Πολιτικό κόμμα κάνει τον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης

Οι… οδηγίες προς τους οπαδούς, οι ανακοινώσεις με πολιτικό χρώμα και το “πολεμάνε τον Ολυμπιακό μας” σε κάθε υπόθεση του 


Με μια παλιά γνωστή συνταγή προκατόχων του ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιχειρεί οργανωμένα να ταυτίσει τα συμφέροντα και τις προσωπικές του υποθέσεις με αυτές του Ολυμπιακού. Το περιβόητο “no politica” έχει πάει περίπατο καθώς πλέον οι συνθήκες δεν το ευνοούν. Είχε εμφανιστεί σε μια περίοδο που τα συμφέροντα της διοίκησης του ΟΣΦΠ, που εκφράζονταν μέσα από τους οργανωμένους, δεν επέτρεπαν πολιτικές δηλώσεις ακόμα και αν μιλούσαμε για δολοφονία.

Το “no politica” όμως είναι πλέον το πιο σύντομο ανέκδοτο και έχει αντικατασταθεί με “όποιος δεν ταυτίζεται με τα συμφέροντα Μαρινάκη, πολεμάει τον Ολυμπιακό”. Μέσω ενός μιντιακού “βομβαρδισμού” ο ισχυρός άνδρας του ΟΣΦΠ διαμηνύει στο κοινό του πως κάθε προσωπική του υπόθεση ταυτίζεται με τον σύλλογο. Κάθε κατηγορία, κάθε αποκάλυψη, κάθε δικαστική υπόθεση κατά του Μαρινάκη αυτομάτως είναι και πόλεμος στον Ολυμπιακό ακόμα και αν δεν έχει ουδεμία σχέση με το ποδόσφαιρο.

Εδώ και αρκετά χρόνια η διοίκηση του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει το κλαμπ σαν πολιτικό κόμμα μέσω του οποίου ασκεί πιέσεις. Πριν τις εκλογές του 2015 ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδινε σαφείς γραμμές υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. «Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός σήμερα, από ένστικτο θα ψηφίσει το καλύτερο για την οικογένειά του, για την κοινωνία, για την πατρίδα. Αυτό που είδαμε είναι ότι με το φόβο, τρόμο και εκβιασμούς της πλάκας, οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν από αυτά και θα ψηφίσουν, επαναλαμβάνω, για το καλύτερο. Εύχομαι λοιπόν, ότι από αύριο, με σκληρή δουλειά, θα γίνει μία αλλαγή για τη χώρα και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο» δήλωνε μια μέρα πριν τις εκλογές. Το “ερυθρόλευκα” Μέσα μιλούσαν για οργή για την κυβέρνηση Σαμαρά ενώ στην κερκίδα των φανατικών του ΟΣΦΠ εμφανίζονταν πανό με σύμβολα της Χρυσής Αυγής.

Τον τελευταίο καιρό ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε πως τελικά η χώρα δεν χρειαζόταν αλλαγή. Βλέποντας πως οι δικαστικές του υποθέσεις προχωρούν και δεν μένουν στα ντουλάπια έχει εξαπολύσει επίθεση κατά της κυβέρνησης που στήριζε. Μιλάει για “κυβέρνηση της Αριστεράς που έχει περιέλθει σε αδιέξοδο, εξαιτίας των επιλογών (και των αμφιλεγόμενων σχέσεων) που έχει κάνει ο συγκυβερνήτης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Καμμένος”. Η Θύρα 7 του “nopolitica” σηκώνει πανό κατά του Κοντονή, κατά της Κυβέρνησης. Βγάζει ανακοινώσεις με τις οποίες απειλεί γράφοντας πως στην “κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έσπειραν ανέμους, να είναι έτοιμοι να θερίσουν θύελλες”.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού, για πολλοστή φορά, γίνεται ο μοχλός πίεσης για την υλοποίηση προσωπικών συμφερόντων. Ο σύλλογος χρησιμοποιείται σαν ασπίδα για πάση φύσεως υποθέσεις και η διοίκηση του κουνάει το δάχτυλο σε κάθε κυβέρνηση τονίζοντας πως “έχει στο πλευρό της πέντε εκατομμύρια οπαδούς” που είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό που πρέπει. Ο Ολυμπιακός μετατρέπεται σε πολιτικό κόμμα με κεντρική του ιδεολογία “νόμος είναι το δίκιο του Μαρινάκη”.

loading...