Τιθορέα -Λιανοκλάδι: Τι είδε ο υπουργός και τι είπε για την παλιά γραμμή του τρένου

Το έργο που αλλάζει τον συγκοινωνιακό και μεταφορικό χάρτη της χώρας όπως ο ίδιος είπε, επιθεώρησε σήμερα ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός βρέθηκε στη μηχανή της αμαξοστοιχίας που εκτέλεσε την δοκιμαστική διαδρομή στο τμήμα του νέου σιδηροδρομικού δικτύου Τιθορέα Λιανοκλάδι. Στα 54 από τα 106 συνολικά χιλιόμετρα του έργου Τιθορέα Δομοκός που εκσυγχρονίζει την κίνηση των τρένων.

Ο υπουργός έφτασε με αυτοκίνητο στην Τιθορέα όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του σταθμού και στη συνέχεια επιβιβάστηκε στη μηχανή του τρένου για να επιθεωρήσει το τμήμα Τιθορέα Λιανοκλάδι.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε στάση στις δίδυμες σήραγγες μήκους 9 km και 200 m και στον σταθμό του Μώλου όπου επίσης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον υπερσύγχρονο τρόπο λειτουργίας.

Τελευταία στάση του υπουργού στο σταθμό του Λιανοκλαδίου. Εκεί με δηλώσεις του εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος για την εξέλιξη του έργου με την ολοκλήρωση του οποίου η κίνηση από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη θα γίνεται σε 3 ώρες και 20 λεπτά.

Όπως είπε το τμήμα Τιθορέα Λιανοκλάδι θα δοθεί σε χρήση σε περίπου σε ένα μήνα προσωρινά με ντιζελοκινηση, το Μάρτιο οριστικά με ηλεκτροκίνηση, ενώ μέχρι τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί ολόκληρο το τμήμα της νέας σιδηροδρομικής χάραξης από την Τιθορέα μέχρι το Δομοκό.

Τα νέα που έφερε ο υπουργός όμως είναι ευχάριστα και σε ό,τι αφορά την παλιά σιδηροδρομική γραμμή. Ο κύριος Σπίρτζης δεσμεύθηκε πως θα συνεχίσει να λειτουργεί, για την μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής και για τουριστικούς λόγους, άλλωστε, όπως είπε χαρακτηριστικά, η γέφυρα του Γοργοποτάμου είναι κάτι που πρέπει να επιδεικνύεται και για άλλους λόγους.

Η δέσμευση αυτή άφησε ικανοποιημένους όπως είναι φυσικό τον δήμαρχο Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννη, τον δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο και τον δήμαρχο Αμφίκλειας Ελάτειας Γιώργο Γώγω.

πηγη

loading...

1 thought on “Τιθορέα -Λιανοκλάδι: Τι είδε ο υπουργός και τι είπε για την παλιά γραμμή του τρένου

  1. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΟΣΕ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ (ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΦΥΣΙΚΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΕΜΠΕΛΙΚΑ.
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΘΛΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙ.
    40 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΣΕ. ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΑΓΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΟ.

    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΓΕΛΟΙΟΙ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ.

    ΚΑΙ ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.

Comments are closed.