθυπουργού, εκφράζοντας και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, θα μπορέσουμε και εμείς να τοποθετηθούμε επί της λεπτομέρειας της όποιας λύσης τελικά διαπραγματευτεί».

Παράλληλα, αναφερόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε με νόημα ότι «θα επιδείξει μία μεγάλη πολιτική ευλυγισία και σε αυτό το ζήτημα, όπως και σε πολλά άλλα. Μέσα μου δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι τελικά ο κ. Καμμένος θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.».

«Δεν συνομιλώ με τον κ. Καμμένο. Περιμένω από τον κ. Τσίπρα, όπως σας είπα, να εκφράσει στο σύνολό της την κυβερνητική θέση, απηχώντας τις απόψεις και των δύο εταίρων. Και θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε παραπάνω συνέχεια σε αυτή τη συζήτηση μέχρι να ενημερωθεί επίσημα τουλάχιστον η Αξιωματική Αντιπολίτευση για το πραγματικό διακύβευμα αυτών των διαπραγματεύσεων. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, σε αντιδιαστολή με το τι συνέβαινε σε άλλες εποχές. Αναμένουμε, λοιπόν, από την Κυβέρνηση την ενημέρωση, όποτε κρίνει αυτή ότι πρέπει να την παράσχει στα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, και την τελική κυβερνητική γραμμή», είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης, ερωτηθείς αν η ΝΔ θα συναινέσει σε περίπτωση που η κυβέρνηση υιοθετήσει τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, τόνισε: «Δεν απαντώ σε υποθετικά ερωτήματα. Σας είπα ποιο είναι το πλαίσιο το οποίο δεσμεύει, θεωρώ συνολικά, τη χώρα, αλλά προφανώς και την Παράταξη η οποία το διαπραγματεύτηκε και είναι αυτό το οποίο αναφέρατε. Από εκεί και πέρα, ξέρετε πολύ καλά ότι σε όλες αυτές τις συμφωνίες ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Θα πρέπει, λοιπόν, να δούμε όχι απλά το πλαίσιο, αλλά και την όποια συνολική συμφωνία καταφέρει η Κυβέρνηση. Για το τι θα συμβεί αν ο κ. Καμμένος επιμείνει στη διαφωνία του, θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα».

Ο κ. Μητσοτάκης σε ερώτηση για την περικοπή των εκπαιδευτικών ταξιδιών των μαθητών στο εξωτερικό, υποστήριξε ότι «στόχος μας θα έπρεπε να είναι να δίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες σε παιδιά να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και όχι να κάνουν το ακριβώς ανάποδο. Και κυρίως να δίνουν ευκαιρίες σε παιδιά από φτωχότερες οικογένειες. Και πολλές φορές οι σχολικές εκδρομές είναι ένας τέτοιος τρόπος για να γνωρίσουν τα παιδιά αυτά τον κόσμο έξω από την Ελλάδα. Είναι μια επιστροφή στο παρελθόν και σε κλειστές λογικές, πασπαλισμένη με μια ταξική ρητορική, η οποία με βρίσκει ριζικά αντίθετο», ενώ σχολίασε και τις δηλώσεις Ζουράρι περί του θέματος.

«Αδυνατώ να παρακολουθήσω τη χυδαιότητα του κυρίου Ζουράρι και πραγματικά μου κάνει εντύπωση πώς άνθρωποι οι οποίοι εκφέρουν έναν τέτοιο πολιτικό λόγο έχουν κυβερνητική θέση. Αυτό είναι κάτι που αφορά τον κύριο Τσίπρα και όχι εμένα», είπε χαρακτηριστικά.

loading...

2 thoughts on “Μητσοτάκης για το Σκοπιανό: Ο Καμμένος θα επιδείξει μεγάλη ευλυγισία για να παραμείνει στην καρέκλα του

  1. ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΑΣ, ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΘΝΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ, ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΕΣ.

    ΚΟΥΛΗ ΣΟΥ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο " ΠΑΤΕΡΑΣ " ΣΟΥ, Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ " ΓΕΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ " ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΑ Δ Ι Α Γ Ε Γ Ρ Α Μ Μ Ε Ν Α ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΚΟ 155 % !!!! ΚΑΙ ΤΑ " ΔΑΝΕΙΑ .

    ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΔΙΑΒΟΗΤΗ " ΑΝΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ " ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΔΟΤΩΝ, ΕΝΩ ΤΑ …….ΑΝΑΡΡΥΘΜΙΣΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΕΛΗΓΑΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 2009, ΕΠΙ ΑΛΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΥΛΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΕΕΙΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !

    ΚΑΙ ΤΑ " ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ " ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΕΣΥ ΚΟΥΛΗ, ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΤΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ.

    ΑΝ ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΕΣΥ ΚΟΥΛΗ….

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΟΥΛΗ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ??

    ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΛΙΟ- ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟ-ΦΗΜΕΣ, ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ….. ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ .

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  2. Μα είναι πρωταθλητής της ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ μαζί με τον ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ,δίδυμο αχτύπητο , με πολλά χρυσά μετάλλια στο ενεργητικό τους

Comments are closed.