Διαιρεμένο το εσωτερικό μέτωπο: Σύγκρουση Μαξίμου με Ν.Κοτζιά για σκοπιανό – «Αυτονομήθηκε» λένε…

Διάσταση απόψεων μεταξύ Μαξίμου και Βασιλίσσης Σοφίας καταγράφεται στο σκοπιανό ζήτημα σε ότι αφορά τους νυν χειρισμούς του υπουργού Εξωτερικών Ν.Κοτζιά, όπως αναφέρουν άριστα ενημερωμένες κυβερνητικές πηγές.

Μια διάσταση απόψεων που έχει γίνει αντιληπτή από αρκετές δυτικές πρεσβείες, αναφέρει το europost.gr και εντοπίζεται όσο τόσο στο θέμα της ονομασίας, αλλά στα εξαιρετικά σημαντικά “προαπαιτούμενα” του Βουκουρεστίου που έχουν σχέση με όσες διατάξεις προβλέπει το σκοπιανό Σύνταγμα, με τα αλυτρωτικά σύμβολα, με τα ιδεολογήματα περί «διαμελισμένης Μακεδονίας», με το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων κλπ.

Ειδικά το θέμα των τροποποιήσεων στο Σύνταγμα των Σκοπίων, όπου σε βασικά άρθρα υπάρχει αναφορά σε αλυτρωτικές βλέψεις, που στρέφονται έμμεσα και κατά της Ελλάδος, δεν καταγράφετα η απαιτούμενη πρόοδος και στο Μαξίμου έχουν αρχίσει και “κοιτάνε στραβά” τον Ν.Κοτζιά που τον κατηγορούν ότι κάνει τα στραβά μάτια” για να προχωρήσει η υπόθεση και να καταγραφεί στην ιστορία ως “ο υπουργός που έλυσε το Σκοπιανό”.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος, είναι ότι απλώς αμετακίνητος στην θέση της ονομασίας “Vardarska”, αλλά και αυτός θεωρεί ότι Ν.Κοτζιάς δεν πολεμά όσο πρέπει το όνομα.

Κύκλοι που συνδέονται με το μέγαρο Μαξίμου εκφράζουν για πρώτη φορά συγκεκριμένα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο υπουργός των Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ομιλούν για “αυτονόμηση” του ιδίου στις περαιτέρω κινήσεις για την επίλυση του σκοπιανού.

Βεβαίως αυτές οι ενστάσεις και τα ερωτηματικά δεν έχουν χαλάσει εντελώς το κλίμα μεταξύ Κοτζιά και Μαξίμου, απλώς έχουν προσθέσει αυξημένα καθήκοντα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο που έχει επιφορτιστεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με την πιο στενή παρακολούθηση του υπουργού των Εξωτερικών.

Η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, όσο και να ήταν διακριτική εν τούτοις εμπεριείχε σοβαρότατες αιχμές για τον τρόπο που το ΥΠΕΞ διαχειρίζεται την εκκλησιαστική διάσταση του θέματος και δεν προβάλει αρκούντως το ζήτημα της σχισματική σκοπιανής εκκλησίας η ύπαρξη της οποίας βασίζεται στις αλυτρωτικές θέσεις του κρατικού μορφώματος.

Κάτι που ήδη επιβάρυνε την ατμόσφαιρα στο Μαξίμου για τις κινήσεις Κοτζιά στο σκοπιανό…

loading...

3 thoughts on “Διαιρεμένο το εσωτερικό μέτωπο: Σύγκρουση Μαξίμου με Ν.Κοτζιά για σκοπιανό – «Αυτονομήθηκε» λένε…

  1. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ:

    ΕΠΕΜΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΘΡΑΚΗΣ
    ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΧΑΡΙΖΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

    Την ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1 9 3 2. το κεντρικό άρθρο του "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ", είχε τίτλο:

    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!

    Είναι από αυτά τα ντοκουμέντα που προσπαθούν να ξεχάσουν οι μαρξιστές….

    Αλλά και στα ΣΗΜΕΡΙΝΑ κείμενα του ΚΚΕ  υπάρχει η επίσημη θέση πως :

    ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΧΘΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΞΑΝΑ-ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ !!!!

    Για την Μεγαλο-Αστική τάξη των Κλεφταράδων & Δωσίλογων Πολιτικών " Μεγαλο-Εργολάβων, ούτε λέξη…….

    Αφού ο ίδιος ο προφήτης Λένιν έδωσε εντολή:

    "Το εργατικό κίνημα της κάθε χώρας οφείλει να προτάξει την ήττα της δικής του κυβέρνησης, της δικής του πατρίδας στον πόλεμο"!!!

    (Λένιν, "Φιλοσοφικά Τετράδια").

    Αυτή την ιδεολογία εξέφραζε ο τίτλος του Ριζοσπάστη του 1932.

    Γιά την ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, το ΚΚΕ υπερψηφίζει εισήγηση των Βούλγαρων συντρόφων, στο συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς (Κομιντέρν) που πραγματοποιήθηκε στην Μόσχα, η οποία έκανε λόγο για :

    ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΘΡΑΚΗΣ!

    Η ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΛΗΤΑΡΑΔΩΝ:

    ΙΔΟΥ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ :

    ΟΙ  ΤΡΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΕΣ  ΤΟΥ  Κ.Κ.Ε :

    1) ΤΟΥ  ΒΑΡΔΑΡΗ, 2) ΤΟΥ ΠΙΡΙΝ ΚΑΙ 3) ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ !

    ΛΟΙΠΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΟΤΖΙΑ, ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ " ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ??"

    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΚΙ' ΕΣΕΙΣ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ? ΓΙΑ ΦΙΓΟΥΡΑ …..

    ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ !

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  2. ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ' ΑΛΛΑ ΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΥΝΑ ΣΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΛΗΤΕΣ :

    Στην Ελλάδα, στο Γ’ Συνέδριό του, ΤΟ Κ.Κ.Ε τον Δεκέμβριο του 1924, επικυρώνει την απόφαση του 7ου συνεδρίου της ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. (Σεπτέμβιος 1924) για “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" και :

    Για «το δικαίωμα των προλετάριων της Μακεδονίας – Θράκης να αποκτήσουν πλήρη κοινωνική και Εθνική Ανεξαρτησία».

    Και προχωράει στην… ανάλυση της κατάστασης:

    "Από τον πόλεμο του 1912, ο Μακεδόνικος λαός έχασε την ενότητα του".

    "Απελυτρώθη από τον Τούρκο αγά και βέη, διά να ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΕΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, Βουλγάρους και Σέρβους μεγαλέμπορους, βιομηχάνους και τσιφλικάδες, οι οποίοι εμοιράστηκαν μεταξύ τους τη Μακεδονία προς εκμετάλλευσιν !!!!! "

    26 Νοεμβρίου με 3 Δεκεμβρίου 1924, γίνεται το 3ο Συνέδριο του ΚΚΕ, το οποίο διαπιστώνει ότι «Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού», προτείνει να «συντρίψουμε τον εθνικό ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας που βαρύνει στη Μακεδονία και στη Θράκη» και καταλήγει εντελώς επαναστατικά:

    " ΖΗΤΩ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ !"

    «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" , 14 Δεκεμβρίου 1924).

    Κορδάτος και Αποστολίδης διαφωνούν και φυσικά καθαιρούνται.

    Και λίγο μετά την Μικραστιατική Καταστροφη, η κυβέρνηση Μιχαλακοπούλου προσπαθεί να εγκαταστήσει στη Μακεδονία χιλιάδες ξεριζωμένους Έλληνες.

    'Ομως, το ΚΚΕ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την κυβέρνηση ότι:

    " ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΑΙΟ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ !!!"

    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ !!

    Το επίσημο έντυπο του ΚΚΕ, η «Κομμουνιστική Επιθεώρηση», γράφει τον Οκτώβριο του 1924:

    “Το μοίρασμα της Μακεδονίας μεταξύ της Γιουγκοσλαβίας, της Ελλάδος και της Βουλγαρίας, ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τον πόθο των Μακεδόνων στα διάφορα κομμάτια της διαμελισμένης των πατρίδος προς την συνένωση και την αποκατάσταση μιας Μακεδονίας ενιαίας και ανεξάρτητης. Ο ίδιος πόθος για μια ενιαία και ανεξάρτητη Θράκη συνενώνει τον θρακικό λαό, που έχει κατατεμαχισθή σε τρία μέρη, από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία.”!

    ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΓΡΑΠΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΑΛΙΟ- ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ "ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΡΕ ΠΑΛΙΟ- ΑΛΗΤΕΣ ?

    ΚΑΙ ΔΙΧΑΖΕΤΕ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΣΑΣ ?? ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΤΕ ? ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ….

    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Comments are closed.