Αποδεκτή έκανε την παραίτηση Ζουράρι ο Αλέξης Τσίπρας

Δεν διορίστηκε αντικαταστάτης του Κώστα Ζουράρι ως νέος υφυπουργός Παιδείας – Τις αρμοδιότητες Ζουράρι αναλαμβάνει ο υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου – Παραμένει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ ο βουλευτής που τραγουδούσε «βουντού, βουντού…»

Δυό ημέρες μετά την υποβολή της, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Κώστα Ζουράρι, όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Τρίτης.

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Ζουράρι», αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ο πρωθυπουργός συνάντησε στο γραφείο του στη Βουλή τον κ. Ζουράρι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα και ο πρωθυπουργός απεδέχθη την παραίτηση που είχε υποβάλλει ο υφυπουργός Παιδείας.

Τις αρμοδιότητες του κυρίου Ζουράρι που είχε ως αντικείμενο τα σχολεία της ομογένειας, αναλαμβάνει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Το γεγονός σημαίνει πως άμεσα τουλάχιστον δεν θα τοποθετηθεί κάποιος στην θέση του παραιτηθέντος υφυπουργού Παιδείας. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, μάλλον επιβεβαιώνει ότι επίκειται ανασχηματισμός. Κι αυτό διότι προφανώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είναι διατεθειμένοι να απεμπολήσουν μία υπουργική θέση στο κυβερνητικό σχήμα, όμως το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Κώστα Ζουράρι εξαρτάται από τις συνολικές ισορροπίες και τις πιθανές καραμπόλες που θα γίνουν από τις μετακινήσεις, τις αποχωρήσεις και τους διορισμούς νέων υπουργών.

Ενισχυτικό της άποψης ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι επί θύραις θεωρείται το γεγονός ότι τις αρμοδιότητες του Κώστα Ζουράρι ανέλαβε ο μέχρι την Κυριακή προϊστάμενος του στο υπουργείο Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Άλλωστε αν ο Αλέξης Τσίπρας είχε την πρόθεση να μην προχωρήσει στην πλήρωση της θέσης του υφυπουργού Παιδείας -η οποία θα μείνει κενή μετά την παραίτηση Ζουράρι- είναι προφανές ότι θα έκανε μια παράλληλη ανακοίνωση της απόφασής του αυτής.

Παραμένει στους ΑΝΕΛ ο Ζουράρις

Ο Κώστας Ζουράρις, κατά πληροφορίες, παραμένει μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ο κ. Ζουράρις είχε υποβάλει την παραίτησή του το μεσημέρι της Κυριακής, μετά το σάλο που ξέσπασε από το παραλήρημά του κατά του Ολυμπιακού και του Άρη.

«Ερίδματε πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον.  Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις», ήταν το περιεχόμενο της επιστολής του.

loading...

1 thought on “Αποδεκτή έκανε την παραίτηση Ζουράρι ο Αλέξης Τσίπρας

  1. Ο Ζουράρις δεν παραιτήθηκε για τα Πανεπιστήμια που έχουν γίνει κέντρα εμπόριου ναρκωτικών, τραμπουκισμού, καταφύγια βανδάλων και αναρχοαλητών, ούτε για τα σχολεία που υποβαθμίζονται διαρκώς σε απαιτήσεις γνώσεων, ούτε για τους δάσκαλους και καθηγητές που θέλουν να μορφώσουν και είναι αιχμάλωτοι μιας συντεχνίας τεμπέληδων και ιδεοληπτικών συναδέρφων τους.
    Παραιτήθηκε για τους οπαδούς του Ολυμπιακού και του Άρη!

    Και δεν παραιτήθηκε επειδή έβρισε, αλλά επειδή οι πολίτες αυτοί είναι εν δυνάμει ψηφοφόροι!

    Είναι οι ίδιοι που σήμερα υπερασπίζονται τον δολοφόνο Μαδούρο, το άθλιο καθεστώς της Κούβας.

    Ο διορισμός του Ζουράρι στην ευαίσθητη και υπεύθυνη θέση του υφυπουργού Παιδείας μαρτυράει την επιπολαιότητα και την έλλειψη σοβαρότητας, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, και η ακροδεξιά ουρά του, αντιμετωπίζουν την Παιδεία.

    Ήδη ο νόμος Μπαλτά (να θυμηθούμε τα….παλλόμενα πέη!) έχει υποβαθμίσει το ρόλο των πρότυπων σχολείων.
    Αντί να κατευθυνθεί η εκπαίδευση στην αναβάθμιση όλων των σχολείων της χώρας σε πρότυπα, υποβαθμίστηκαν τα πρότυπα!

    Τα ελληνικά σχολεία ασχολούνται με το πώς θα λιγοστέψουν οι ώρες διδασκαλίας, πώς θα πληρωθούν πλασματικές υπερωρίες, πώς θα διοριστούν οι αρεστοί διευθυντές στα σχολεία, πώς θα διοριστούν οι κομματικοί αξιολογητές, πώς δεν θα γίνεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αξιολόγηση διδασκόντων και μαθητών.

    Το υπουργείο είναι αιχμάλωτο των πιο αντιδραστικών και συντηρητικών συνδικαλιστών, πολλοί από οποίους, αν και προάγονται και μισθοδοτούνται κανονικά, έχουν δεκαετίες να διδάξουν.

    Μια εκπαίδευση που στηρίζεται αποκλειστικά στη μειοψηφία των ηρωικών δάσκαλων, καθηγητών και πανεπιστημιακών, που μοχθούν.

    Ο Ζουράρις και τα… μέζεά του είναι μια από τις κορυφές του παγόβουνου στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Comments are closed.