ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΗΝ “ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΗ” ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ

Σχόλιο ID-ont: Γι΄αυτό λέμε σήμερα, ΟΧΙ στις Κάρτες. Αυτές αποτελούν την κερκόπορτα από την οποία θα εισέλθουν στη ζωή μας, όλες οι…
“σύγχρονες” μέθοδοι συναλλαγών με βιομετρικά στοιχεία, με την φτηνή πρόφαση ότι προσφέρουν ασφαλέστερες μεθόδους συναλλαγών.

Έτσι όμως θα μπει οριστική ταφόπλακα στις ελευθερίες του ανθρωπίνου προσώπου (ελευθερία συναλλαγών, προσωπικής επικοινωνίας, συναθροίζεσθε, διάχυσης ιδεών, πολύ προσωπικών επιλογών κοκ) καθότι η χρήση βιομετρικών στοιχείων (πχ. ίριδα, χροιά φωνής, σχήμα φλεβών στην παλάμη (vein pattern), δακτυλικό αποτύπωμα, σχήμα προσώπου, τρόπος βηματισμού, κ.α.) συνεπάγεται αναγνώριση και καταγραφή παντού και πάντα…

ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 Παρελθόν θα αποτελούν στο προσεχές μέλλον οι κωδικοί πρόσβασης, καθώς ήδη από το 2018 η αναγνώριση μέσω βιομετρικών στοιχείων θα είναι μία από τις κυρίαρχες τάσεις. Νέα έρευνα της Deloitte εκτιμά ότι ήδη υπάρχουν σήμερα, παγκοσμίως, πάνω από ένα δισεκατομμύριο συσκευές, που περιλαμβάνουν έναν σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η έρευνα της εταιρείας δείχνει ότι 15 εκατομμύρια καταναλωτές στην «ώριμη» ψηφιακά αγορά της Μεγάλης Βρετανίας διαθέτουν ένα smartphone, που ενσωματώνει σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί περίπου στο 36% της εγκατεστημένης βάσης χρηστών, με το 79% αυτής της ομάδας να κάνει χρήση του σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η δε πιο κοινή βιομετρική εφαρμογή, αφορά το 96% των χρηστών, ήταν το ξεκλείδωμα του κινητού τηλεφώνου.

Η περίπτωση των χρηστών στη Μεγάλη Βρετανία δείχνει ότι η ευκολία και η ταχύτητα, που προσφέρει η πιστοποίηση μέσω βιομετρικών στοιχείων, υπερέβησαν τον φόβο του καινούριου, που είναι συνήθως ένα σημαντικό εμπόδιο για τη διάχυση των περισσότερων νέων τεχνολογιών.

«Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες smartphone χρησιμοποιούν βιομετρική πιστοποίηση επειδή είναι ταχύτερη και ασφαλέστερη από τις παραδοσιακές μεθόδους. Οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να είναι όλο και πιο περίπλοκοι, ώστε να είναι ασφαλείς, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τους χρήστες να τους θυμηθούν» σχολίασε ο Διευθυντής Τεχνολογίας, Μέσων και Τηλεπικοινωνιών της Deloitte, Paul Lee.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για τον σύγχρονο χρήστη smartphone, η ταχύτατη σάρωση με τον αντίχειρα είναι πιο γρήγορη και εξίσου ασφαλής -αν όχι περισσότερο- μέθοδος. και τα δακτυλικά αποτυπώματα δεν ξεχνούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...

1 thought on “ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

  1. Ti σε κάνει εσένα να ανησυχείς τόσο πολύ, πιός είναι ο λόγος;
    Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει η ασφαλείς συναλλαγή, εσένα τι;

Comments are closed.