Τζανακόπουλος σε Μπάμπη Παπαδημητρίου: «Γύρνα στο Δημοτικό»!

Και ξαφνικά... πόλεμος! Δημήτρης Τζανακόπουλος εναντίον Μπάμπη Παπαδημητρίου με... γεναίες δόσεις ειρωνείας και εκατέρωθεν επιθέσεις!Μια αφορμή, μια αιχμηρή ανάρτηση και μια νέα κόντρα! Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επέλεξε τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για να απαντήσει στο σχόλιο του δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου. Ένα σχόλιο που έκανε στην Καθημερινή και αφορούσε στις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Το σχόλιο έγινε χθες, Πέμπτη 04.01.2018. Η απάντηση ήρθε σήμερα, αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα: Ότι οι δύο άνδρες επιδίδονται σε έναν δημόσιο τσακωμό!
Τζανακόπουλος καλεί Παπαδημητρίου να… επιστρέψει στο Δημοτικό!

Ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει στην ανάρτησή του με τίτλο: Τι δεν κατανοεί ο τηλεσχολιαστήςΟ Δημήτρης Τζανακόπουλος / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

«Επειδή το άρθρο 4 του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος δεν προβλέπει ότι τη γενική οικονομική πολιτική διαμορφώνει ο κύριος Μπάμπης Παπαδημητρίου και οι συν αυτώ, αλλά αντίθετα προβλέπει σχετικά: “Πρωταρχικός σκοπός της Τράπεζας της Ελλάδος είναι η διασφάλιση της σταθερότητας του γενικού επιπέδου των τιµών. Με την επιφύλαξη του πρωταρχικού σκοπού **η Τράπεζα στηρίζει τη γενική οικονοµική πολιτική της Κυβέρνησης**”».

Ο υπουργός Επικράτειας προσθέτει: «Επειδή το πλήρες άρθρο 5Α του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος προβλέπει: «**Κατά την άσκηση των αρµοδιοτήτων τους**, η Τράπεζα της Ελλάδος και τα µέλη των οργάνων της δε ζητούν ούτε δέχονται οδηγίες από την Κυβέρνηση ή οργανισµούς. Η Κυβέρνηση και οι λοιποί φορείς πολιτικής εξουσίας δεν επιδιώκουν να επηρεάζουν τα όργανα της Τράπεζας **κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους**».

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος συμπληρώνει: «Επειδή ο κύριος Παπαδημητρίου, καίτοι προβάλλει εαυτόν ως διαβαστερό και διαβασμένο σε αντίθεση με την “ομάδα των νεαρών πραιτωριανών” που περιβάλλει τον Πρωθυπουργό, κατάφερε να μη διαβάσει το πλήρες άρθρο 5Α, πολλώ δε μάλλον το προηγούμενο άρθρο 4. Ιδιαιτέρως δε τα τμήματα αυτών που έχουν τεθεί εντός αστερίσκων.

Επειδή η δήλωσή μου, όπως μεταφέρεται από τον διαβαστερό κύριο “για την ιστορία”, έχει ως ακολούθως: “Ο κύριος Στουρνάρας είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Οφείλει να λειτουργεί **με βάση τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές του, πάντοτε στο πλαίσιο των γενικών πολιτικών που καθορίζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο**”».
Φινάλε γεμάτο… φαρμάκι!

Καταλήγοντας ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογραμμίζει:

Επειδή προδήλως ο κύριος Παπαδημητρίου ούτε αυτή τη δήλωση κατάφερε να διαβάσει σωστά.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

Την άμεση επιστροφή του κυρίου Παπαδημητρίου στο δημοτικό προκειμένου να μάθει ανάγνωση, εκφράζοντας ταυτόχρονα την έκπληξή μας για το τραγικό πρωθύστερο που συγκεφαλαιώνεται στο πρόσωπό του. Έμαθε να γράφει φαίνεται πριν μάθει να διαβάζει».

Δείτε την ανάρτησή του

Τι είχε πει ο Μπάμπης ΠαπαδημητρίουΟ Μπάμπης Παπαδημητρίου / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Όλα είχαν ξεκινήσει με αφορμή ένα σχόλιο του Μπάμπη Παπαδημητρίου στην Καθημερινή. Είχε τίτλο «Τι δεν κατανοεί ο εκπρόσωπος» (σ.σ. εξ ου και ο… παρόμοιος τίτλος που επέλεξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ανάρτησή του) και αναλυτικά τόνιζε:

«Ε​​ίναι απίθανη η επιμονή της κυβέρνησης Τσίπρα να πέφτει σε τοίχους. Η ομάδα των νεαρών πραιτωριανών (κατά την έννοια του Δημητρίου Βούλγαρη) που περιβάλλει τον πρωθυπουργό, περηφανεύεται να απορρίπτει τους κεντρικούς θεσμούς που εγγυώνται τη μακροημέρευση του συστήματος διακυβέρνησης που επέλεξε η Ελλάδα. Δυστυχώς, η στάση αυτή προκαλεί απανωτές βλάβες στα κρατικά συμφέροντα. Μόλις προχθές, στην ακροτελεύτια ερώτηση δημοσιογράφου της κρατικής τηλεόρασης, που θα μπορούσε να αποτελεί προϊόν συνεννόησης, ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος με ύφος σκαιό και παραίνεσε τη διοίκηση της κεντρικής τράπεζας να καταπατήσει το νομικό καθεστώς που διέπει τη λειτουργία της. Αγνοεί ο εκπρόσωπος τους νόμους; Είναι κι αυτό μια πιθανότητα.

Πλην όμως, έγκυροι κύκλοι της Φρανκφούρτης, όπου η προσβολή της ανεξαρτησίας του Συστήματος των Κεντρικών Τραπεζών, όταν προέρχεται από μέλη κυβερνήσεως της Ζώνης του Ευρώ, ισοδυναμεί με «κήρυξη πολέμου», υποψιάζονται ότι ο κ. Τζανακόπουλος το έκανε επίτηδες. Οπως ακριβώς είχε συμβεί στην αρχική περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Τσίπρα, Μάρτιο του 2015, όταν ο κ. Ντράγκι –πίσω από τον οποίον κάποιοι έβλεπαν ήδη τον κ. Στουρνάρα– αφήρεσε, λόγω της άφρονος πολιτικής Βαρουφάκη και Σία, το προνόμιο της έκτακτης χρηματοδότησης του πιστωτικού μας συστήματος. Ο πόλεμος ξεκίνησε και στους επόμενους μήνες, η διαμάχη με την ΕΚΤ θα πάρει τη θέση πάγιας διένεξης με το ΔΝΤ».

Η… αφορμή

Και συνεχίζει ο γνωστός δημοσιογράφος: «Για την ιστορία, ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Ο κύριος Στουρνάρας είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Οφείλει να λειτουργεί με βάση τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές του, πάντοτε στο πλαίσιο των γενικών πολιτικών που καθορίζονται από το υπουργικό συμβούλιο».

Για να είναι όμως ολοκληρωμένη η ιστορία πρέπει να λάβουμε υπόψη όσα ο εκπρόσωπος αγνοεί, επιδεικτικώς και επί σκοπόν. Ετσι, σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, ο οποίος υπόκειται στις προβλέψεις των Συνθηκών του Μάαστριχτ και της Λισσαβώνας, δηλαδή του Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, απαγορεύεται οιαδήποτε υποταγή της κεντρικής τράπεζας στις πολιτικές που ακολουθεί η εκάστοτε κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 5Α του Καταστατικού Νόμου προβλέπει ότι τα όργανα διοίκησης της Τράπεζας «δεν ζητούν ούτε δέχονται οδηγίες από την κυβέρνηση», ενώ και «η κυβέρνηση και οι λοιποί φορείς πολιτικής εξουσίας δεν επιδιώκουν να επηρεάζουν τα όργανα της Τράπεζας». Με δύο λόγια, ο κ. Τζανακόπουλος είναι χαμένος από χέρι. Εκτός αν, που δεν θέλω ούτε να το φανταστώ, επιθυμεί να αναβιώσουν στις αγορές σενάρια εξόδου μας από το ευρώ».

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. Ο ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ.
  ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΓΝΗΣΙΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ.

  ΔΕΝ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ (ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ!!!)
  ΑΠΟ ΕΥΠΟΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
  ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ.
  ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ! ΦΑΓΩΘΕΙΤΕ ! ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΑΛΗΤΕΣ !

  ΚΕΡΔΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΣΑΣ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΚΟΤΩΘΕΙΤΕ ....

  ΚΥΡΑ- ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ, ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΕΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΚΙ' ΑΛΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΘΑ ΤΟΝ ΧΩΡΙΖΕΣ ??

  ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ ΚΑΛΕ ??

  ΣΕ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ " ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ" ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ?

  ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΣΩΝΤΑ ΚΑΛΕ ? ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ?

  ΤΙ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙΣ ΕΚΕΙ ?

  ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΕΡΙΖΕΣΑΙ /

  Η ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ?

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΚΑΣΕ ΜΠΑΤΗΡΟΓΥΦΤΕ ΘΑ ΣΕ ΚΛΩΤΣΗΣΩ ΣΤΗΝ ΣΟΥΦΡΑ. ΣΚΑΤΟΓΥΦΤΕ ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΕ

   Διαγραφή
 3. Τσανακοπουλε είσαι ένας βλάκας, Είσαι και ηλίθιος!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]