Η επιστολή μιας Ελληνίδας στο Πρωτοχρονιάτικο άρθρο μου “Για την Ελλάδα ρε γαμώτο”

Αγαπητέ κ. Καρανάσιε, 

χρόνια πολλά και καλή και ευλογημένη χρονιά για την πατρίδα μας το Έθνος, τις οικογένειές μας και όλον τον κόσμο. Είμαι μία μάνα και σύζυγος Ελληνίδα. Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Θεολογίας
του Α.Π.Θ. Παράλληλα, με την φροντίδα των δύο παιδιών μου και του συζύγου μου, εργάζομαι σε κάποια δημόσια Υπηρεσία και συγχρόνως αρθρογραφώ και γράφω ποιήματα για τα τεκταινόμενα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα μας.

Πονάω, υποφέρω για το κατάντημα της χώρας μας. Διαρκώς σκέφτομαι και προσεύχομαι, προσπαθώ να βρω λύσεις και καταλήγω στο συμπέρασμα, ότι πρέπει να παράγουμε, ώστε να είμαστε αυτάρκεις, να έχουμε επάρκεια αγαθών, να μην εξαρτόμαστε από εισαγωγές, για να είμαστε ελεύθεροι. Φωνάζαμε, αρθρογραφούσαμε από το πρώτο μνημόνιο ότι δεν έπρεπε να υποκύψει να υπογράψει η πολιτική μας ηγεσία, γιατί θα ακολουθούσε και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο μέχρι την τελική μας άλωση.

Έπρεπε να αποθηκεύσουμε τρόφιμα και φάρμακα για ένα χρόνο και να μπούμε στην παραγωγή. Έπρεπε επίσης, να επιστρατευτούν όλα τα γεωργικά μηχανήματα, να μην μείνει σπιθαμή γης ακαλλιέργητη, να φυτέψουμε καρποφόρα δένδρα σε δημόσιες, ιδιωτικές και δημοτικές εκτάσεις, να ορθώσουμε το ανάστημά μας στους δυνάστες δανειστές και να μην πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ από το παράνομο χρέος. Θα μπορούσαμε να πιέσουμε, να κάνουμε χρήση της ρήτρας ανάπτυξης που αναφέρεται στο Διεθνές Δίκαιο, να αποπληρώνεται δηλαδή το χρέος μέσα από την ανάπτυξη, γιατί πάνω απ΄όλα προέχει η επιβίωση του λαού μας. Αυτό άλλωστε έπραξε και η Γερμανία, όταν έχασε τον πόλεμο και της επιβλήθηκε, να πληρώσει τεράστια αποζημίωση, την οποία ποτέ δεν πλήρωσε, γιατί προείχε η επιβίωση του λαού της και αυτό το δέχθηκαν οι σύμμαχοι Γάλλοι και Άγγλοι, πράγμα που δεν πράττουν τώρα για την Ελλάδα μας, ίσως γιατί δεν υπάρχει πολιτική βούληση εκ μέρους της ηγεσίας μας.

Ένας κοινός νους αντιλαμβάνεται, ότι ζούμε όλη η ανθρωπότητα κάτω από ένα παγκόσμιο ολοκληρωτικό καθεστώς. Δεν πρέπει στιγμή να εφησυχάσουμε. Οι κυβερνώντες, ίσως όχι όλοι, είναι επικίνδυνοι. Ο κ. Τσακαλώτος έκανε έκκληση και προέτρεψε το εκλογικό σώμα, να ψηφίσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, γιατί αλλιώς θα πέσει η κυβέρνηση. Ούτε πατρίδα ούτε Ελλάδα ούτε δημόσια και ιδιωτική περιουσία έχει καμία αξία γι αυτούς.

Πόσο πιο εύκολα ήταν τα πράγματα πριν, αλλά και μετά το πρώτο μνημόνιο. Αυτοί, δηλαδή οι ξένοι, λόγω γεωπολιτικής θέσης, μας είχαν περισσότερο ανάγκη από εμάς. Θα απειλούσαμε, ότι θα αλλάξουμε συμμαχίες και θα το πραγματοποιούσαμε, αν δεν μας επέτρεπαν, να έχουμε ανάπτυξη και να ζούμε με αξιοπρέπεια. Θα μπορούσαμε να πάμε στα διεθνή Δικαστήρια και μέχρι την έκδοση της απόφασης, που θα έβγαινε σε δέκα χρόνια περίπου, θα δικαιούμασταν, να μην πληρώνουμε δεκάρα για το χρέος και να κτίσουμε την Ελλάδα μας, κάνοντας σωστές υποδομές και ανάπτυξη.

Σήμερα κ. Καρανάσιε, οι αλλοδαποί έχουν περισσότερα δικαιώματα και ανέσεις από τους γηγενείς Έλληνες που τείνουν να αφανιστούν. Οι δήθεν φίλοι και σύμμαχοί μας για 500 ευρώ θα εκπλειστηριάζουν ηλεκτρονικά τα ακίνητά μας. Ψηφίστηκε με εντολή δική τους και ο νόμος περί αντίστασης της αρχής σε περίπτωση που δεν θελήσει να εγκαταλείψει ο πτωχός Έλληνας το σπίτι του, για να διευκολύνουν την εκδίωξη από τα σπίτια ακόμη και αυτών, που αποτελούν πρώτη κατοικία και εκπαίδευσαν στο Κιλκίς ειδική ομάδα, που θα εκδιώκει βίαια τους ιδιοκτήτες από τα σπίτια τους.

Υπάρχουν αλλοδαποί, χωρίς να είμαστε ρατσιστές, που έχουν πολλές χιλιάδες ευρώ σε τράπεζες της χώρας τους, γνωρίζω προσωπικά κάποιες περιπτώσεις, που έχουν 150.000 ευρώ στη χώρα τους, εδώ φαίνεται ότι έχουν μηδενική φορολογική δήλωση και λαμβάνουν επιδόματα μηνιαίως, επίδομα ενοικίου, κάρτα σίτισης, δωρεάν ρεύμα,θέρμανση και νερό, ενώ εργάζονται στην μαύρη εργασία, όταν οι Έλληνες υφίστανται φορολογική αφαίμαξη και κάθε μορφής εξόντωση.

Κ. Καρανάσιε, σας γράφω όλα αυτά, γιατί διάβασα ένα άρθρο σας και διαπίστωσα ότι υπάρχουν αληθινοί Έλληνες, που νοιάζονται για την Ελλάδα. Και σήμερα δεν είναι αργά. Μπορούμε να αποτινάξουμε το ζυγό. Χρειαζόμαστε μία πατριωτική ηγεσία, μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις, ακόμη και στο 5%, για να υπάρχει κίνητρο για επενδύσεις και να παράγουμε τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο και στην βιομηχανική παραγωγή. Πρέπει να αναζητήσουμε όμως άλλες συμμαχίες, κυρίως εκείνες που έχουν να κάνουν με το Ομόδοξο τόξο, από τις οποίες θα ζητήσουμε ασφάλεια και προστασία σε ένα δίκαιο δούναι λαβείν, όχι σε παράδοση άνευ όρων, όπως συμβαίνει τώρα και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, αστραπιαία με απόλυτη μυστικότητα, έδαφος που συντομότατα πρέπει να ετοιμάσουν αντιπροσωπείες.

Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, σε δέκα με δέκα πέντε χρόνια δεν θα υπάρχει Ελλάδα, αυτό είναι το όνειρο των σκοτεινών δυνάμεων. Η παιδεία μας πάσχει και η γνώση που μεταδίδεται στα παιδιά μας, έχει να κάνει με τον ρατσισμό, την μετανάστευση και την ομοφυλοφιλία. Ιστορία, παράδοση, φιλοσοφία, αρχαία Ελληνικά, που ακονίζουν το μυαλό, δεν έχουν σχέση με την σημερινή εκπαίδευση στην χώρα μας.

Γι αυτόν τον λόγο, δημιουργήσαμε έναν σύλλογο με την επωνυμία “…” , που είναι κάτι σαν Φιλική Εταιρεία και στοχεύει αφενός στην μετάδοση της γνώσης, που έχει να κάνει με την Ορθόδοξη Πίστη μας, την Παράδοση και την πολύ μεγάλη και ένδοξη Ιστορία μας και αφετέρου στην παραγωγή ειδών οικοτεχνίας και εκμάθησης δεξιοτήτων σχετικά με εργόχειρο, υφαντική, ραπτική, ζωγραφική, ξυλογλυπτική, αγιογραφία, καλλιέργεια της γης κ.ά., ώστε τα Ελληνόπουλα να παραμείνουν στην χώρα μας και παράλληλα με οποιαδήποτε σπουδή και αν έχουν, να αποκτούν την γνώση, για να ασκούν και ένα βιοποριστικό επάγγελμα, να παράγουν, να δημιουργούν και να αμείβονται μέσα από την δημιουργία και την εργασία τους, νιώθοντας και την χαρά, ότι δημιουργούν. Οι Έλληνες δεν έχουμε γεννηθεί επαίτες.

Αν θέλετε μπορείτε να απαντήσετε και να επικοινωνήσετε με τον παραπάνω …., αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. του παραπάνω συλλόγου μας. Θέλουμε να ενωθούμε όλοι οι Έλληνες και ενεργοποιώντας φιλελληνικά συναισθήματα στο εξωτερικό, να συστρατευθούν μαζί μας Φιλέλληνες και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την σωτηρία της πατρίδας μας. Τέλος, σας στέλνω μέρος της ποιητικής συλλογής μου, η οποία γράφτηκε τον καιρό της κρίσης, προκειμένου να τονώσει το Εθνικό μας φρόνημα και να ενεργοποιήσει φιλελληνικά συναισθήματα. Με πατριωτικούς χαιρετισμούς και αγάπη Χριστού, Μαρία.-
.

ΥΓ.- απάντηση Αθανάσιου Καρανάσιου:

Η παραπάνω επιστολή, η οποία μεταξύ άλλων μου απεστάλη με email, είναι επιγραμματική, ουσιαστική και καταλυτική. Την δημοσιεύω, χωρίς την παραμικρή παρέμβαση-αλλοίωση, επειδή εξασφαλίζεται η ανωνυμία της συντάκτριας και, σίγουρα, θα έχει αυξημένη κοινή χρησιμότητα, αν γίνει ευρύτερα γνωστή, που είναι και ο ζητούμενος έκδηλος πολιτικός στόχος της. Αφού με την εν λόγω επιστολή η αποστολέας της αναφέρεται, εντυπωσιακά, στην αρχή της κρίσης, για τι έπρεπε να γίνει και δεν έγινε (συγκέντρωση ειδών διατροφής και φαρμάκων, επιστράτευση γεωργικών μηχανημάτων, φροντίδα πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, αυτοδύναμη ανάπτυξη, απεξάρτηση από τις εισαγωγές, προσωρινή παύση πληρωμής του δημόσιου χρέους και αποπληρωμής του μελλοντικά με ρήτρα ανάπτυξης), επικεντρώνεται, μετά την περιγραφή του επαπειλούμενου αφανισμού της Ελλάδας ως Έθνος-κράτος, το ίδιο σοφά, στο τι μπορεί και πρέπει να γίνει σήμερα (πάλι, φροντίδα του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα παραγωγής, αναζήτηση συμμαχιών στο Ομόδοξο τόξο, μετάδοση της γνώσης, της Ορθόδοξης πίστης, της παράδοσης, εκμάθηση δεξιοτήτων και την καλλιέργεια της γης, ώστε τα Ελληνόπουλα να παραμείνουν στην πατρίδα τους, ενεργοποίηση της Ομογένειας και των Φιλελλήνων στο εξωτερικό, τόνωση του Εθνικού φρονήματος). Ω ναι! Συμφωνώ μέχρι κεραίας, είναι και η δική μου κατασταλαγμένη μέσω της αρθρογραφίας μου αδιάσειστη πολιτική θέση. Καλούμαστε να συμφωνήσουμε όλοι, με την άγνωστη, προβληματισμένη, συνειδητοποιημένη, ενεργή συμπατριώτισσα, την γνήσια Ελληνίδα Μαρία και την Φιλική Εταιρεία, που μνημονεύει. Τα σοφά λόγια της, μας προτρέπουν από σήμερα, εχθές, να γίνουν από όλους μας καθημερινά ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ! Αγαπητή Μαρία, εγκάρδια, σ ευχαριστώ!

Αθανάσιος Καρανάσιος
Πολιτικός Μηχανικός
Επιμελητής Πολυτεχνείου Βερολίνου
Mobile: 6977 73 7777
Facebook: Athanasios Karanasios 
loading...

1 thought on “Η επιστολή μιας Ελληνίδας στο Πρωτοχρονιάτικο άρθρο μου “Για την Ελλάδα ρε γαμώτο”

  1. ELLINES ELLINIDES ILITHII ILITHIES!!!!!!!!! O GRAFON TIN EPISTOLI DEN INE ALOS APO TON ATHANASIO KARANASIO POY STELEXOS TIS MASONIAS OPOY EXI ENTOLI NA PARAPLANISI OLOYS KE OLES ILITHIOYS k ILITHIES TIS ELLADOS GIA NA MIN XASOYN I MASONI TIN ELLADA ME TIS EKLOGES POY ETIMAZOYN, TO PARAMITHI EXI EPIKEFALIDA ONOMATOS: "FILIKI ETERIA" I OPIA INE KATI XIROTERO APO TON A.TSIPRA!! POLI PIO XIROTERO POY PROBLEPETE NA FERI STRATO APO GERMANIA GIA DIKTAKTORIA KE MONIMOPIISI TON ISBOLEON POY POY SAS TOYS PAROYSIAZOYN OS KAKOMIROYS METASTES, DEN INE PARA EFPORI MAXITE ETHELONTE STRATIOTIKI ME ARISTI EKPEDEFSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SAS PROIDOPIO EPIDI EGO KSERO POLI KALA TON ATHANASIO KARANASIO!!! KE I FOTOGRAFIA POY INE I DITHEN K. MARIA ME TIN SIMEA GIA TIN ELLADA RE GAMOTO DEN INE PARA I KORITOY A.KARANASIOY k SE MIA ALI TOY 2016 ME PLITHOS APO NEOYS NEES INE STO BEROLINO KE STIN PLIOPSIFIA TOYS INE EPEDIA EBREOMASONON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TIN EPISTOLI POY GRAFI I K.MARIA!!! TIN EXI GRAPSI O IDIOS O KARANASIOS GIA NA SAS PARAKINISI NA PISTHITE OTI KAPIA MANA ENDIAFERTHIKA NA TOY GRAPSI GIA TIN "FILIKI ETERIA" FILAXTITE KE OPIOS DIABASI TO MINIMA MOY NA TO METABIBASI SE OLOYS POY GNORIZI DIOTI THA PESETE KE PALI SE PAGIDA OPOS KE ME TON A.TSIPRITOGLU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.