Συνεργάτες Σαμαρά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπέρδεψε λίγο τις ημερομηνίες, τις «Μακεδονίες» και τη γραμμή του»

Στον Νίκο Παππά και στην αναφορά του στον Αντώνη Σαμαρά στη Real News απαντούν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επισημαίνοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ τελευταία μπερδεύονται.

«Επί δεκαετίες κατηγορούσαν τον Αντώνη Σαμαρά ότι υπήρξε λέει «πολύ άκαμπτος» και δεν παρέδιδε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Τώρα άρχισαν να τον κατηγορούν για το ακριβώς αντίθετο: ότι δήθεν «παρέδωσε το όνομα της Μακεδονίας» στα Σκόπια, πριν καν υπάρξουν ως ανεξάρτητο κράτος» τονίζουν οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά προσθέτοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ «ανακάλυψαν εμπορική συμφωνία με τη Σκοπιανή επαρχία της Γιουγκοσλαβίας, στις 2 Δεκέμβριου του 1991». Όπως λένε, «τέτοιες συμφωνίες υπέγραφαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» ενώ προσθέτουν πως «τα Σκόπια ζήτησαν επισήμως την αναγνώρισή τους ως ανεξάρτητο κράτος στις 16 Δεκέμβριου 1991, δύο εβδομάδες αργότερα. Τότε ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε απόφαση όλων των ΥΠΕΞ της ΕΟΚ να μην αναγνωρισθούν με το όνομα της Μακεδονίας!.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπέρδεψε λίγο τις ημερομηνίες, τις «Μακεδονίες» και τη γραμμή του! Που έχει αλλάξει πολλές φορές από τότε και τους φταίει ο Σαμαράς. Που δεν άλλαξε ποτέ» τονίζουν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού καταλήγοντας πως «κάνεις ποτέ δεν επικαλέστηκε τις δεκάδες τέτοιες συμφωνίες πριν από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, ούτε καν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί. Είναι συνένοχοι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ή τους έχει τυφλώσει η ψύχωσή τους με τον Αντώνη Σαμαρά;» διερωτώνται.

Οι δηλώσεις του Νίκου Παππά που προκάλεσαν σάλο
«Βόμβα» έριξε με συνέντευξή του ο Νίκος Παππάς, ο οποίος Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην εφ. Real News, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αγωνιζόμενος΄παραδοσιακά, ως πολιτικός χώρος, να φέρει στο προσκήνιο αυτά που ενώνουν τους λαούς, καθώς «πατριδοκάπηλοι δεν ήμασταν και δεν θα γίνουμε ποτέ» αναφέρει ότι με γνώμονα αυτή την αρχή θα κινηθεί και στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, καθώς, «η αδράνεια και η μετάθεση ενός ζητήματος στο μέλλον δεν βοηθούν κανέναν, δεν εξυπηρετούν τα εθνικά μας θέματα».

Ο κ. Παππάς, μιλώντας στον Realfm, κάνει λόγο για «κομφούζιο» σκέψεων, στρατηγικής και απόψεων της ΝΔ, σε αντίστιξη με τους ΑΝΕΛ που «έχουν αποδείξει την εθνική υπευθυνότητα και εντιμότητά τους» , τονίζει ότι η κυβερνητική ενότητα είναι αρραγής και εκφράζει την πεποίθησή του ότι η κυβερνητική πλειοψηφία και άλλες δυνάμεις «θα στηρίξουν μια λύση που θα είναι λειτουργική».

Σημείωσε ότι ο Σ. Θεοδωράκης πήρε θέση επί του ζητήματος, προσθέτοντας «θα περιμένουμε να καλωσορίσουμε την Δημοκρατική Συμπαράταξη στη θέση που παγίως έχει εκφραστεί από όλες τις κυβερνήσεις από το 1995 και μετά».

«Ο Μητσοτάκη παρέδωσε τα κλειδιά στο ΛΑΟΣ»
Ο κ. Παππάς αναφέρει ότι η «εγχώρια Δεξιά» υπέστη ένα «μεγαλοπρεπές άδειασμα» από την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικρίνει τον κ. Μητσοτάκη όχι μόνο γιατί «έχει παραδώσει τα κλειδιά του κόμματός του στον ΛΑΟΣ» αλλά και γιατί «δεν διστάζει να ‘τζογάρει’ με σοβαρά εθνικά θέματα».

«Ο Σαμαράς είχε δεχτεί το σκέτο Μακεδονία»
Επίσης ο κ. Παππάς κάνει λόγο για «όψιμο και καιροσκοπικό πατριωτισμό» του κ. Αντώνη Σαμαρά αναφέροντας ότι υπάρχει έγγραφο -Κανονισμός (ΕΟΚ) 3567/91 του συμβουλίου της 2ας Δεκεμβρίου 1991- με τον όρο «Μακεδονία» για την πΓΔΜ χωρίς συνθετικά γεωγραφικά ή χρονικά που φέρει και την υπογραφή του κ. Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς λοιπόν είχε δεχθεί το σκέτο «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ» αναφέρει ο κ. Παππάς.

Ως προς το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος στα δεξιά του πολιτικού συστήματος είπε ότι τα «θέματα» που έχει «πάλι η γαλάζια πολυκατοικία» δείχνουν ότι «ο ‘διαχειριστής’ της δεν στέκεται καλά στη θέση του. Προφανώς ο τελευταίος, ο κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να βρει χώρο στο «ρετιρέ της ΝΔ» για όλους».

«Σεβόμαστε όσους διαδήλωσαν για την Μακεδονία»
Αναφορικά με τα συλλαλητήρια είπε ότι η κυβέρνηση σέβεται τις ευαισθησίες μερίδας του κόσμου, καλώντας τον ταυτόχρονα να μην γίνεται «βορά πατριδοκάπηλων που θέλουν να διχάσουν τον λαό προς ίδιον όφελος» και προσθέτοντας «αυτό το σοβαρό θέμα δεν αφορά όσους έχουν την σβάστικα στο μπράτσο, στη γλώσσα ή στο μυαλό».

Με αφορμή σχετική ερώτηση επανέλαβε ότι η πρώτη κατοικία είναι πλήρως προστατευμένη για όσους «έχουν εισοδήματα έως 40.000 ευρώ και με αντικειμενική αξία έως 270.000 ευρώ», ενώ για μετά το 2018 το θέμα θα συζητηθεί εγκαίρως «με αναζήτηση λύσης προς όφελος των πολλών».

Ο κ. Παππάς είπε επίσης ότι τον Αύγουστο του 2018 «ανοίγει μια καθαρή από νέα μέτρα ολοκλήρωση του προγράμματος», προσθέτοντας «μετά τον Αύγουστο του 2018 δεν θα μεταφερθούμε αυτομάτως στη Γη της Επαγγελίας αλλά θα μπορούμε να βαδίσουμε με μεγαλύτερη ελευθερία στο δικό μας δρόμο και να συμβάλλουμε ακόμα περισσότερο στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης».

loading...

1 thought on “Συνεργάτες Σαμαρά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπέρδεψε λίγο τις ημερομηνίες, τις «Μακεδονίες» και τη γραμμή του»

  1. ΤΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ. Πιο κοντά από ποτέ στην «ώρα μηδέν»! ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

    ❱❱ Τρόμος από το «Ρολόι της Αποκάλυψης»! Απομένουν πλέον μόλις δύο λεπτά (πριν από τα μεσάνυχτα) για την απόλυτη καταστροφή. Ο Αρμαγεδδών που θα φέρει την απόλυτη καταστροφή στον πλανήτη μας είναι πιο κοντά από ποτέ άλλοτε τα τελευταία 65 χρόνια, προειδοποιούν οι επιστήμονες που ελέγχουν το «Ρολόι της Αποκάλυψης»….

    Οι δείκτες του μετακινήθηκαν άλλα 30 δευτερόλεπτα πιο κοντά στην «Ωρα μηδέν» σε σχέση με πέρυσι και πλέον απέχουμε μόλις «δύο λεπτά» από τα «μεσάνυχτα», που σηματοδοτούν την ώρα της Αποκάλυψης.
    Πριν από έναν χρόνο, όπως είχε αποκαλύψει η «Espresso» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, οι επιστήμονες είχαν μετακινήσει τους δείκτες του συμβολικού ρολογιού 2,5 λεπτά πριν από τα «μεσάνυχτα», με αφορμή την ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αλλά και τη διάδοση των πυρηνικών όπλων.
    Φέτος ο διαχειριστής του «Ρολογιού της Αποκάλυψης» στην Ουάσινγκτον Λόρενς Κράους φέρνει ακόμη πιο κοντά το τέλος του κόσμου, επικαλούμενος ξανά τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά αυτήν τη φορά για την κόντρα του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν πάνω από τα κουμπιά με τα οποία απειλούν να εξαπολύσουν πυρηνικές επιθέσεις ο ένας στη χώρα του άλλου. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει δηλώσει ότι το κουμπί με το οποίο θα καταστρέψει τις ΗΠΑ βρίσκεται στο γραφείο του, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε ότι το δικό του κουμπί είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο ισχυρό.
    «Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στα μεσάνυχτα και αποφασίσαμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι ο κόσμος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος» δήλωσε ο Κράους, προσθέτοντας ότι το πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι ισχυροί του πλανήτη μας δεν λαμβάνουν σοβαρές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των πυρηνικών αλλά και της κλιματικής αλλαγής.
    Οπως τόνισε η Ρέιτσελ Μπρόνσον, πρόεδρος και εκδότρια του Δελτίου των Ατομικών Επιστημόνων, πίσω από το οποίο βρίσκονται οι δημιουργοί του ρολογιού, η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Βόρεια Κορέα έχει «χτυπήσει κόκκινο», ενώ την ίδια ώρα έχουν αυξηθεί τα αποθέματα πυρηνικών όπλων της Κίνας, της Ινδίας και του Πακιστάν. Ο ερευνητής του Περιβαλλοντικού Ινστιτούτου της Στοκχόλμης Σίβαν Κάρθα, από την άλλη, αν και συμφωνεί με τη μετακίνηση προς τα εμπρός των δεικτών του ρολογιού, πιστεύει ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα είναι «η γενική αποδυνάμωση των θεσμών».
    Βόμβες υδρογόνου
    Η μοναδική φορά που το ρολόι έφτασε ξανά μόλις δύο λεπτά πριν από την Αποκάλυψη ήταν το 1953, έναν χρόνο αφότου οι ΗΠΑ και η Σοβιετική Ενωση πραγματοποίησαν με επιτυχία τις πρώτες δοκιμές βόμβας υδρογόνου. Εκείνη την εποχή το «Ρολόι της Αποκάλυψης» είχε μόλις έξι χρόνια ζωής, καθώς δημιουργήθηκε το 1947. Δημιουργοί του ήταν επιστήμονες που είχαν εργαστεί στις ΗΠΑ στο Πρόγραμμα Μανχάταν για την παραγωγή της πρώτης ατομικής βόμβας που χρησιμοποιήθηκε το 1945 στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόθεση των επιστημόνων ήταν να κατασκευάσουν ένα κατανοητό στο ευρύ κοινό «εργαλείο» με το οποίο θα αναδεικνύουν τη σοβαρότητα του κινδύνου που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα από τα πυρηνικά όπλα και άλλες απειλές.

Comments are closed.