Αίσχος: Η Ελλάδα απαγόρευσε στον εαυτό της να μπορεί να κάνει έρευνες στη κυπριακή ΑΟΖ

Τη στιγμή που η Τουρκία ληστρικά και παράνομα αναμένεται να τοποθετήσει γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ, η Ελλάδα με δικό της νόμο (4001/2011) απαγόρευσε στον εαυτό της να μπορεί νομίμως να συμμετέχει σε έρευνες κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ.
Γράφει ο Δρ. Ηλίας ΚΟΝΟΦΑΓΟΣ
Σύμφωνα με τον "νόμο Γιάννη Μανιάτη",


"Η ελληνική εταιρεία υδρογονανθράκων" (εδευ α.ε.) δεν μπορεί να συμμετέχει ή να τοποθετήσει νομίμως γεωτρύπανο - για λογαριασμό του δημοσίου - στην κυπριακή ΑΟΖ.


Ο νόμος 4001/11 ανέτρεψε το καθεστώς του προηγούμενου νόμου 2289/95 ο οποίος επέτρεπε νομίμως τη συμμετοχή της ελληνικής εταιρίας υδρογονανθράκων σε έρευνες εντός και εκτός Ελλάδος.


Εαν ο νόμος Μανιάτη δεν είχε τροποποιήσει τον προηγούμενο νόμο 2289/95, σήμερα η ΕΔΕΥ Α.Ε. θα μπορούσε - όπως συνέβαινε πάντα- να είχε φροντίσει νομίμως & έγκαιρα -μέσω σχετικής αίτησης - να είχε αποκτήσει ερευνητικά δικαιώματα (οδηγία 94/22 της Ευρωπαϊκής Ένωσης) π.χ. Στα ελεύθερα οικόπεδα 4 & 5 της "λεκάνης του Ηροδότου" στην κυπριακή ΑΟΖ, τα οποία μερικώς διεκδικεί ήδη η Τουρκία - και σε συνεργασία με άλλες εταιρείες να είχε τοποθετήσει εκεί νοικιασμένο γεωτρύπανο στα οικόπεδα αυτά κατωχυρώνοντας δικαιώματα.


Η ιστορία επαναλαμβάνεται........Η Ελλάδα παίρνει και παλι - εκ του μακρόθεν - γεωπολιτικά μαθήματα παράνομης συμπεριφοράς...........
http://ellinikiafipnisis.blogspot.gr/2018/01/blog-post_25.html
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]