Οφείλουν να πάρουν θέση όλοι οι Ιεράρχες για το όνομα των Σκοπίων…

Έχουν πληθύνει οι Νεοταξικές γραφίδες και οι πολυπολιτισμικές απόψεις περί του εάν η Ορθόδοξος Εκκλησία της Ελλάδος, θα πρέπει να έχει άποψη για το οριστικό όνομα που θα δοθεί στη γείτονα χώρα των Σκοπίων!

Μια από αυτές σας την παρουσιάζω παρακάτω: “…Για να είμαστε ειλικρινείς, εδώ και μερικές μέρες, τα τύμπανα του πολέμου έχουν ξεκινήσει και χτυπούν κανονικά στη Μακεδονία. Οι πολίτες είναι σε αναβρασμό, πολλοί Θεσσαλονικείς έχουν θυμώσει με τις δηλώσεις του δημάρχου τους, Γιάννη Μπουτάρη, ενώ όλο και περισσότεροι βουλευτές της βορείου Ελλάδος εκφράζουν την επιθυμία ο όρος «Μακεδονία» να μην συμπεριλαμβάνεται στη σύνθετη ονομασία. Ενδεικτικό το παράδειγμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος εξέφρασε αυτή την άποψη, προκαλώντας ευρύτερες συζητήσεις. Τι κάνει τώρα η εκκλησία; Βάζει και αυτή το δικό της, ιδιαίτερα σημαντικό λιθαράκι, στην όξυνση των πνευμάτων στην περιοχή. Στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι η Εκκλησία λειτουργεί ως πεδίο πολιτικής ζύμωσης, ενώ οι κατά τόπους ιεράρχες έχουν και σημαντική πολιτική επιρροή. Αυτή την κακέκτυπη κατάσταση εργαλειοποιεί και πάλι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, τοποθετούμενη με σαφήνεια σε εθνικό ζήτημα, το οποίο απάδει του ρόλου της, τουλάχιστον όπως ορίζεται στο Σύνταγμα της χώρας. Διότι, η χώρα κυβερνάται με πυξίδα το Σύνταγμα. Η εκκλησία πολιτεύεται κιόλας, εκτός από το να επιτελεί τα ποιμαντικά της καθήκοντα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η παρέμβασή της στην περίπτωση των σχολικών βιβλίων για τα θρησκευτικά είχε μια λογική βάση, άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με την ουσία της. Δεν ήταν, για να το συνοψίσουμε, μια παρέμβαση που δεν θα έπρεπε να αναμένεται. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας της γείτονος, όμως, η Εκκλησία ούτε διαπραγματευτική εντολή, ούτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα κάτσει, ούτε στο ΝΑΤΟ θα πάει, ούτε στη Βουλή θα φέρει μια συμφωνία προς κύρωση…”!

Την απάντηση στον κ. Γιώργο Ευγενίδη την έδωσε ο Μιχάλης Βάρδας, πρώην Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ:

«Στο ερώτημά σας “Γιατί χρειαζόταν η τοποθέτηση της Εκκλησίας στο Σκοπιανό;” η απάντησή είναι: Για να ξυπνήσετε, κύριε Ευγενίδη, και εσείς και κάποιοι άλλοι που, όπως κι εσείς, δεν έχουν καταλάβει το ζήτημα των ονομάτων για τις Ιστορικές χώρες όπως είναι η πατρίδα σας, είναι ουσιώδες. Η Εκκλησία οφείλει να έχει γνώμη. Άλλωστε, Εκκλησία είσαστε και εσείς και εγώ, κύριε Ευγενίδη, καθώς και ο κ. Ριζόπουλος ο οποίος, όμως, δεν συμπαθεί αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη ή γνώμη. Εσείς, κύριε Ευγενίδη, γιατί έχετε γνώμη; Γιατί κάνετε τοποθέτηση για την μακεδονική ονομασία; Από πού αντλείτε αυτό το δικαίωμα; Αν με τον όρο Εκκλησία, εννοείτε εσφαλμένα βέβαια, ότι Εκκλησία είναι μόνον οι διάκονοι, οι ιερείς, οι αρχιμανδρίτες και οι επίσκοποι, γιατί θεωρείτε ότι αυτοί που είναι και Έλληνες πολίτες όπως και εσείς και εγώ, δεν πρέπει να έχουν γνώμη; Ποιούς Νόμους και ποιά άρθρα του Συντάγματος επικαλείσθε; Εγώ, αντίθετα με εσάς και τον διαχειριστή της ιστοσελίδας κύριο Σπ. Ριζόπουλο, θεωρώ τόσον ότι η Εκκλησία, όσον και οι λειτουργοί της και πρέπει και μπορούν να έχουν λόγο και να τον εκφράζουν δημόσια, όπως κάνετε σήμερα εσείς με την δημοσίευση του – κατά τα άλλα καλογραμμένου – άρθρου σας. Εγώ, ατυχώς, δεν έχω αυτό το δικαίωμα διότι, ως αντιφρονών, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας δεν μου χορηγεί αυτό που εσείς δύνασθε να ασκείτε: να γράφετε και να στηρίζετε την δική σας άποψη, που μπορεί να είναι και λανθασμένη! Κανείς μας, κύριε Ευγενίδη , δεν κατέχει την απόλυτη Αλήθεια ..»!!

Ζητούν και τα ρέστα οι Σκοπιανοί…

Το έχουμε πει πολλές φορές! Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι!

Όπου χωριάτης είναι ο γύφτο-σκοπιανός ΥΠΕΞ των Σκοπίων, ο οποίος δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό του κρατιδίου πως, θα πρέπει να συμφωνηθεί κάποιος προσδιορισμός και για την Ελλάδα, όπως “Ελληνική Μακεδονία”, ώστε να μην υπάρχει το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης του ονόματος “Μακεδονία” από κανέναν! Ούτε από τα Σκόπια, ούτε από την Ελλάδα! Αποκαλύπτοντας πως, είναι θέση του επιτετραμμένου του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, από το 2005!

Τι λέτε κ. Νίκο Κοτζιά επί του θέματος; Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;

Ποια η επίσημη θέση της πολιτικής κίνησης “Πράττω” και της οποίας ηγείσθε;

Ποια η δική σας θέση, του πρώην μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδος; Γιατί εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει αλλάξει θέση το ΚΚΕ κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών!

Ποια η πολιτική θέση του φίλου σας και συνοδοιπόρου σας στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στην πολιτική κίνηση “Πράττω” υποστράτηγου Νίκου Τόσκα;

Συνέλθετε, και πράξτε κατά τη θέληση του λαού μας! Πριν να είναι αργά για σας!!

Μακεδονία, γη Ελληνική…

Ενημερωνόμαστε από την πατριωτική σελίδα “Τρικλοποδιά” πως, υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις στα Σκόπια τις τελευταίες ώρες. Αφού, υπάρχουν στρατιωτικές κινήσεις Σκοπίων-Αλβανίας- Σερβικής Δημοκρατίας Βοσνίας. Πηγές από την Δύση αναφέρουν πως, τα Σκόπια δεν έχουν πάνω από ένα χρόνο ζωή με τη σημερινή μορφή! Αποφασίστηκε δε αιφνιδιαστικά συνάντηση Κορυφής στο Νταβός για τις 24 Ιανουαρίου 2018 με τη συμμετοχή του Ντόναλντ Τραμπ και της Άγκελα Μέρκελ!

Να γιατί, έχει πολύ μεγάλη αξία το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου 2018! Να σταλεί ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις!

Η Μακεδονία είναι γη Ελληνική!!

Προκλητικός και χυδαίος ο Ζουράρις…

Ένας Υπουργός και μάλιστα της Παιδείας, θα πρέπει πρωτίστως να έχει ήθος, μέτρο λόγου και κοινωνική παιδεία! Δεν αρκεί μόνο η μόρφωσή του! Ο Κώστας Ζουράρις, περί αυτού ο λόγος, προκάλεσε για άλλη μια φορά με τις χυδαίες αναφορές του, σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο “Metropolis 95,5” της Θεσσαλονίκης! Άναψε για άλλη μια φορά φωτιές και ξεσήκωσε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και του Άρεως!

«Στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου υποσυστήματος και ειδικώς με μια τάση προς το εμπρόσθιο τμήμα του στεατοπυγικού μου υποσυστήματος κάθισαν 10 χιλιάδες γαύροι… Ποιος τον γαμ@ει τον Άρη»!

Απάντηση σε αυτόν τον χυδαίο, που ελέω Καμμένου έγινε Βουλευτής και ελέω Τσίπρα έγινε Υπουργός, απάντησε αιχμηρά τόσο η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όσο και η ΠΑΕ Άρης! Όμως, στο ίδιο χυδαίο ύφος απάντησε μέσω Facebook και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς, αποκαλώντας τον Ζουράρι, σκουλήκι και γελοίο!

Όμως ο Καραπαπάς δεν είναι Υπουργός! Ενώ εσείς κ. Ζουράρι λόγω της θέσης σας έπρεπε να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικός! Και για άλλη μια φορά ξεπεράσατε τα εσκαμμένα! Να σας χαίρεται ο Τσίπρας και ο Καμμένος!

Αλλά, κατά την αρχαία: Όμοιος ομείω αεί πελάζει (Πλάτωνας – Συμπόσιο) ή κατά την νεοελληνική: Όμοιος τον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα!!

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
loading...

4 thoughts on “Οφείλουν να πάρουν θέση όλοι οι Ιεράρχες για το όνομα των Σκοπίων…

  1. κριμα πολυ κριμα ο ιερωνυμος να ακολουθει τη φωνη του πολιτικου φορεα που ανηκει και δεν ακολουθει τη φωνη του ΘΕΟΥ

    ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ μικροψυχε ω! δυστυχια μας! αρχιεπισκοπε
    της αριστερας και της προοδου
    να σε φτυσουμε να μην σε ματιασουμε

  2. ΤΑΚΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ20 Ιανουαρίου 2018 – 1:46 μ.μ.

    ΜΕ ΑΝΙΠΑΡΚΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ……..ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ…….ΠΟΥΣΕ…..ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ……….

    ΑΝΑΖΗΤΕΙΣ 1,46 ΗΡΩΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    Ο ΚΑΝΑΠΕΣ, Η ΚΟΙΛΙΟΔΟΥΛΕΙΑ, ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ, Η ΤΡΥΦΗΛΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΗΡΩΕΣ.
    ΗΡΩΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΧΥΛΟ ΜΙΣΘΟ, ΤΑ ΕΞΤΡΑ, ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΡΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΜΙΑΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΑΣ,
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑ ΑΚΡΙΒΑ ΦΟΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ,
    ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΦΙΛΗΜΑΤΑ.

    ΗΡΩΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ,
    ΦΤΩΧΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ,
    ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ, ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.
    ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ, ΤΟΥ ΙΚΑ,
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΞΗΡΩΝΕΙ.

    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ,
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ.

    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ,
    ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 35,40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΗΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,
    ΟΛΟ ΝΑ ΛΙΓΟΣΤΕΥΕΙ.

    ΗΡΩΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
    ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ,
    ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΕΝΦΙΑ, ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ,
    ΑΓΩΝΙΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ,
    ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ,
    ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.

  3. ΗΡΩΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ
    ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΥΛΑΡΙ ΠΟΥ
    ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ

  4. ΜΟΥΛΑΡΙ ΗΜΠΟΡΕΙ
    ΝΑΣΑΙ ΕΣΥ ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΕ, ΑΘΕΕ.

    Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΟΔΡΟΜΗΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΝ ΤΟΥ
    ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ,
    ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕ 3,08.

Comments are closed.