Ν. Νικολόπουλος για τη στάση Ιερώνυμου και Άνθιμου στο Σκοπιανό

Εκτενή συνέντευξη στη «Ροδόπη tv» παραχώρησε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιώργο Μαλούση ξιφούλκησε κατά της ηγεσίας της Εκκλησίας, γιατί αντιμετωπίζει με «λάιτ» τρόπο το θέμα της ονοματοδοσίας του κρατιδίου των Σκοπίων.

«Τώρα που λείπει ο Χριστόδουλος δείχνουν το πραγματικό τους μπόι κάποιοι Δεσποτάδες που κάποτε κάνανε τα λιοντάρια» είπε ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής, ονοματίζοντας μάλιστα τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.  Άνθιμο και πρόσθεσε:

«Μπήκε μπροστά ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και κάλεσε τον Δήμαρχο και όλους τους αιρετούς τοπικούς άρχοντες και συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε μαζικές, ειρηνικές πορείες και συλλαλητήρια. Ο Αμβρόσιος “έβαλε φωτιά” στα ράσα του Ιερώνυμου και του Άνθιμου, που φοβισμένοι, εμφανίστηκαν στον περήφανο Ορθόδοξο λαό της Ελλάδος  και του συνέστησαν να αντιδράσει ο καθείς… μόνος του. Εξέγερση με εγκλείστους και κλειδαμπαρωμένους στα σπίτια δεν έγινε ποτέ»

Ο ανεξάρτητος βουλευτής κάλεσε το λαό να ξεσηκωθεί για να μην παραδοθεί το όνομα της Μακεδονίας στους σφετεριστές της ιστορίας της  και του πολιτισμού της.

Αναλυτικότερα είπε:  «Ας μην σταματήσουμε να αγαπάμε και να μιλάμε για τη Μακεδονία. Ας μην πάψουμε να πολεμούμε για την ταυτότητα και την ιστορία μας! Να βγούμε στους δρόμους, να φωνάξουμε, για την πατρίδα, για την Μακεδονία μας!

Ο Έλληνας, που σηκώνει τόσο άδικα μνημονιακά βάρη στην πλάτη του δεν πρόκειται να δεχτεί να αλλοιωθούν οι ευαίσθητες εθνικές «χορδές» του. Και μια τέτοια είναι η Μακεδονία, γιατί είναι μόνο ελληνική κι όσοι θέλουν να την παρουσιάσουν και κάτι… άλλο, είναι σαν να παραβιάζουν το οικογενειακό άσυλό μας, σαν να θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία με ανιστόρητους όρους και εμείς να μένουμε απαθείς. Θα μείνουμε; Όλες τις προηγούμενες φορές δεν μείναμε, ξεσηκωθήκαμε. Αυτό ελπίζω ότι θα συμβεί και τώρα».

Παράλληλα, σχολίασε την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Θράκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «ναι μεν δεν έχουν ανοίξει κερκόπορτες, όμως δεν πρέπει να είμαστε υποχωρητικοί, γιατί από το πολύ “σπρώξιμο” των Τούρκων μπορεί και να ανοίξουν»!

Εξάλλου για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής υποστήριξε:

«Η περίπτωση των οκτώ στρατιωτικών φέρνει την κυβέρνηση σε δίλημμα: από τη μια πλευρά θέλει να διατηρήσει τις ηθικές της αξίες, από την άλλη όμως θέλει να εξασφαλίσει τη συνεργασία της Τουρκίας στη προσφυγική συμφωνία. Γι’ αυτό θα σας απαντήσω με πέντε λέξεις: Ό,τι πει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Εύχομαι, ταυτόχρονα, οι Έλληνες δικαστές να μην ξεχάσουν, ότι στην Τουρκία του Ερντογάν, οι πολιτικοί αντίπαλοι του καθεστώτος εξοντώνονται και ως εκ τούτου δεν πρέπει να τους παραδώσουν, φερόμενοι,  ως «ο Πόντιος Πιλάτος στην δίκη του Ιησού Χριστού», στα χέρια των Σταυρωτών»!

Τέλος ο Νίκος Νικολόπουλος έκανε μνεία στην λυκοφιλία Ρωσίας – Τουρκίας, υπογραμμίζοντας : Κοιτάξτε, ο Πούτιν πέτυχε μια συμφέρουσα «λυκοσυμμαχία» για την Ρωσία. Φαντάζει σαν καίριο κτύπημα κατά του ΝΑΤΟ. Όμως, στην πολιτική των ημερών μας όλα αλλάζουν με θεαματικό και αστραπιαίο τρόπο. Η Τουρκία από την πλευρά της κερδίζει και χάνει από αυτή τη λυκοφιλία.

Μας αναλογεί να είμαστε πιο κοντά με κείνους που οι γείτονές μας έχουν «εξοργίσει», χωρίς να αμελούμε, τις καλές σχέσεις με τους ομόδοξους μας Ρώσους, που έχτισε ο Κώστας Καραμανλής και τις πλήρωσε με την πτώση της κυβέρνησής του. Έχοντας πάντα κατά νου ότι όλα στη σημερινή διεθνή πολιτική πραγματικότητα είναι ευμετάβλητα.

loading...

1 thought on “Ν. Νικολόπουλος για τη στάση Ιερώνυμου και Άνθιμου στο Σκοπιανό

  1. TO THEATRO SINEXIZETE!!! O EBREOMASONOS TIS ILLUMINATI ME TO PLASTO ONOMA NIKOS NIKOLOPOYLOS KATIGORI TOYS ADELFOYS EBREOMASONOYS IERONIMO KE ANTHIMO GIA TO THEMA TON SKOPION!!! ENO I ILITHII ELLINES ALILOSKOTONONTE GIA TOYS TRIS "XRISTIANOYS" ENO KE I TRIS INE EBREOMASONI KE IDIETERA O "NIKOS NIKOLOPOYLOS" ESTALI STIN ELLADA APO TI GENETIRA TOY PATRIDA AMERIKI META TO 1975 APO TIN ILLUMINATI OPOS EKATONTADES ALOYS KE ALES GIA NA ERGASTOYN STIN KATASTROFI TIS ELLADOS KE TON AFANISMO TON ELLINON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KE KANIS APO TOYS ILITHIOY DEN DIABAZI TA ENIMEROTIKA SXOLIA MOY NA MATHI PIOS INE O KATHE ALITARAS POY PARISTANI TON "ELLINA PATRIOTI"!!!!!!!!!!!! SE LIGO THA GINOYN EKLOGES KE THA DIAXORISTITE SAN TA GIDOPROBATA PROS KATHE TSOPANO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.