Επανέρχεται η κατ’επιλογήν στρατιωτική ακαδημαϊκή κατάρτιση: Ε’Δέσμη και πλέον «πέτυχε» κι όχι «έτυχε»..

O υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος υπέγραψε την πρόταση του υπουργείου προς το υπουργείο Παιδείας για τη δημιουργία 5ης δέσμης στη Γ’Λυκείου
μέσω τις οποίας θα εισάγονται οι υποψήφιοι των Πανελληνίων στις στρατιωτικές σχολές. Δηλαδή θα εισάγονται επειδή το θέλουν να υπηρετήσουν στρατιωτική καριέρα και όχι επειδή έτυχε.

Η πρόταση συζητείται εδώ και αρκετό καιρό, από εποχής γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Α.Σαμαρά του Π.Μπαλτάκου, ο οποίος ήθελε και είχε ζητήσει από τον τότ πρωθυπουργό Α.Σαμαρά να προχωρήσει στην δημιουργία Ε’Δέσμης, αλλά δεν είχε γίνει δεκτή η θέση του από τον τότε αντιπρόεδρο Ε.Βενιζέλο.

Τώρα ο Π.Καμμένος την καταθέτει, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, επισήμως στο υπουργείο Παιδείας προς επεξεργασία,συζήτηση και κυρίως υλοποίηση.

Η λογική είναι ότι πολλά παιδιά δηλώνουν τις στρατιωτικές σχολές όχι ως πρώτη επιλογή επαγγελματικής καριέρας κι αυτό έχει αποδειχτεί λάθος, αφού απλώς τυχαίνει να εισαχθούν και δεν έχουν την πραγματική επιθυμία να υπηρετήσουν στρατιωτική καριέρα.

Με αποτέλεσμα να παράγονται σε ένα ποσοστό, ήσσονος ικανότητας στελέχη που “την κοπανάνε” με την πρώτη ευκαιρία αφού δεν έχουν την βούληση να υπηρετήσουν στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Το ζητούμενο είναι όσοι επιλέγουν τις Στρατιωτικές Σχολές να επιθυμούν πρώτα απ΄ όλα να γίνουν στρατιωτικοί με ότι αυτό συνεπάγεται και όχι δημόσιοι υπάλληλοι.

Αν όλα πάνε καλά, η Ε’Δέσμη θα έχει όχι μόνο τις ανώτατες, αλλά και τις ανώτερες στρατιωτικές σχολές, δηλαδή τις παραγωγικές σχολές υπαξιωματικών που αποτελούν και τον κορμό του κάθε στρατεύματος.

loading...