Αναποφάσιστοι, αποχή και Χρυσή Αυγή: Μία μεγάλη απειλή για το σύστημα εάν… – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Το γεγονός να γίνουν εκλογές μέσα στο 2018 δεν πρέπει να αποκλειστεί. Η μία εκδοχή είναι να προκύψει ένας έκτακτος λόγος, ο οποίος θα οδηγήσει την κυβέρνηση στην προκήρυξη εκλογών και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει, αφού
συχνά δεν πορεύτηκε η πολιτική και η Ιστορία σύμφωνα με τους νόμους της λογικής. Η κυβέρνηση, βεβαίως, διακηρύσσει ότι θα φτάσει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, αλλά αυτό δεν είναι βέβαιον αφ΄ ενός μεν γιατί η αξιοπιστία της είναι αμφίβολη, αφ’ ετέρου δε γιατί δεν έχει αντικειμενικά την δυνατότητα να καθορίσει τα έκτακτα γεγονότα, τα οποία ενδεχομένως θα συμβούν.

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, στην οποία ερωτήθηκαν περισσότερα από δέκα χιλιάδες άτομα, προέκυψε ένας σημαντικός αριθμός αναποφασίστων. Κατά την γνώμη μας οι λεγόμενοι αναποφάσιστοι είναι πολλοί περισσότεροι, αφού αποτελεί κοινό μυστικό σε όλες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων ότι τουλάχιστον ένας στους δύο από τους πολίτες οι οποίοι ερωτώνται δεν δέχονται να συμμετέχουν στην δημοσκόπηση. Άρα θα πρέπει να δούμε τα συμπεράσματα τα οποία θα προκύψουν παρακάτω πολλαπλασιαστικά.

Εις ό,τι αφορά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι δεδομένο και το δηλώνουν όλοι οι δημοσκόποι, για να μη γίνουν για μια ακόμη φορά ρεζίλι, ότι πολλοί από τους πολίτες, οι οποίοι έχουν σκοπό να ψηφίσουν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν το δηλώνουν και χαρακτηριστική ήταν η ομολογία ενός από αυτούς, ότι όποτε έγινε δημοσκόπηση με την μέθοδο της κάλπης το ποσοστό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ήταν μεγαλύτερο… Αλλά ας έλθουμε τώρα στους αναποφάσιστους.

Οι αναποφάσιστοι και η πολιτική τους ταυτότητα

Στην δημοσκόπηση, λοιπόν, η οποία έγινε από την εταιρεία Kapa Research σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, υπήρχε η εξής ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πολιτική αναφορά: “Ένα εκατομμύριο αναποφάσιστοι κρίνουν την επόμενη εκλογική αναμέτρηση: Ένα εκατομμύριο (1.000.000) είναι οι αναποφάσιστοι για την επόμενη εθνική εκλογική αναμέτρηση. Η πιο ενδιαφέρουσα και δύσκολη ομάδα του εκλογικού σώματος αποτελείται από ψηφοφόρους με χαμηλό εισόδημα και επίπεδο εκπαίδευσης, κυρίως από γυναίκες και ανέργους. Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου στις 13 περιφέρειες της χώρας, περίπου 1.800 άτομα (το 13,9% του δείγματος) δήλωσαν ότι δεν έχουν αποφασίσει για το κόμμα που θα ψήφιζαν σε περίπτωση εθνικών εκλογών. Ωστόσο, με βάση τις απαντήσεις τους στα επιμέρους ποιοτικά ερωτήματα, οι αναποφάσιστοι δεν είναι μια άβουλη ή «απολιτίκ» ομάδα. Είναι ενημερωμένοι, παρακολουθούν τις εξελίξεις, τοποθετούνται με σαφήνεια και επίγνωση απέναντι στα μεγάλα ζητήματα της χώρας και της εποχής.”

Ποια είναι όμως η πολιτική ταυτότητα αυτού του ενός εκατομμυρίου των αναποφασίστων σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας; Από το ένα αυτό εκατομμύριο οι 650.000 ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και μέσα στο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος ευρίσκονται ως γνωστόν όχι μόνον οι ψήφοι της αριστεράς, αλλά και ψήφοι με χαρακτήρα εθνικιστικό, ψήφοι οι οποίοι θα μπορούσαν να καταλήξουν στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Ας δούμε κάποιες από τις απαντήσεις αυτών των 650.000 πολιτών για να βγάλουμε τα πολιτικά μας συμπεράσματα.

Το 85% από αυτούς αρνούνται την παγκοσμιοποίηση και το 70% μισούν τις μεγάλες επιχειρήσεις για τα υπερκέρδη τους και έχουν εμπιστοσύνη μόνο στον στρατό… Επί πλέον, το 60% θεωρούν ότι οι μετανάστες βλάπτουν την χώρα! Αλήθεια, γνωρίζετε πολλούς αριστερούς, οι οποίοι έχουν εμπιστοσύνη μόνον στο Στρατό και πιστεύουν ότι οι μετανάστες βλάπτουν την χώρα; Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, ότι μέσα σε αυτό το ένα εκατομμύριο των αναποφασίστων ευρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να ψηφίσουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Για να μη πω ότι θα έπρεπε να ψηφίσουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Δεν είναι όμως, επαναλαμβάνω, μόνον αυτοί, αφού όπως ανέφερα προηγουμένως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πολιτών αρνούνται να απαντήσουν καν στις δημοσκοπήσεις. Βεβαίως, θα διατυπώσει κανείς τον αντίλογο ότι οι πολίτες αυτοί επιλέγουν να απέχουν εντελώς από τις εκλογές.

Αποχή: Κρύβει μια μεγάλη απειλή για το σύστημα

Στις προηγούμενες εκλογές είχαμε ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό αποχής, το οποίο ξεπέρασε το 40%. Βεβαίως, ανάμεσα σε αυτούς είναι συνειδητοί αρνητές του συστήματος, αλλά και συμπατριώτες μας, οι οποίοι διαμένουν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πάνε στα χωριά τους να ψηφίσουν. Αυτοί που αρνούνται το σύστημα θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι με τη αποχή τους στηρίζουν κατ’ ουσίαν το σύστημα, ενώ αντίθετα εάν ψήφιζαν το μόνο κόμμα το οποίο αποδεδειγμένα είναι ενάντια στο σύστημα, την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τότε κυριολεκτικά θα έπλητταν καίρια το διεφθαρμένο καθεστώς της πλουτοκρατίας και των νεομπολσεβίκων.

Αυτοί που αρνούνται το σύστημα και θέλουν πραγματικά να το πολεμήσουν γιατί το θεωρούν άδικο, αντεθνικό και αντιλαϊκό πρέπει να σταθούν στο πλευρό μας. Ποια μεγαλύτερη απόδει- ξη θέλουν ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι το πολιτικό Κίνημα, που πολεμάει ενάντια στην δικτατορία των διεφθαρμένων. Είμαστε το μόνο κόμμα, που δολοφόνησαν αγωνιστές του, φυλάκισαν την ηγεσία του, μας αποκλείουν από τα κανάλια, τις εφημερίδες και ακόμη και από τα υποτίθεται για όλους ελεύθερα μέσα του διαδικτύου όπως το facebook, το twitter, το instagram.

Εμείς είμαστε σήμερα η Εθνική Αντίσταση και όποιος θέλει να αγωνιστεί για Πίστη, Πατρίδα, Ελευθερία οι σημαίες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ τον περιμένουν για να δώσει τον αγώνα τον καλό μαζί της.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

loading...

10 thoughts on “Αναποφάσιστοι, αποχή και Χρυσή Αυγή: Μία μεγάλη απειλή για το σύστημα εάν… – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

  1. εισαστε ολοι ενα ματσο φιδια
    οι μισοι παπαρια και οι μισοι αρχιδια

  2. Η Χρυσή Αυγή νομίζω πως είναι το μόνο κόμμα της Βουλής που αντιστέκεται στην Παγκοσμιοποίηση. Ξέρετε εσείς κάποιο άλλο;

  3. Το διεθνές οικονομικό κατεστημένο (=Παγκοσμιοποίηση) θέλει
    — ανοιχτά σύνορα,
    — πολυπολιτισμικές κοινωνίες,
    — μοντέρνες οικογένειες (π.χ. άνδρας+άνδρας).

    Τα αριστερά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) και το δεξιό κόμμα (ΝΔ)
    θέλουν κάτι διαφορετικό ; ; ;
    Ο δισεκατομμυριούχος Σόρος θέλει κάτι διαφορετικό ; ; ;

  4. Η αριστερά διαφέρει από την δεξιά όσο διαφέρει η αριστερή τσέπη από τη δεξιά τσέπη.
    Τη διαφορά την κάνει ο πατριωτισμός.

  5. Ο Μεταξάς πολέμησε τον ιταλογερμανικό φασισμό που επιτέθηκε
    με ό π λ α και σ τ ρ α τ ό και τον κατατρόπωσε

    και τούτοι εδώ δεν μπορούν να αντισταθούν σε μια λέξη, στη λέξη ''Μακεδονία'', που επιτίθεται άοπλη από τα Σκόπια ! ! ! ! ! ! !

  6. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ/ΔΕΣ , ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΥΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΟΥΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ,ΕΥΤΗΧΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ

  7. Θα βγουν πάλι κάποιοι από τα καβούκι τους και θα κατηγορήσουν τη Χρυσή Αυγή, μολονότι αυτή δεν έβλαψε σε τίποτε τη χώρα μας.
    Προφανώς η παγκοσμιοποίηση και οι οπαδοί της δεν γουστάρουν εκείνους που δεν υπηρετούν το σύστημα.

  8. Αυτά τα κόμματα υπηρετούν το σύστημα, ναι ή όχι;
    Δώστε μιαν απάντηση.

    Στα χρόνια της μεταπολίτευσης κυβέρνησαν τα εξής κόμματα:
    1) Ν.Δ.
    2) ΠΑΣΟΚ
    3) ΚΚΕ (Συγκυβέρνησε με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ)
    4) ΛΑ.Ο.Σ (Συγκυβέρνησε με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ)
    5) ΔΗΜΑΡ (Συγκυβέρνησε με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ)
    6) ΣΥΡΙΖΑ (Συγκυβερνάει με ΑΝ.ΕΛ.)
    7) ΑΝ.ΕΛ.(Συγκυβερνάει με ΣΥΡΙΖΑ)

  9. Τα ΟΧΙ θέλουν Μεταξάδες, θέλουν Πατριώτες.

Comments are closed.