Α.Τσίπρας από την Κάλυμνο για τα Θεοφάνεια: «Εδώ χτυπά η καρδιά της Ελλάδας – Στέλνουμε μήνυμα αποφασιστικότητας»

Στην Κάλυμνο έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τα Θεοφάνεια και τον αγιασμό των υδάτων.

«Είμαστε στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης για να να σηματοδοτήσουμε ότι εδώ χτυπά η ”καρδιά” της Ελλάδος. Είμαστε εδώ για να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον. Μήνυμα ειρήνης, συνεργασίας, ειρήνης και αποφασιστικότητας στους γείτονές μας. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους».

Αυτό το μήνυμα έστειλε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Κάλυμνο για τα Θεοφάνεια και τον αγιασμό των υδάτων στο χώρο ρίψεως του Τιμίου Σταυρού για τον «Καθαγιασμό των Υδάτων».

Εκεί οι εικόνες ήταν συγκινητικές! Δεκάδες άνδρες κάθε ηλικίας, βούτηξαν στα παγωμένα νερά της Καλύμνου με έναν νεαρό να καταφέρνει να φτάνει πρώτος στον σταυρό!

Δείτε τις εικόνες

Ο άνδρας που έπιασε τον Σταυρό ανέβηκε στην αποβάθρα και είχε χειραψία με τον πρωθυπουργό.

Αμέσως μετά στάθηκε δίπλα του, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τον λόγο.

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

«Χρόνια πολλά σε όλους, είναι μεγάλη μου τιμή που βρισκόμαστε στο ιστορικό νησί της Καλύμνου. Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους νησιώτες χρόνια πολλά» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο οποίος στην συνέχεια πρόσθεσε: «Θέλω να δώσουνε ένα μήνυμα αισιοδοξίας βρισκόμαστε στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ- από τον Έβρο έως το Καστελόριζο χτυπά η καρδία της Ελλάδας, της περήφανης Ελλάδας, της Ελλάδας του μόχθου που θα τα καταφέρει».

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στους γείτονες μας συνεργασίας, ειρήνης και φιλίας, αξίες που όπως είπε η πατρίδα μας υπερασπίζεται διαχρονικά. Παράλληλα ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες.

«Είμαστε στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης για να να σηματοδοτήσουμε ότι εδώ χτυπά η »καρδιά» της Ελλάδος. Είμαστε εδώ για να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον. Μήνυμα ειρήνης, συνεργασίας, ειρήνης και αποφασιστικότητας στους γείτονές μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας στο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την αισιοδοξία του για το μέλλον της χώρας και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρακολούθησε την Ακολουθία του «Μεγάλου Αγιασμού», στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού – Αμέσως μετά μετέβη στον χώρο ρίψεως του Τιμίου Σταυρού για τον «Καθαγιασμό των Υδάτων» όπου έστειλε μήνυμα ελπίδας για όλους τους Έλληνες

Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδεύεται στην επίσκεψή του από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο. Επίσης από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλ. Αλλά και τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό.

Επίτιμος δημότης Καλύμνου θα ανακηρυχθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας που θα επισκεφθεί το νησί για να παραστεί στον εορτασμό των Θεοφανείων.
Την απόφαση ανακήρυξης πήρε το δημοτικό συμβούλιο Καλύμνου σε έκτακτη συνεδρίαση του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο- Αναγνωστήριο του Δήμου.
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης να θέσει στον πρωθυπουργό ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν το νησί επιδιώκοντας τη δρομολόγηση λύσεων.Από το πρωί της Παρασκευής ελλιμενίζονται στο λιμάνι της Καλύμνου η Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» του ΠΝ και το νεότευκτο Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) 090 «ΓΑΥΔΟΣ» του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Στο μόλο (κορδόνι) απ’ όπου θα γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, έχει τοποθετηθεί η εξέδρα, ενώ ο θαλάσσιος χώρος μεταξύ κορδονιού και Επαρχείου έχει εκκενωθεί από τα πάσης φύσεως σκάφη.

loading...

4 thoughts on “Α.Τσίπρας από την Κάλυμνο για τα Θεοφάνεια: «Εδώ χτυπά η καρδιά της Ελλάδας – Στέλνουμε μήνυμα αποφασιστικότητας»

  1. Σιγά μεγάλε θα μας ακούσουν , τι μου θυμίζει , α ναι από την Ελληνική ταινία'' κράταμε μην τον δείρω

  2. ΑΝΤΕ ΠΝΙΞΟΥ ΠΑΛΙΟ- ΠΡΟΔΟΤΗ.

    ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΣΠΡΩΞΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΣΚΥΛΟ – ΠΝΙΓΕΙΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ
    ΠΑΛΙΟ- ΑΛΗΤΗ ?

    ΘΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΝΑ ΣΕ ΦΑΝΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΠΑΛΙΟ-ΤΕΜΠΕΛΑΡΕ.

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  3. RE KOLOPEDO EXEIS POLI THRASOS XEFTILISMENO KKOLOPEDO NA PAS STA NISIA '''''''AFOY PROTA TOYS EKOPSES TO AFOROLOGITO SKATOPSIXE ALITI

  4. ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΣΙΠΡΕΙΚΚΕΣ!!! Η καρδιάτης Ελλάδας χτυπά στο μπ, συγνώμη στο ναό της δημοκρατίας στο σύνταγμα και έχει βαρειά αρυθμία οπότε και καρδιολόγος του κ@λου ο Αλεξης.

Comments are closed.