Εθνωφελής Κυβίστηση

Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου-Σχολιογράφου)

Περισσότερο ανησυχητικό από το ίδιο το “Σκοπιανό” ζήτημα  είναι ο τρόπος με τον οποίο το αντιμετωπίζουμε διαχρονικά;

Δυστυχώς υπάρχει τεράστιο έλλειμμα στον τομέα αυτό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε περιπέτεια.
1. Αντί της επιβεβλημένης συναίνεσης και ομοψυχίας , προτάσσεται το Κ.Ο (=Κομματικό όφελος),το Π.Κ (Πολιτικό Κόστος) και η αθέμιτη προσπάθεια διάσπασης των αντιπάλων (!).
2. Αντί να αποτιμηθούν θετικά /μάννα εξ ουρανού, τα αυθόρμητα /μη καθοδηγούμενα συλλαλητήρια, ο ΣΥΡΙΖΑ τα αντιμετωπίζει εχθρικά. (Σ.Σ Με ανοίκειες επιθέσεις για τους διαδηλωτές, τους φορείς, και όλους όσους συμμετέχουν).
-Τα συλλαλητήρια ασφαλώς και δεν ασκούν εξωτερική πολιτική. Επηρεάζουν όμως. Ταυτόχρονα αποτελούν ένα ισχυρό όπλο στη φαρέτρα των δικών μας διαπραγματευτών, οι οποίοι – εκτός των άλλων επιχειρημάτων  τους – θα έχουν την δυνατότητα να ισχυριστούν ότι ο ελληνικός  λαός αρνείται την συμπερίληψη του όρου “Μακεδονία” στο όνομα, καθώς επίσης : τον αλυτρωτισμό, το Σύνταγμα τους, την “Μακεδονική εθνότητα και Γλώσσα”.
-Αυτή η λυσσαλέα – σε βαθμό αυτογελοιοποίησης – απέλπιδα προσπάθεια απαξίωσης του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, γεννά απορίες και απογοητεύσεις. Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε, αλλά αντίθετα έκανε το παν προκειμένου να αποτύχει και μάλιστα με κίνδυνο πτώσης της Συγκυβέρνησης, αφού οι ΑΝΕΛ έχουν δηλώσει /ξεκαθαρίσει ότι είναι αντίθετοι με τη θέση των εταίρων τους,  που  προτείνουν (βλ. και Νταβός) σύνθετη ονομασία.
Τόσο ανόητοι είναι άραγε οι Συριζαίοι, τόση άγνοια (κομματικού) κινδύνου έχουν ώστε να τα αψηφούν όλα; Ασφαλώς και όχι.
Εκτός και αν – όπως φημολογείται – η Κυβέρνηση έχει ήδη αποδεχτεί /συμφωνήσει με τους συμμάχους (κυρίως ΗΠΑ) σύνθετη ονομασία με συμπερίληψη του όρου “Μακεδονία” και για αυτό αντιδρά δυσεξήγητα, αντιτιθέμενη στη βούληση της πλειονότητας των Ελλήνων.

3. Αντί να καταφεύγουν σε αλχημείες για να μειώσουν τον αριθμό των συγκεντρώσεων, θα ήταν επωφελέστερο να συνυπολογίσουν το μικρό ποσοστό του λαού που πλέον εκπροσωπούν και την χωρίς τους  ΑΝΕΛ μειοψηφία τους στο Κοινοβούλιο.
Ίσως τότε να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αγνοούν τους πάντες, να αψηφούν τη δημοκρατία, να θέτουν τη χώρα σε νέες εθνικές περιπέτειες και – το χειρότερο όλων – να μας οδηγούν σε εθνικό διχασμό!
4. Η ολέθρια διάσπαση του δικού μας εσωτερικού μετώπου / η απουσία ενιαίας εθνικής γραμμής θα διευκολύνει τους υπερατλαντικούς φίλους στην είσοδο των Σκοπίων πλαγίως – μέσω πχ “ειδικής σχέσης/σύνδεσης” στο ΝΑΤΟ.

ΥΓ Επιβεβλημένη η αλλαγή κυβερνητικής πλεύσης.
      Με πρώτο βήμα – μέτρο την  ε ν ί σ χ υ σ η  του συλλαλητηρίου της Αθήνας από όλους : Κόμματα, Εκκλησία, φορείς, λαό, Κυβέρνηση.
      Όσο για τις (μυστικές ή υποτραπέζιες) συμφωνίες, επιβάλλεται να γίνει μια (αξιοπρεπής, εθνωφελής τούτη τη φορά) κυβίστηση με το ατράνταχτο επιχείρημα /άλλοθι:” Δυστυχώς  δεν γίνεται διαφορετικά, αφού σύσσωμοι οι Έλληνες αντιτίθενται”

loading...