Βαρουφάκης: Πατριωτικό Καθήκον Η Υπέρβαση Του «Μακεδονικού»

Ο ανεκδιήγητος κ. Βαρουφάκης πιστεύει ακόμα ότι μπορεί να έχει άποψη για όλα όσα συμβαίνουν στην δύσμοιρη πατρίδα μας.

Έτσι αφού… έλυσε τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, αφού μας «έβγαλε» από τα μνημόνια και εν τέλη χρέωσε τη χώρα με 100 δισ, όπως ομολογούν οι ξένοι εταίροι μας δεσμεύοντας παράλληλα τα χρήματα των Ελλήνων με τα capital controls, τώρα έχει άποψη και για το «Μακεδονικό» όπως το ονομάζει.

Το «Μακεδονικό» φυσικά το είχε λύσει πριν από 100 και πλέον χρόνια ο Παύλος Μελάς και στη συνέχεια ο Ελληνικός στρατός το 1912 όταν έμπαινε στην Θεσσαλονίκη.

Ο Γιάνης όμως, είναι κοσμοπολίτης και Large με το χώμα της πατρίδας που κάποιοι πότισαν με αίμα.

Θα μπορούσε πολλά να πει κανείς για το άρθρο του κ. Βαρουφάκη, εμείς όμως θα του θέσουμε μόνο ένα ερώτημα το οποίο θα καταλάβετε αφού διαβάσετε το άρθρο του.

Δηλαδή, οι Τούρκοι που ζουν σήμερα στην Μικρά Ασία μπορούν να λέγονται Ίωνες και να φτιάξουν το κράτος της Ιωνίας;

Π.Ζ.

Διαβάστε όλο το άρθρο του κ. Βαρουφάκη:

«Αρχές του 2018 δεν δικαιούμαστε να επιτρέψουμε στον απόηχο του εικοσιπενταετούς σίριαλ του «Μακεδονικού» να στοιχειώσει τη νέα χρονιά. Ενα τέταρτο αιώνα έχει περάσει από 1991. Ενα τέταρτο αιώνα κατά τη διάρκεια του οποίου η Ελλάδα πέρασε από το ψεύδος της ευημερίας στο όνειδος της αυτοτροφοδοτούμενης λιτότητας, το οποίο έφερε την ουσιαστική απώλεια εθνικής κυριαρχίας.
Η χώρα μας σήμερα βρίσκεται γονατισμένη, σε κατάσταση μόνιμης κρίσης, υπό τα δεσμά μιας χρεοδουλοπαροικίας που μονιμοποιείται την ώρα που τρόικα και κυβέρνηση προσποιούνται ότι ήγγικεν το τέλος της.
Τη στιγμή αυτή, τώρα που η πατρίδα ερημοποιείται –με τους νέους να μεταναστεύουν καθημερινά και τις επιχειρήσεις είτε να κλείνουν είτε να αποχωρούν–, οι υπερπατριωτικές κορόνες για την ονομασία της γειτονικής χώρας αποτελούν το άκρον άωτον της υποκρισίας.

Το 2018 ο αυθεντικός πατριωτισμός απαιτεί από εμάς να μην αποπροσανατολιστούμε από το μέγα ζητούμενο της εποχής μας: την απελευθέρωση της χώρας από τους δανειστές και την ιδιόμορφη αποικία χρέους στην όποια έχουν καταδικάσει (σε αγαστή συνεργασία με την εγχώρια ολιγαρχία) τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων.

Για να αποτραπεί αυτός ο αποπροσανατολισμός και να επανακτήσουμε την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, που έχουμε τόσο τραγικά απολέσει, απαιτείται λογική, αρετή αλλά και τόλμη.

Πρώτα απ’ όλα απαιτείται ψύχραιμη αποτίμηση δύο ξεκάθαρων δεδομένων:
Η αρχαία Μακεδονία, προφανώς, ήταν απολύτως και αποκλειστικά ελληνική – όσο ελληνικές ήταν κι η Σπάρτη, η Θήβα, η Αθήνα, η Εφεσος.
Η γεωγραφική περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας δεν είναι σήμερα ελληνική, αλλά μοιράζεται μεταξύ τουλάχιστον τριών κρατών (ένα εκ των οποίων η Ελλάδα).
Συνεπώς, ενώ το σύνθημα «Η αρχαία Μακεδονία ήταν ελληνική» είναι απολύτως ορθόν, το σύνθημα του 1991 «Η Μακεδονία ήταν και θα είναι ελληνική» είναι ανακριβές, εκτός κι αν εννοούμε ότι εθνικός μας στόχος είναι η βίαιη προσάρτηση περιοχών της Βαλκανικής που σήμερα ανήκουν σε άλλες χώρες – ένας παρανοϊκός και επικίνδυνος στόχος που κανείς σώφρων πατριώτης δεν ενστερνίζεται.

Περνάμε τώρα στο δεύτερο ζήτημα: Ποιος δικαιούται να παρουσιάζεται ως Μακεδόνας και ποιος όχι; Εδώ υπάρχουν δύο απόψεις.

Μία άποψη είναι ότι μόνον οι Ελληνες έχουμε το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Μακεδόνες, εφόσον βέβαια μεγαλώσαμε ή ζούμε στην περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας – καθώς ένας Κρητικός που ζει στην Κρήτη ούτε θέλει, φαντάζομαι, ούτε έχει νόημα να αποκαλείται Μακεδόνας. Από την άλλη, γνωρίζω Κρητικούς που μετά μερικά χρόνια στη Μακεδονία θεωρούν τους εαυτούς τους, εύλογα, (και) Μακεδόνες.

Το ερώτημα όμως τίθεται: Ενας μη Ελληνας που ζει χρόνια πολλά στην περιοχή της Αρχαίας Μακεδονίας δεν μπορεί να αισθάνεται, να αυτοπροσδιορίζεται Μακεδόνας;

Γνωρίζω, π.χ., ζευγάρι Αγγλων που ζουν στη Βόρεια Ελλάδα από το 1975, όπου μεγάλωσαν τρία παιδιά τα οποία (εύλογα) νιώθουν Ελληνες, Αγγλοι και Μακεδόνες. Θα αρνηθεί κανείς το δικαίωμα σε αυτά τα παιδιά να αυτοπροσδιορίζονται Μακεδόνες; Σε ποια βάση; Οτι μόνον οι Ελληνες έχουν το δικαίωμα να απονέμουν τον τίτλο του (επίτιμου;) Μακεδόνα σε όποιον ζει ή μεγάλωσε στην περιοχή της Αρχαίας Μακεδονίας;

Ετσι προκύπτει η δεύτερη άποψη: Το δικαίωμα (όχι βέβαια την υποχρέωση) στον αυτοπροσδιορισμό «Μακεδόνας» το έχουν όσοι ζουν ή μεγάλωσαν στην περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας. Οπερ μεθερμηνευόμενον, και οι κάτοικοι των Σκοπίων, του Τετόβου, χωριών και πόλεων της Βουλγαρίας που εμπίπτουν στην περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας.

Ερχόμαστε έτσι στο τρίτο ζήτημα: Ποια περιοχή, νομός ή κράτος έχει το δικαίωμα στη λέξη (ή παράγωγα της λέξης) «Μακεδονία»; Αν οι κάτοικοι μιας τοπικής κοινωνίας αισθάνονται Μακεδόνες, το να τους στερήσει κανείς το δικαίωμα της χρήσης παράγωγου της λέξης «Μακεδονία» ή «Μακεδονικού» στο τοπωνύμιό τους έχει βάση μόνον αν είτε

(α) κανένας νομός, πόλη, περιφέρεια ή κράτος δεν έχει το δικαίωμα στη λέξη αυτή είτε
(β) το μονοπώλιο της εν λόγω λέξης ανήκει σε άτομα ή κρατικούς θεσμούς με ελληνική ιθαγένεια.

Το να μην μπορεί κανένας νομός, πόλη ή κράτος στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας να χρησιμοποιεί τη λέξη Μακεδονία ή παράγωγά της είναι αστείο και απορριπτέο (κατ’ αρχάς από τους Ελληνες Μακεδόνες).

Το να απαιτείται ελληνική άδεια για τη χρήση του όρου Μακεδονία σε πόλεις και κρατικές οντότητες στη γεωγραφική περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας όπου ζουν μη Ελληνες που όμως νιώθουν Μακεδόνες συγκρούεται με τη λογική και υπερβαίνει τα όρια του ρατσισμού.

Κάπως έτσι φτάνουμε στο τέταρτο και φλέγον ζήτημα: Δικαιούται κράτος επί της γεωγραφικής περιοχής της αρχαίας Μακεδονίας να αποκαλείται «Δημοκρατία της Μακεδονίας»;

Η ένσταση σε μια τέτοια ονομασία όσων συμφωνούν με τα πιο πάνω επικεντρώνεται στο εξής σημείο: Αλλο το να δικαιούσαι να νιώθεις Μακεδόνας (ανεξαρτήτως εθνότητας, γλώσσας κ.λπ.) λόγω της σχέσης σου με τη γεωγραφική περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας ή να ταυτίζεις τον τόπο σου με τη Μακεδονία, και άλλο να προσπαθείς να μονοπωλήσεις τον όρο Μακεδονία, αφήνοντας υπονοούμενα αλυτρωτισμού και καλλιεργώντας τον επεκτατισμό τής εν λόγω Δημοκρατίας εναντίον, π.χ., της ελληνικής Μακεδονίας.

Το συμπέρασμα είναι απλό: Ονομασία που κάνει χρήση της λέξης «Μακεδονία» ή παραγώγων της, είναι θεμιτή εφόσον δεν τη μονοπωλεί ο χρήστης της παραπέμποντας σε αλυτρωτισμό-επεκτατισμό.

Τρόποι για να δηλωθεί ευθαρσώς (και με ισχύ στο Διεθνές Δίκαιο) η μη μονοπώληση και να εξορκιστεί ο αλυτρωτισμός-επεκτατισμός υπάρχουν πολλοί – εφόσον υπάρχει η πολιτική βούληση Σκοπίων και Αθηνών.

Επί προσωπικού
Γνωρίζοντας ότι θα στενοχωρήσω φίλους και θα χαροποιήσω αντιπάλους, νιώθω την ανάγκη να προχωρήσω πέραν της πιο πάνω ανάλυσης, αναφερόμενος στην προσωπική μου αντιμετώπιση του νεότερου «Μακεδονικού» ζητήματος.

Από το 1991 θεωρούσα ότι μπαίναμε σε περιπέτεια άνευ ουσιαστικού λόγου, εμφανίζοντας παγκοσμίως μια εικόνα που δεν μας τιμά. Τα καμώματα των «Σκοπιανών» (με τους Μεγάλους Αλεξάνδρους και τον χυδαίο αλυτρωτισμό τους) τα έβλεπα –και τα βλέπω– όπως έβλεπα, μικρό παιδί, τα άρματα και τους κίονες των συνταγματαρχών στο Καλλιμάρμαρο: με αποστροφή και ειρωνεία. Το ίδιο ακριβώς όμως ένιωθα βλέποντας τα δικά μας καμώματα και τις υστερίες.

Ευχόμουν να είμαστε, ως λαός, υπεράνω –να έχουμε το σθένος και την αρετή να αντιδράσουμε στους εθνικιστές της γείτονος με χιούμορ–, να λέμε: «Αν θέλετε να ονομάζεστε Κλίγκον (σ.σ.:οι εχθροί του Κάπτεν Κερκ στο… Σταρ Τρεκ), δεν έχουμε αντίρρηση. Αν θέλετε να δανειστείτε τον όρο “Δημοκρατία των Αθηνών ή της Σπάρτης” ή ό,τι άλλο, κοπιάστε».

Ευχόμουν ακόμα να μπορέσουμε να διακρίνουμε τη σημασία της αποφυγής ενός εμφύλιου πολέμου στα σύνορά μας μεταξύ Αλβανών και Σλάβων – ένας εμφύλιος που (αντίθετα με τη Βοσνία και το Κόσοβο) απεφεύχθη (τουλάχιστον έως σήμερα) σε μεγάλο βαθμό επειδή Σλάβοι και Αλβανοί βρήκαν μια δανεική ταυτότητα (τη «Μακεδονική») για να τους ενώνει.

Ευχόμουν να επικεντρωθούμε όχι στο όνομα αλλά στην αποφασιστικότητα με την οποία θα υπογραφούν συνθήκες και πρωτόκολλα που θα αποτρέπουν τον αλυτρωτισμό-επεκτατισμό.

Αυτές οι «ευχές» δεν ευοδώθηκαν. Ως αποτέλεσμα, χάσαμε ένα τέταρτο του αιώνα ενώ η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» αναγνωριζόταν από την πλειονότητα των χωρών του πλανήτη και οι εθνικιστές (και από τις δύο πλευρές των συνόρων) ωφελούνταν από την αποξένωση/εχθρότητα μεταξύ ενός φτωχού σλαβο-αλβανικού λαού και του (υπό διαδικασία πτωχοποίησης) ελληνικού λαού.

Για τους Ινδιάνους…
Θα κλείσω με μήνυμα που έλαβα πρόσφατα από τον Τάκη Μίχα από τη Λατινική Αμερική – το οποίο συμπληρώνει πλήρως τα συναισθήματά μου:

«Και, τώρα που ξαναρχίζει με αφορμή το Μακεδονικό η εθνικιστική υστερία, θυμάμαι με νοσταλγία τις εθνικές γιορτές στην Κουένκα των Ανδεων όπου ζούσα. Οι μαθητές, οι στρατιώτες και οι πολίτες παρήλαυναν χορεύοντας τοπικούς χορούς μπροστά από τους επίσημους, μεταξύ των οποίων την πιο περίοπτη θέση δεν είχε ούτε ο βουλευτής ούτε ο νομάρχης ούτε ο μητροπολίτης, αλλά η Βασίλισσα των Καλλιστείων της πόλης!
Ούτε άκουσα ιερωμένο της Καθολικής Εκκλησίας να προωθεί την αντίληψη μιας “εθνικής θρησκείας”. Και στις ομιλίες των επισήμων ποτέ δεν άκουσα κηρύγματα μίσους ή αλυτρωτισμού εναντίον “προαιώνιων” εχθρών, παρ’ όλο που φυσικά μπροστά στην Ισπανική κατοχή η Οθωμανική ήταν υπόδειγμα πολιτισμού. Και η ημέρα της εθνικής εορτής ήταν μια τεράστια φιέστα με κονσέρτα κλασικής και μοντέρνας μουσικής, εκθέσεις ζωγραφικής, επιδείξεις γαστρονομίας, χορούς στους δρόμους κ.λπ. με φυσικά έντονη την παρουσία των διάφορων φυλών Ινδιάνων τις οποίες η κυβέρνηση της χώρας αναγνωρίζει ως εθνότητες»

loading...

11 thoughts on “Βαρουφάκης: Πατριωτικό Καθήκον Η Υπέρβαση Του «Μακεδονικού»

  1. Φανταράκι πήγες αλήθεια μπαρουφάκ(ι);

  2. ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ!!! ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΤΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΗ ΙΕΡΗ ΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΑΤΕΙΤΕ!!! ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!!! ΖΗΤΩ Η ΓΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ ,ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.!!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΥΡΙΑΔΕΣ. ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΟΣΜΟΥ. ΝΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ!!! ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΙΟΙ ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΟΥΝΕ ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝΕ!!!!!

    Δεν έχω να προσθέσω τίποτα… ούτε μια λέξη, σ' αυτή την ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΑΝΝΑΣ.
    Μόνο μοιράστε την ανάρτηση, για να φτάσει σε κάθε γωνιά της οικουμένης…

    Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΧΗ : "Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ"

    Στο Συλλαλητηριο, ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΛΑΟΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΖΩΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ.

  3. Μεγάλε ένα ερώτημα μόνο ; ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ , Βαρουφάκη πρέπει να καταλάβεις τόσο εσύ όσο και όλοι οι άλλοι που έχουν τις ίδιες απόψεις με σένα, ότι οι Σκοπιανοί ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ , δεν μπορεί θύτης και θύμα στο ίδιο τσουβάλι

  4. ΑΠΟΜΙΝΑΡΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΟΛΙΓΟ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ , ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΠΟΤΕ ΜΑΖΙ ΣΕ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΤΙ ΧΟΥΡΜΑΣ ΕΙΣΑΙ

  5. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΚΑΤΑΚΗΣ ΠΟΡΔΑΚΗΣ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

  6. ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ
    Οποιαδήποτε εκχώρηση του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγων του ανοίγει τον ασκό του Αιόλου
    Από τον
    Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά*
    «Η ζωή είναι πόλεμος. Η γη σου είναι φρούριο και χρέος σου η ΝΙΚΗ. Μη μιλάς, να σκέπτεσαι, ν’ αγαπάς, να μην πονάς. Ενας είναι ο σκοπός σου. Πολέμα για τα ιδανικά σου, για τα ελληνικά ιδανικά του ανθρωπισμού.
    Πολέμα για τη ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ. Ανδρες που περπατούν στη ζωή ευθυτενείς και με γαλήνη, μαθημένοι να πονούν χωρίς να υποφέρουν, να νικούν χωρίς να θριαμβολογούν, να νικώνται χωρίς να μοιρολογούν. Αυτοί είναι οι πραγματικοί άνδρες, θεμέλια γενεών».
    Παύλος Μελάς

    Εκόντες άκοντες, αποτίουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας, οι οποίοι θυσίασαν με αυταπάρνηση κάθε ψήγμα ρανίδας του αίματός τους, ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, ανιδιοτελώς, για τη δική μας ελευθερία, για την κατίσχυση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, για να ατενίζουμε ειρηνικώς σήμερα το μέλλον, με υπερηφάνεια, λόγω ότι δέον όπως συνεχίσουμε, ως γνήσιοι κληρονόμοι και θεματοφύλακες αυτής της τετιμημένης παραδόσεως του Ελληνισμού.

    Ως εκ τούτου, λοιπόν, είναι πρόδηλο, ελλείψει μακεδονικού έθνους, καθίσταται αδηρίτως αναγκαίο να θέσουμε εκ ποδών οποιαδήποτε τυχόν εκδοχή ονομασίας με τον όρο «Μακεδονία», ακόμη και αν τεθούν ορισμένα ανταλλάγματα αναφορικά με το Σύνταγμα, όπου στην πράξη ουδείς μάς εγγυάται ότι θα τηρηθούν απαρεγκλίτως σε περίπτωση αλλαγής κυβερνήσεως στη γείτονα.

    Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, οποιαδήποτε εκχώρηση του ονόματος ή παραγώγων αυτού θα ανοίξει νομοτελειακά τον ασκό του Αιόλου. Εφόσον η γείτων ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και συμμαχήσει με την Τουρκία, ελλοχεύει βάσιμος κίνδυνος πολιτισμικού σφετερισμού και, ακολούθως, αμφισβήτησης των ελληνικών συνόρων.

    Το πλέον απογοητευτικό, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση παρελκύει την κοινή γνώμη, ερειδόμενη ευθέως σε μια λύση, προπαγανδίζοντας δήθεν προς μια ουδέτερη -άνευ συνεπειών- κατεύθυνση, τη στιγμή κατά την οποία διακυβεύεται στο μέλλον η παραχάραξη της ελληνικής Ιστορίας και του πολιτισμού.
    Ο «εθνομηδενισμός» έχει διαποτίσει καθολικώς τους θεσμούς και η διαρκής υποτίμηση των εθνικών θεμάτων σημαίνει αιματηρή έκπτωση στην πολιτισμική ταυτότητά μας και βάναυση προσβολή της μνήμης των κεκοιμημένων μας, οι οποίοι ηρωικά αγωνίστηκαν για την ελευθερία και τα κεκτημένα του Εθνους μας.

    Ο διαρκής ενδοτισμός και η ισοπέδωση των πάντων, χάριν ενός επίπλαστου ευδαιμονισμού και μιας αδιαφανούς αχλής προοδευτισμού, σηματοδοτούν την ποινικοποίηση της ιστορικής αλήθειας.

    *Δικηγόρος

    http://www.dimokratianews.gr/content/82109/ealo-i-polis

  7. Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α) Νικόλαος Παπανικολόπουλος

    Αγία Γραφή και Μακεδονία
    (Α) Στην ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ αναγνωρίζεται ο Μέγας Αλέξανδρος ως «Βασιλιάς των Ελλήνων»
    Α΄ ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ (Κεφ. Α’ στιχ. 1 – 10)
    «Και εγένετο μετά το πατάξαι Αλέξανδρον τον Φίλιππον τον Μακεδόνα, oς εξήλθεν εκ της γης Χεττειείμ, και επάταξε τον Δαρείον βασιλέα Περσών και Μηδων και εβασίλευεν αντ’ αυτού πρότερος επί την Ελλάδα…
    Και εβασίλευεν Αλέξανδρος έτη δώδεκα και απέθανε… Και εξήλθεν εξ αυτών ρίζα αμαρτωλός Αντίοχος Επιφανής, υιός Αντιόχου βασιλέως ος ην όμηρος εν τη Ρώμη και εβασίλευεν εν έτει εκατοστώ και τριακοστώ και εβδόμω βασιλείας Ελλήνων».

    «Ο Αλέξανδρος, ο υιός του Φιλίππου, ο Μακεδών, έπειτα από την νίκη του εναντίον των Περσών…και έγινε βασιλεύς αντί εκείνου στις χώρες αυτές, αφού προηγουμένως είχε γίνει βασιλεύς ολοκλήρου της Ελλάδος.

    Και βασίλευσε ο Αλέξανδρος δώδεκα έτη και μετά πέθανε… Από αυτούς βγήκε μία ρίζα αμαρτωλή, ο Αντίοχος ο Επιφανής, υιός του βασιλέως Αντιόχου, ο οποίος ήταν προηγουμένως όμηρος στη Ρώμη και αυτός έγινε βασιλεύς κατά το εκατοστό τριακοστό έβδομο έτος της βασιλείας των Ελλήνων Σελευκιδών».

    (Β) Στην ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ γίνεται αναφορά περιοχών μεταξύ των οποίων και της Ελληνικής Μακεδονίας στις οποίες περιόδευσε ο Απόστολος Παύλος και έγραψε στην ελληνική και όχι στην… σκοπιανή γλώσσα !!!

    ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ (Κεφ. Ιστ στιχ. 9)

    « Και όραμα δια της νυκτός ώφθη τω Παύλω, ανήρ τις ην Μακεδών εστώς, παρακαλών αυτόν και λέγων, διαβάς εις Μακεδονίαν βοήθησον ημίν ».

    Είναι χαρακτηριστικό το κείμενο αυτό, όπου ο μαθητής και συνοδοιπόρος του Αποστόλου Παύλου, Ευαγγελιστής Λουκάς, αναφέρει ότι στο όραμα που είδε ο Απόστολος Παύλος ένας άνδρας Μακεδόνας στεκόταν όρθιος, και τον παρακαλούσε λέγοντάς του : «Πέρασε στη Μακεδονία και βοήθησέ μας»

    Είναι καταγεγραμμένα τα επόμενα Βήματα του Αποστόλου Παύλου, στο Βιβλίο των Πράξεων των Απόστολων, γύρω στο 50 μ.Χ, τα οποία ακολουθούν και σήμερα πλήθη προσκυνητών, από τα Ιεροσόλυμα στα παράλια της Μικράς Ασίας (Τρωάδα), και συνέχεια στη Σαμοθράκη (Παλαιόπολη), την Καβάλα (Νεάπολη) και τους Φιλίππους (Κρηνίδες), την Αμφίπολη, την Απολλωνία, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, την Αθήνα, τη Πρέβεζα και την Κόρινθο.

    Και μόνο το γεγονός ότι, στην Παλαιά Διαθήκη (Α΄ ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ) αναγνωρίζεται ο Μέγας Αλέξανδρος ως «Βασιλιάς των Ελλήνων» και στην Καινή Διαθήκη (ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ) γίνεται αναφορά για την περιοδεία του Αποστόλου Παύλου στην Ελληνική Μακεδονία, αρκούν για την απόδειξη της ελληνικότητας της Μακεδονίας και του Μέγα Αλέξανδρου.

    Η Αγία Γραφή (τα σαράντα εννέα (49) βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης και τα είκοσι επτά (27) της Καινής Διαθήκης), είναι θεόπνευστος, άρα και αλάθητος. Περιέχει την υπό του Θεού αποκαλυφθείσα στους ανθρώπους αλήθεια. Στη σύνταξη και διατύπωση των νοημάτων και των λόγων της Αγίας Γραφής συνεργάστηκε ο Θείος παράγοντας, δηλαδή το Άγιο Πνεύμα, εξασφαλίζοντας το αλάθητό της και ο ανθρώπινος παράγοντας, για τη διατύπωση των θείων αληθειών, μέσα από το ιδιαίτερο γλωσσικό ιδίωμα, το ύφος και τη λογοτεχνική ικανότητα των συγγραφέων .

    Ο Ιερός Χρυσόστομος, ο μεγάλος μεταλλωρύχος της Αγίας Γραφής, έχει πει μεταξύ άλλων: «Και σε μία συλλαβή και σ’ ένα μικρό γράμμα της Γραφής, αν σκαλίσεις θα βρεις κρυμμένους στο βάθος θησαυρούς».

    Πιστεύουμε ή δεν πιστεύουμε στην Αγία Γραφή;

    ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α)

  8. ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΓΩ ΟΥΖΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΟΥΖΟ 12 ??? ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ??? . Ε.ΠΩΣ ΡΕ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΩ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΤΕ ΣΑΝ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΤΟ 1990.

  9. οπως καταλαβαινετε ολοι ολοι εχουν την αποψη και την προωθουν αυτην που εχει και θελει να εφαρμοσει η νεα ταξη πραγματων.ολοι οι πολιτικοι μας.επισης οταν θελεις να προδωσεις βρισκεις παντα πολυ καλες δικαιολογιες και προσπαθεις αναλογα με την ειδικοτητα σου να τις κανεις πιστευτες. αυτος ομως που δεν προδιδει την πατριδα του τονσυνανθρωπο του δεν χρειαζεται δικαιολογιες ουτε πολλες κουβεντες.μενει σταθερος και δεν εχει εξωτερικα αφεντικα ουτε δεχεται να ειναι πουλημενο τομαρι αλλα ουτε υπογραφη ποτε νομους διαταγες που να φτωχοποιουν συνανθρωπους του και το κυριωτερο μενει στη χωρα του και αγωνιζεται.ειναι τομαρια πουλημενα ολοι τους ειναι αλητες απο μικρος το υποστηριζω και θα το υποστηριζω.ορφανιδης παντελης 6942076028

  10. Ο "πεφωτισμενος" οικονομολογος και καθηγητης αποπειραται να δωσει και μαθηματα ιστοριας στους Ελληνες-Μακεδονες διαρρηγνυοντας με αναιδεια τις ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ που τις παραβιαζει χωρις αιδω ισως γιατι η εθνικη του συνειδηση μπαζει απελπιστικα.Δεν δεχομαστε σχολια αυτου του ειδους απο "πολιτικους" που απετυχαν οικτρα…….Η περιοχη της σημερινης FYROM ηταν στις παρυφες της Μακεδονιας των Αρχαιων αλλα και των Ελληνιστικων χρονων που ειναι οι ιστορικες βασεις της γεωγραφικης της ταυτοποιησης.Ηταν ενα μικρο κομματι της Μακεδονιας του Φιλιππου και του Αλεξανδρου.Επι Ρωμαιων υπηρχε κατα καιρους διοικητικο θεμα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ενω δεν υπηρχε παντα επι Βυζαντιου.Η περιοχη καλυπτονταν απο τα διοικητικα θεματα του Στρυμωνα και της Θεσσαλονικης.Πολλες φορες ως Μακεδονια σε χαρτες απεικονιζονταν εδαφη της σημερινης Βουλγαριας ενω τα παραλια του βορειου Αιγαιου οπως προειπαμε ειχαν αλλα ονοματα(Στρυμωνας,Θεσσαλονικη).Επι Οθωμανικης Αυτοκρατοριας ομως υπηρχε βιλαετι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ που περιελαμβανε μεγαλα κομματια της σημερινης Ελληνικης Μακεδονιας και κομματια της FUROM, της νοτιοδυτικης Βουλγαριαςκαι ολα αυτα με εδρα το Μοναστηρι(Μπιτολα) η την Θεσσαλονικη.Οι προμνησθεισες αυτοκρατοριες ετεμναν και διεωριζαν διοικητικα την γεωγραφικη τους επικρατεια κατα τροπο που ευννοουσε την ασφαλη και απροσκοπτη διακυβερνηση τους και ελαχιστα ενδιαφερονταν για τις αστοχιες των ονοματων,τους γεωγραφικους εθνικους προσδιορισμους κλπ.Κατι αντιστοιχο που εκαναν οι αποικιοκρατες Ευρωπαιοι στην Αφρικη στην Ασια και αλλου που χωριζαν τις διοικητικες περιοχες ακομα και με ολοισιες ευθειες γραμμες(Αιγυπτος-Λιβυη-Τυνησια-Μαροκο κλπ).Ομως για καποιους αιωνες μετα την μαχη της Πυδνας και την απωλεια της Μακεδονικης-Ελληνικης κυριαρχιας, εστω και κατα διαστηματα, η περιοχη αυτη ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ λεγονταν Μακεδονια!!.Η Μακεδονια ΕΠΑΝΕΚΤΗΣΕ την αρχικη(ιδρυτικη της) κυριαρχια ομως μολις το 1912 με τους βαλκανικους πολεμους κατα των Τουρκων αρχικα, και κατα των διεκδικητων Βουλγαρων(δεν ειναι τυχαιο) μεταγενεστερα.Οι πληθυσμοι που αυτοαποκαλουνταν Μακεδονες ηταν πληθυσμοι Βουλγαρικης-Σλαβικης εθνικης κατωγης που ονομαζονταν ετσι λογω της παλαιοτερης οπως προειπαμε ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ του Μακεδονικου-Ελληνικου κρατους.Η γεωγραφια και οχι η εθνολογια καθοριζε το ονομα τους!!Η χρονια ομως και αδιαλειπτη χρηση αρχισε να χρωματιζει και εθνολογικα πλεον το ονομα τους ενω ταυτοχρονα ειχαν απολυτη συνειδηση της καταγωγης τους ως ΣΛΑΒΟΙ-ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ(βλ. και συνεντευξη Γκληγορωφ). Περαν αυτων υπηρχαν και οι Ελληνικοι- Μακεδονικοι πληθυσμοι που αισθανονταν Ελληνες-Μακεδονες που ενσωματωθηκαν με αυτη την ταυτοτητα στο ευρυτερο Ελληνικο κρατος που τους απελευθερωσε.Η παλινορθωση της Μακεδονικης-Ελληνικης κυριαρχιας φαινεται δεν αρεσε στους γεωγραφικα αυτοαποκαλουμενους Μακεδονες εξου και η αμεσως μετα προσκτηση διεκδικητικων και αλυτρωτικων επιχειρηματων.Συμπερασματικα το θεμα με την ονομασια Μακεδονια της περιοχης των Σκοπιων(FYROM) προεκυψε ως αντιδραση σε μια εθνικη Ελληνικη-Μακεδονικη επιτυχια και ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ της απωλεσθεισας εθνικης κυριαρχιας.Ταυτοχρονα χρησιμοποιηθηκε το αλλοθι της ονομασιας της περιοχης ως Μακεδονια κατα τα ιστορικα διαστηματα που ειναι αληθες μεν αλλα δεν ειναι καθοριστικο για τον αυτοπροσδιορισμο που επικαλουνται.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ!!Γιατι εκλιπουν ολοι οι λοιποι παραγοντες που συνιστουν εθνικο προσδιορισμο.Κυριοτερα εκλιπει η γλωσσα η νεοελληνικη κουλτουρα και τα ιστορικα προταγματα.Στο συλλογικο ασυνειδητο και θυμικο των Σκοπιανων χορευουν οι ιστορικες μορφες του τσαρου Σαμουηλ, του Κρουμου,του Κοτσε Ντελτσεφ(εχθρου των Ελληνων-Μακεδονων) του Αγιου Κλημεντος και γενικα ολο το ηρωικο πανθεον σχεδον της Βουλγαριας.Δεν υπαρχει επισης καν καποιας μορφης εθνογεννεση.

  11. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΟΥΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ, ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ".

    ΑΛΛΑ,ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ;

    ΗΣΑΝ..ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΣΑΕΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΠΙΣΤΟΙ "ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΟΙ ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ"…

    < 3ο ΄Εκτακτο Συνέδριο τού ΚΚΕ (26-11-1924) : "Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη. Η ντόπια κεφαλαιοκρατία καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη. Η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος τού μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδονική και θρακική χώρα στην υποταγή της…. Να γιατί αγωνιζόμαστε ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΞΗ…. Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση τής Βουλγαρίας! ΖΗΤΩ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ!" >

    < Εφημερίς "Ριζοσπάστης" τής 27-6-1925: "Ο Μακεδονικός και Θρακικός λαός διεξάγουν ένα επαναστατικό αγώνα γιά την ελευθερία ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ, αυτός ο αγώνας γίνεται με τo δίκαιο τού πλήρους ΑΥΤΟΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΥΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ" >

    < Ειδικό Φυλλάδιο τού αρχικομμουνιστού Γιάννη Ζέβγου, τού 1934, με τίτλο "Γιατί η επανάσταση στην Ελλάδα θα αρχίση σαν αστικοδημοκρατική", σελίς 32: " Στη Μακεδονία και Θράκη η Ελληνική μπουρζουαζία υποδούλωσε ξένες εθνότητες και γιά να σταθεροποιήσει εκεί την κυριαρχία της ξεσπίτωσε και κατέστρεψε ενάμισυ εκατομμύριο πρόσφυγες. Γιά να απλώσει ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ετοιμάζει γοργά τον καινούργιο πόλεμο. ΤΟ ΚΚΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΩΣ ΤΟΝ Α Π Ο Χ Ω Ρ Ι Σ Μ Ο ΤΟΥΣ, ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΞ-ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ" !!! >

Comments are closed.