«Έφυγε» ο Τάκης Λουκανίδης! Θρήνος στον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο

Φτωχότερο έγινε το ελληνικό ποδόσφαιρο και η οι «οικογένεια» του Παναθηναϊκού – Ο «τεράστιος» Τάκης Λουκανίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών – Ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών υπέστη έμφραγμα και απεβίωσε

Στο πένθος «βυθίστηκε» η «οικογένεια» του Παναθηναϊκού αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο από την είδηση του θανάτου του Τάκη Λουκανίδη. Ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων παικτών όλων των εποχών, «έφυγε» σε ηλικία 81 ετών, έχοντας υποστεί έμφραγμα.

Ο Τάκης Λουκανίδης έγραψε ιστορία με τις φανέλες του Παναθηναϊκού και της Δόξα Δράμας και θεωρήθηκε ένας από τους πληρέστερους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στα ελληνικά γήπεδα.

Χαρακτηριστικός είναι άλλωστε ο… μύθος που ακολούθησε τον Τάκη Λουκανίδη και ανέφερε πως μπορεί να αγωνιστεί σε δέκα θέσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο, εκτός του τερματοφύλακα.

Ο Τάκης Λουκανίδης ξεκίνησε από τους Νέους της ΑΕΚ Κομοτηνής και συνέχισε στη Δόξα Δράμας (50 συμμετοχές (13 γκολ)). Στα χρόνια του στη Δόξα βοήθησε το επαρχιακό σωματείο να ζήσει μεγάλες στιγμές. Οι «μαυραετοί του Βορρά» έφτασαν τρεις φορές στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, χωρίςς να… πάρουν τον τίτλο.

ΑΕΚ, Ολυμπιακός αλλά και Γιουβέντους ενδιαφέρθηκαν να τον αποκτήσουν, αλλά ο Αντώνης Μαντζαβελάκης τον έφερε στον Παναθηναϊκό το 1962, με τον οποίο αγωνίστηκε για επτά χρόνια.

Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (1962, 1964, 1965, 1969) και ένα Κύπελλο (1967). Φυσικά, ήταν εκ των πρωταγωνιστών του αήττητου πρωταθλήματος του «τριφυλλιού», το 1964. Σε 142 αγώνες στην Α΄Εθνική με τον Παναθηναϊκό σκόραρε 59 φορές και άλλες 12 στο κύπελλο. Συμμετείχε σε 11 παιχνίδια στην Ευρώπη επιτυγχάνοντας τρία γκολ.

Στο μεσοδιάστημα γνώρισε τη σύζυγό του, την Άννη, αλλά επειδή δεν τον ήθελαν οι δικοί της, αναγκάστηκαν να φύγουν στη Νότια Αφρική το 1965. Εκεί, αγωνίστηκε σε μια ομάδα για λίγους μήνες.

Ο Τάκης Λουκανίδης έκλεισε την καριέρα του στον Άρη Θεσσαλονίκης, με τον οποίο έπαιξε σε 45 αγώνες (8 γκολ) και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1970. Παράλληλα, συμμετείχε σε 23 αγώνες με την Εθνική Ελλάδας, σημειώνοντας τρία γκολ.

Η πιο άσχημη στιγμή της ζωής του ήρθε στις 10 Αυγούστου του 1998, όταν έχασε τον γιο του, Γιώργο, σε τροχαίο δυστύχημα.

loading...