ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!

ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ  

Γράφει η Φωτεινή Μαστρογιάννη 
Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι σε όλες τις συζητήσεις που ασχολούνται μονοδιάστατα (δυστυχώς) με την οικονομία αλλά και την…

πολιτική δεν λαμβάνουν υπόψη τους την κοινωνία και τον βαθμό που έχει αλλάξει τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η ολιστική θεώρηση του θέματος μπορεί να οφείλεται σε απλή άγνοια (που δεν παύει όμως να είναι απαράδεκτη εάν όχι εγκληματική) ή/και σε κακώς εννοούμενους τεχνοκράτες με έλλειψη στρατηγικής σκέψης.
Η κοινωνική αλλαγή όμως είναι αναπόφευκτη. Οι παράγοντες που την προκαλούν είναι η ανακάλυψη, το αναπόφευκτο της κοινωνικής σύγκρουσης, ο τεχνολογικός ντετερμινισμός (σημ. με πολύ απλά λόγια είναι η θεωρία που υποστηρίζει ότι η κοινωνία δεν μπορεί να επιδράσει στην τεχνολογία) οι τεχνολογικές εφευρέσεις, η γνώση, οι πεποιθήσεις και οι αξίες, οι πολιτιστικές επαφές, η πολιτισμική διάχυση και η ύπαρξη κοινωνικών κινημάτων. 
Ζούμε ήδη την τέταρτη κοινωνική επανάσταση που είναι η επανάσταση που βασίζεται στις τεχνολογικές ανακαλύψεις, είναι η επανάσταση του μικροτσιπ και τις επιπτώσεις της δεν τις έχουμε δει πλήρως ακόμα.
Η διάχυση της επικοινωνίας μέσω της τεχνολογίας έχει αλλάξει ήδη τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Η ανταλλαγή πληροφοριών είναι πιο εύκολη, οι άνθρωποι επικοινωνούν με όλο τον κόσμο χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν. 
Σύμφωνα δε με τον κοινωνιολόγο Ογκμπουρν (Ogburn), πρώτα αλλάζει η τεχνολογία και στη συνέχεια αλλάζει η κοινωνία δηλαδή με άλλα λόγια τρέχουμε να προλάβουμε την τεχνολογία και προσαρμόζουμε τη ζωή μας αντίστοιχα.
Η σύγκρουση είναι και αυτή ένας παράγοντας αλλαγής και στην ανάλυση των συγκρούσεων βλέπουμε να ακολουθείται, από τους ειδικούς επιστήμονες, η μαρξιστική συλλογική της θέσης- αντίθεσης- σύνθεσης. 
Η θέση είναι ο διαχωρισμός των κρατών σε φτωχά και πλούσια ανάλογα με την πρόσβαση που έχουν στις αγορές και στους πόρους. Η μνησικακία των φτωχών κρατών για την έλλειψη αυτής της πρόσβασης αποτελεί την αντίθεση. 
Εάν ένα από τα λιγότερο βιομηχανοποιημένα κράτη αποκτήσει σχετικό πλούτο ή πολεμική ισχύ τότε θα πιέσει για αναδιανομή των πόρων (πιθανόν μία τέτοια περίπτωση να είναι το Ιράν). Η ανακατανομή ισχύος είναι πολύ πιθανόν να δημιουργήσει κοινωνικά κινήματα τα οποία είτε προωθούν είτε αντιτίθενται στην αλλαγή. 






loading...

5 thoughts on “ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!

  1. ΚΥΡΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ;;;;;;

  2. "Πατριωτικο κομμα" η "Μετωπο" που βγαινει στους Παπαδακηδες στον Σκαϊ στους Λαου Λαου χατζηΧρωσταου βγαζει ανακοινωσεις υπερ του ΚΙΣ και θελει για συνομιλιτες τους Συριζοπροδοτες και τους κομμουνιστοσυμμοριτες
    ΔΡΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ
    Οχι στους "Πατριωτες" της "γραβατας".Οχι στους γιαλαντζι πατριωτες που επειδη ειναι τετοιοι τους χαϊδευουν οι συστημικοι.
    Μοναδικη πατριωτικη δυναμη στην Ελλαδα ειναι η Χρυση Αυγη.Ολα τα αλλα ειναι εκ του πονηρου και ναχαμε να λεγαμε.
    Τελος!!!

  3. κ.Φωτεινή Μαστρογιάννη

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!

    ΕΞΩ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΩΣ "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ".

    ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ "ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ", ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΚΤΟΥ, ΩΣ "ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ"!

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΤΗΣ ΨΩΦΟΔΕΞΙΑΣ, ΤΥΠΟΥ "ΛΑΟΣ" Ή "ΑΝΕΛ" Ή "ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ" Ή ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ Ή ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥΣ Ή ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΟΥΣ.

    Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΑΘΗ (ΠΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ..) ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ Η Χ Ρ Υ Σ Η Α Υ Γ Η.—

    ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

  4. ΡΕ Θεμιστοκλή, σε σένα και τους 2,45 μμ και 3,53μμ βιάζεστε πολύ να μας πείσετε για το ραντεβού στα κρυφά , ότι είναι η καλύτερη επιλογή, ίσως να έχετε και δίκιο,
    αλλά να ξέρετε ότι η Αχλάδα την ουρά την ΄πίσω, δεν έχετε βαρεθεί από τα πειράματα;

  5. πατριωτικο κινημα η Χρυση Αυγη? πιο συστημικο κομμα απο αυτο δεν υπαρχει !

Comments are closed.