Ο Ζ.Ζάεφ ανακοίνωσε δημοψήφισμα – Η Ελλάδα πιέζεται από τις ΗΠΑ να εκχωρήσει μόνη της τα δικαιώματα της Μακεδονίας

HΠΑ και Σκόπια συνεχίζουν το παιχνίδι παγίδευσης της Ελλάδας αφού ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οποιαδήποτε λύση συμφωνηθεί θα τεθεί σε δημοψήφισμα.

Δηλαδή αυτό που αρνούνται να πράξει και ο ελληνικός λαός επειδή γνωρίζουν Αμερικανοί και ΝΑΤΟ ότι η απάντηση θα είναι «όχι» σε οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Φυσικά οι γαλουχημένοι επί τρεις γενιές Σκοπιανοί θα απαντήσουν «όχι» σε οποιαδήποτε «υποχώρηση» σε όνομα, ταυτότητα και γλώσσα.

Ο Ζόραν Ζάεφ επανέλαβε ότι το κόμμα του, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) εμμένει στη θέση πως αν βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος, αυτή θα τεθεί σε δημοψήφισμα.

«Η θέση του SDSM είναι να βρεθεί λύση μαζί με την αντιπολίτευση και στο τέλος η τελική λύση να επιβεβαιωθεί με δημοψήφισμα. Δεν είναι τόσο τρομερό, τραγικό ή αδύνατο. Το δημοψήφισμα οργανώνεται σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία με συνοπτικές διαδικασίες και αν σταθούμε όλοι, κυρίως οι πολιτικοί και ανακοινώσουμε τις θέσεις μας, θα βοηθήσουμε τον λαό να βγει και να πει τη δική του θέση. Πρόκειται για ένα πολύ ουσιαστικό ζήτημα, το οποίο δεν το βλέπω ως τροχοπέδη ή εμπόδιο, αλλά ως πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα, ότι η λύση θα είναι διαρκής, σταθερή και θα μείνει για πάντα» σημείωσε .

Φυσικά πρόκειται για την πιο απλή κίνηση για να αποποιηθεί των ευθυνών του για τον λόγο που δεν θα μπορέσει να περάσει τις συνταγματικές αλλαγές που μεταξύ μας ούτε ο ίδιος το θέλει.

Ήδη το pronews.gr έχει ενημερώσει ότι επιδιώκεται είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς καμια λύση του ζητήματος του ονόματος

Αναφερόμενος στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στα Σκόπια ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς (στις 31 Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου), ο Ζόραν Ζάεφ είπε ότι η κυβέρνηση της χώρας θα μεταφέρει όλες τις θέσεις με όλα τα επιχειρήματα και πρόσθεσε ότι στις θέσεις αυτές υπάρχει μέριμνα και για την ελληνική πλευρά, επειδή, όπως υπογράμμισε, σκοπός είναι η λύση να περάσει και στην Ελλάδα.

«Πιστεύω ότι αυτός είναι ο σκοπός και της Ελλάδας, τουλάχιστον έτσι μου παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι ταυτόχρονα του είναι πολύ σημαντικό η λύση να περάσει και στη χώρα μας» κατέληξε

Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί εθνική συναίνεση στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ, «προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας και όχι της παρεμπόδισης της λύσης ή της αναβολής της»

«Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί, αλλά μπορεί και όχι. Σίγουρα η κυβέρνηση έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη, όμως είμαι πεπεισμένος ότι ο Πρόεδρος της χώρας, η αντιπολίτευση και όλοι οι αρμόδιοι πολιτικοί παράγοντες θα έχουν τη σοφία να βρούμε λύση που θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια του λαού και της χώρας μας» πρόσθεσε ο Ζάεφ.

Επίσης, επισήμανε ότι «πρέπει να προσέχουμε και για την ελληνική πλευρά» επειδή, όπως είπε, μία λύση μπορεί να είναι αποδεκτή για την ΠΓΔΜ αλλά να μην περάσει στην Ελλάδα ή το αντίθετο, να είναι θετική για την Ελλάδα αλλά να μην περάσει στην ΠΓΔΜ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πάντα υπάρχει ένα κορόιδο, το κορόιδο στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και συνήθως, είναι η Ελλάδα. Είναι σαφές ότι δεν θα υπάρξει καμία λύση που να είναι ουσίας και θα επιδιωχθεί να πιεστεί η Ελλάδα να δοθεί το «πράσινο φως» της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ για να ικανοποιηθούν τα αμερικανικά συμφέροντα.

Προς μια απόλυτη εθνική ήττα θα επιχειρήσουν να σπρώξουν την Ελλάδα, Αμερικανοί και ΝΑΤΟ τις επόμενες ημέρες ώστε να ενταχθούν τα Σκόπια τον Ιούλιο στην Συμμαχία χωρίς απολύτως καμία δέσμευση με τον όρο να «υποσχεθούν» ότι θα προχωρήσουν αμέσως μετά σε συνταγματικές αλλαγές όπου θα απαλείφονται από το σκοπιανό Σύνταγμα τα αλυτρωτικά άρθρα ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν αργότερα και στην ΕΕ!

Ως γνωστόν οι υποσχέσεις αξίζουν όσο τα λόγια που λέγονται στον αέρα.

Δηλαδή η πίεση είναι και πάλι προς την πλευρά της Ελλάδας η οποία θεωρείται ο αδύναμος κρίκος επειδή το πολιτικό της σύστημα έχει δείξει διαχρονικά ότι είναι αυτό που πάντα υποχωρεί με εξαίρεση την κυβέρνηση του Κ.Καραμανλή του Νεώτερου στο βέτο του Βουκουρεστίου (βέβαια όλοι ξέρουμε τι κατάληξη είχε αργότερα η κυβέρνηση αυτή)

Έτσι λοιπόν η «λύση» που η Ουάσιγκτον προωθεί άρον άρον περιλαμβάνει μια σαφή δέσμευση της γειτονικής χώρας μέσω διεθνούς  πολυμερούς συνθήκης με βάση την οποία το Σύνταγμα θα αλλάξει μετά την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και θα ακολουθήσει σε εύλογο πολιτικό χρόνο και σε υποτίθεται καλύτερο διμερές πολιτικού κλίμα η ένταξη στην ΕΕ.

Δηλαδή οι Σκοπιανοί θα πετύχουν τον στόχο τους χωρίς να χρειαστεί να δώσουν απολύτως τίποτα! Μάλιστα θα επιχειρηθεί να παρουσιαστεί ότι έτσι θα επιτευθχεί ο στόχος της Ελλάδας να μην αποσταθεροποιηθεί η γειτονική χώρα θυσιάζοντας μέρος της Ιστορίας μας και δημιουργώντας προϋποθέσεις μελλοντικών ανύπαρκτων διεκδικήσεων τις οποίες όμως εμείς οι ίδιοι θα τις έχουμε κάνει υπαρκτές!

Τις αλλαγές τις οποίες ο Ζ.Ζάεφ δεν μπορεί να τις περάσει αυτή την στιγμή γιατί θα μπορεί να τις περάσει σε έναν χρόνο; Επειδή θα τους απειλούμε με «βέτο» στην ένταξή τους στην ΕΕ;

Αφού ήδη θα έχουν το προηγούμενο ότι με την κατάλληλη «πίεση» θα μπουν έτσι και αλλιώς. Αυτή την φορά θα μας πιέσουν οι Γερμανοί οι οποίοι ελέγχουν οικονομικά και την χώρα διαμέσου των εθνοκτόνων μνημονίων

Όμως υπάρχει ένα συλλαλητήριο την Κυριακή στις 4 Φεβρουαρίου και αυτό θα παίξει τον ρόλο του… δημοψηφίσματος.

Άλλωστε όπως ανακάλυψε και η κυβέρνηση δεν υπάρχουν και πολλοί πρόθυμοι να ψηφίσουν στην Βουλή μια είσοδο «ελευθέρας» στο ΝΑΤΟ για τα Σκόπια με την προοπτική ότι στο μέλλον θα γίνουν από μόνα τους «καλά παιδιά».

loading...