Κοτζιάς: Χωρίς λύση στο ονοματολογικό τα Σκόπια δεν θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

«Δεν θα ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ χωρίς λύση στο ονοματολογικό» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, αφήνοντας ανοιχτό να τεθεί ελληνικό βέτο.

Ο κ. Κοτζιάς απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει δημοψήφισμα για το ζήτημα του ονόματος της FYROM, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση που δεν μπόρεσε επί σειρά ετών να το λύσει τονίζοντας «εμείς τολμάμε να λύσουμε το πρόβλημα» και επεσήμανε «δεν έχουμε πρόβλημα να πάρουμε εσωτερικές ευθύνες».

«Δεν ζητάμε προτάσεις, ούτε τίποτε άλλο», είπε ο υπουργός Εξωτερικών καλώντας τη ΝΔ «να αφήσει την κυβέρνηση να λύσει τα πρόβλημα».

Απαντώντας σε ερώτημα για την θέση του Πάνου Καμμένου, επανέλαβε ότι ο υπουργός Άμυνας δεν είπε ότι «δεν συμφωνεί με οποιοδήποτε όνομα, αλλά με τον όρο “Μακεδονία” στα ελληνικά στην ονομασία», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση συζητάει σύνθετη ονομασία ενιαίο για όλες τις χρήσεις».

Είπε μάλιστα ότι υπάρχουν και παλαιότερες προτάσεις για «NOVA MACEDONSKA». «Είναι κάποιες προτάσεις που θα συζητήσουμε», είπε.

Ο Νίκος Κοτζιάς ξεκαθάρισε ότι «πλειοψηφία θα υπάρξει στη Βουλή» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα ανταποκριθούν και από την άλλη πλευρά».

Όσον αφορά δημοσιεύματα που θέλουν το ενδεχόμενο διαφωνίας με τον κυβερνητικό εταίρο να οδηγήσει σε εκλογές λόγω απώλειας της δεδηλωμένης, τα απέδωσε στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι «προσπαθεί να ξαναβάλει το θέμα των εκλογών όταν δεν μπορεί να έχει θέση στα θέματα».

Τέλος απάντησε και σε πληροφορίες που θέλουν από το θέμα της ονομασίας της FYROM να δημιουργεί ένα «κόμμα στα δεξιά της ΝΔ», τονίζοντας «Δεν βλέπουμε να γεννιέται Λίγκα του Βορρά».

Δείτε την συνέντευξη του ΥΠ.ΕΞ. στον ΑΝΤ1:

loading...

4 thoughts on “Κοτζιάς: Χωρίς λύση στο ονοματολογικό τα Σκόπια δεν θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

  1. ΣΤ΄ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.

    ΑΛΛΑ, ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ;

  2. Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ

    < 3ο ΄Εκτακτο Συνέδριο τού ΚΚΕ (26-11-1924) : "Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη. Η ντόπια κεφαλαιοκρατία καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη. Η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος τού μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδονική και θρακική χώρα στην υποταγή της…. Να γιατί αγωνιζόμαστε ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΞΗ…. Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση τής Βουλγαρίας! ΖΗΤΩ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ!" >

    < Εφημερίς "Ριζοσπάστης" τής 27-6-1925: "Ο Μακεδονικός και Θρακικός λαός διεξάγουν ένα επαναστατικό αγώνα γιά την ελευθερία ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ, αυτός ο αγώνας γίνεται με τo δίκαιο τού πλήρους ΑΥΤΟΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΥΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ" >

    < Ειδικό Φυλλάδιο τού αρχικομμουνιστού Γιάννη Ζέβγου, τού 1934, με τίτλο "Γιατί η επανάσταση στην Ελλάδα θα αρχίση σαν αστικοδημοκρατική", σελίς 32: " Στη Μακεδονία και Θράκη η Ελληνική μπουρζουαζία υποδούλωσε ξένες εθνότητες και γιά να σταθεροποιήσει εκεί την κυριαρχία της ξεσπίτωσε και κατέστρεψε ενάμισυ εκατομμύριο πρόσφυγες. Γιά να απλώσει ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ετοιμάζει γοργά τον καινούργιο πόλεμο. ΤΟ ΚΚΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΩΣ ΤΟΝ Α Π Ο Χ Ω Ρ Ι Σ Μ Ο ΤΟΥΣ, ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΞ-ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ" !!! >

    (Απόφαση 5ης Ολομελείας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Ιανουάριος 1949).
    «Στη Βόρεια Ελλάδα ο Μακεδονικός (Σλαβομακεδονικός) λαός τα ’δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν τον θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποκτήσει».

  3. εαν αποφασισουν να μπει στο νατο θα μπει
    στα @@ τους τι θα πουμε εμεις
    το παιχνιδι τους παιζουν

  4. ΡΕ ΠΑΛΙΟ- ΤΟΜΑΡΟ ΚΟΤΖΙΑ, ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΣΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΩΤΗ ΔΙΩΡΥΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΔΟΥΝΑΒΗ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ, ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ !

    ΕΣΥ, ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !

    ΣΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΛΩΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ, ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΡΕ ΠΑΛΙΟ- ΠΡΑΚΤΟΡΑ ?

    ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΔΙΣΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΤΣΙ ?? ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΓΝΗΣΙΟ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ…..

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΡΕ ΠΑΛΙΟ- ΔΕΙΛΕ !

    ΚΟΤΖΙΑ, ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΗΚΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΣ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙ ?

    Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΙΛΕ …..

    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕ ΤΟΜΑΡΙ ??

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΟΤΙ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΟΥ, Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΧΟΡΕΥΕΤΕ ΟΡΙΕΝΤΑΛ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΑΤΟ-ΦΑΤΣΟ ΚΑΙ Ρ Ο Μ Α ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ??

    ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΦΕΡΑΤΕ, ΑΛΛΑ Β Λ Α Κ Ε Σ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ !

    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΡΑΕΙ ΚΟΥΡΕΛΙΑ, Δ Ε Ν ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΙΑΝΟΣ …..

    ΓΙΑΤΙ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ, ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ, ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ, ΗΤΑΝ Β Α Σ Ι Λ Ι Α Σ !!

    ΚΑΙ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ, ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΚΟΥΡΕΛΙΑ, ΞΑΝΑΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ !

    ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ Θ' ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ " ΤΡΕΛΛΑΔΙΚΟΝ ΕΛΛΑΣ ", ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ …. ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΞΕΧΥΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ, ΤΟΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ !

    ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1 8 2 4 , ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΜΑΣ, ΟΠΟΥ ΜΟΝΟΝ 700( !!!) ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΓΚΟΥΡΑ, ΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΑΤΑΚΤΗ ΦΥΓΗ, 3.000 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ……

    Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΙ, ΚΙ' ΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΠΛΙΑ.

    ΚΟΤΖΙΑ, ΑΣΕ ΤΑ ΧΑΪΔΟΛΟΓΗΜΑΤΑ , ΧΤΥΠΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΓΙΑ Ν' ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΩΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΔΙΣΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ, ΚΟΛΟΚΥΘΑ !

    ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟ ΟΡΟ ΟΤΙ, ΘΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΤΣΙ ?

    ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΑΙ, ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ Χ Ο Ν Τ Ρ Ο Σ ΔΕΙΧΝΕΙΣ…

    ΠΟΣΟ ΦΑΓΗΤΟ ΝΤΕΡΛΙΚΩΝΕΙΣ ΠΙΑ ? ΣΑΝ Μ Π Ο Γ Ο Σ ΕΙΣΑΙ.

    ΜΗΠΩΣ ΤΡΩΣ …ΤΣΙΜΕΝΤΟ ?

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Comments are closed.