Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) – «Η Ελλάδα είναι Μακεδονία και η Μακεδονία είναι Ελλάδα».

Τοποθέτηση της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά

Τώρα που δίνουμε ξανά, όλοι μαζί ενωμένοι, τη διαπραγματευτική μάχη, με την ελπίδα να λυθεί το
πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων, υπογραμμίζω για άλλη μία φορά τη θέση που μου επιβάλλει η θέση μου ως Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης και ως Ελληνίδα:

Η ελληνική λέξη «Μακεδονία» σημαίνει Ελλάδα και μόνο Ελλάδα.

Η απαίτηση των Ελλήνων πολιτών να διαφυλαχθεί η αδιαπραγμάτευτη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ιστορική αλήθεια, για να εξαλειφθεί ο αλυτρωτισμός και οι όποιες επεκτατικές βλέψεις άλλων κρατών, διαφυλάσσοντας με αυτό τον τρόπο την ειρήνη, είναι ιερή και δίκαιη.

Σε μια Ευρώπη αλληλοσεβασμού και ευνομίας είναι ανεπίτρεπτη η υπεξαίρεση στοιχείων οποιουδήποτε πολιτισμού και η δημιουργία πλαστών εθνικών ταυτοτήτων, ειδικά όταν αυτά επιτρέπουν την παραχάραξη και την αμφισβήτηση της Ιστορίας και των διεθνών συμφωνιών.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων οφείλει να αποκηρύξει πλήρως και με όλους τους τρόπους τις αλυτρωτικές θέσεις του παρελθόντος και κάθε προσπάθεια υπεξαίρεσης της ελληνικής ταυτότητας και ιστορίας.

Η Ελλάδα είναι ο πυλώνας της Σταθερότητας, της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Οι στρατηγικοί μας σύμμαχοι έχουν επίγνωση της υπεύθυνης τήρησης της διεθνούς νομιμότητας από μέρους μας.

Το πρόβλημα της ένταξης ή όχι των Σκοπίων στις στρατηγικές συμμαχίες του πλανήτη, εξαιτίας της άρνησής τους να δεχτούν τις δίκαιες και αυτονόητες απαιτήσεις μας, δεν είναι πρόβλημα της χώρας μας! Η κυβέρνηση των γειτόνων μας είναι αυτή που οφείλει να βρει τις λύσεις που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να τους βοηθήσει.

Στηρίζω λοιπόν τον αγώνα της Κυβέρνησης όπως και το δικαίωμα των Πολιτών να τοποθετούνται ξεκάθαρα και να δηλώνουν την εθνική τους συνείδηση.

Υποστηρίζουμε τις κατοχυρωμένες θέσεις μας, στεκόμαστε υπέρ των συμφερόντων της Πατρίδας και τιμούμε την αδιαπραγμάτευτη ιστορική αλήθεια:

«Η Ελλάδα είναι Μακεδονία και η Μακεδονία είναι Ελλάδα».

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά
Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης)

loading...

5 thoughts on “Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) – «Η Ελλάδα είναι Μακεδονία και η Μακεδονία είναι Ελλάδα».

  1. Όλοι οι σαρσέμηδες, που όχι μόνο δεν έβγαλαν "κιχ" τόσες μέρες αλλά απέτρεπαν από συλλαλητήρια, εμφανίζονται σιγά-σιγά και σαν βρεγμένες γάτες ανακρούουν πρύμναν ! Χεσμένες τις έχουμε τώρα τις δηλώσεις σας μαντάμ! Τα συμπεράσματα βγήκαν από μόνα τους! Εις το επανιδείν σαίνια του σύριζα μετά από 50 χρόνια!

  2. Α! να μου χαθειτε που σας πηρε ο πονος για τη μακεδονια Βρωμιαρηδες ΟΥΣΤ! ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

  3. ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

    ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΧΟΥΝ

    ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

    ΜΕ ΤΟ Φ Ε Κ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΟ 1959

    ΒΟΜΒΑ !!! ΠΟΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΠΟΙΟΣ ΕΘΝΑΡΧΗΣ ;;; ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1959 ;;;
    ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ – Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ – Ε. ΑΒΕΡΩΦ – Κ. ΤΣΑΤΣΟΣ – Ε. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΛΠ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1959
    Με το άρθρο 7, ΝΔ 4009/1959, ΦΕΚ 238Α'/1959, για την κύρωση της συμφωνίας των αμοιβαίων δικαστικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδος και της πρώην Γιουγκοσλαβίας!!!

    https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/01/1959.html

  4. Ωστε έτσι ε χαρχάλω; «Η Ελλάδα Είναι Μακεδονία Και Η Μακεδονία Είναι Ελλάδα». Που το άκουσες αυτό μωρή; Μήπως σου είπε κανένας απ΄τον συριζα να το πεις, μην τύχει και φανείς πως δεν "συμμετέχεις"; Γιατί ούτε σε είδαμε, ούτε ακούσαμε ποτέ μας να κάνεις καμιά παρόμοια δήλωση.
    Αργά ξυπνήσατε κυρά μου. Πολύ αργά. Με δηλώσεις-πασαλείμματα δεν βγάζετε τίποτα! Μαζέψτε τα και άντε στο καλό !

  5. ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ , ΤΩΡΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΞΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ , ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΧΡΩΜΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ

Comments are closed.