Καραμανλής: Η εκκλησία δεν μπορεί να υπαγορεύει τι θα κάνει η κυβέρνηση ή η αντιπολίτευση

«Η ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Νίμιτς δεν αμβλύνει, αλλά ενισχύει τις ανησυχίες μας» δήλωσε βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, αλλά και για το συλαλλητήριο.

«Η θέση μας, την οποία είπαμε και στον διαμεσολαβητή, είναι απόλυτα ξεκάθαρη. Ο φόβος που έχουμε είναι ότι η λύση για το σκοπιανό ζήτημα πάει να σαλαμοποιηθεί. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει αυτή η λύση να είναι συνολική, ενιαία και αδιαίρετη και ότι πρώτον θα πρέπει να εξαλείψει κάθε μορφή αλυτρωτισμού από τη γειτονική χώρα. Δεύτερον να υπάρξει μία αποδεκτή ονομασία. Και τρίτον η υιοθέτησή της να είναι για όλες τις χρήσεις και από όλους. Εάν δεν δούμε τη συμφωνία στην ολότητά της έχω την εντύπωση ότι δεν θα εξυπηρετήσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα», εξήγησε ο βουλευτής.

Αίτημα για δημοψήφισμα;
Ρωτήθηκε εάν η θέση της ΝΔ, όπως την παρουσίασε ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, για μία «αποδεκτή από τους Έλληνες ονομασία», μπορεί να ερμηνευτεί ως αίτημα για δημοψήφισμα.

Διευκρίνισε: «Σε καμία περίπτωση. Εμείς ποτέ δεν ήμασταν το κόμμα που θεωρούμε ότι πρέπει να βγαίνουμε και να ζητάμε δημοψηφίσματα. Αυτά τα λέει ο κ. Καμμένος το πρωί και τα παίρνει πίσω το βράδυ. Καλό είναι όταν συζητάμε για τόσο σημαντικά θέματα να είμαστε όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί στον δημόσιο λόγο μας και αυτό κάνει η ΝΔ».

Σχολιάζοντας διαφορετικές τοποθετήσεις εντός της ΝΔ για το ζήτημα της πΓΔΜ ο κ. Καραμανλής παρατήρησε: «Δεν κυβερνά η αντιπολίτευση, η κυβέρνηση έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχει τον υπουργό Άμυνας και τον υπουργό Εξωτερικών σε εντελώς διαφορετικές γραμμές. Εμείς αντιμετωπίζουμε το θέμα με απόλυτη σοβαρότητα κι έχω την εντύπωση ότι το ίδιο πρέπει να κάνει και η κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς τα δείγματα γραφής, τα οποία έχουμε αυτές τις ημέρες, δεν οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα».

Θα μεταβεί στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία;
Ο κ. Καραμανλής ερωτηθείς εάν προτίθεται να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Κυριακή στην Αθήνα επισήμανε πως «το ζήτημα δεν είναι αν θα συμμετέχουν πολιτικοί στο συλλαλητήριο, καθώς τα συλλαλητήρια γίνονται για να υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή από τον λαό και τους πολίτες».

«Είναι πολύ λάθος να βγαίνουν πολιτικοί και να δηλώνουν ότι «θα είμαι παρών». Ο καθένας κάνει ό,τι αισθάνεται, η ΝΔ εξαρχής είχε μία ξεκάθαρη και κρυστάλλινη θέση και άφησε τους βουλευτές της ελεύθερους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Δεν σημαίνει ότι αυτοί που συμμετείχαν είναι υπερπατριώτες και αυτοί που δεν συμμετείχαν ήταν προδότες», είπε.

«Συμμετείχα στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, θα είμαι στην Αθήνα κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή και εννοείται ότι θα βγω να δω πόσο κόσμο έχει. Καλό θα ήταν, όμως, η παρουσία όλων των πολιτικών να είναι διακριτική, για έναν πολύ απλό λόγο, διότι τελικά ο λαός πρέπει να είναι αυτός που θα μιλήσει και όχι οι πολιτικοί».

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Εκκλησίας απέναντι στα συλλαλητήρια σημείωσε ότι η ΝΔ συνομιλεί τακτικά με την Εκκλησία και τη σέβεται, αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να υπαγορεύει τι θα κάνει μία εκλεγμένη κυβέρνηση ή τι θα κάνει μια αντιπολίτευση».

loading...

13 thoughts on “Καραμανλής: Η εκκλησία δεν μπορεί να υπαγορεύει τι θα κάνει η κυβέρνηση ή η αντιπολίτευση

  1. καραμανλάκο, σε βλέπω τσούκου-τσούκου δεν χάνεις ευκαιρία να πεις μια παπαριά για να (παρα)μένεις στο προσκήνιο. Ανυπομονούμε να σε δούμε και σένα ντεμέκ πολιτικό. Πολλοί δεν θα ξεχάσουν να σε ψηφίσουν. Τους φτάνει που λέγεσαι καραμανλής! Και το ζαβό με τέτοιο κριτήριο το ψήφιζαν πολλοί και γι΄αυτό πάει η Ελλάδα μπροστά!

  2. KE OMOS O EBREOMASONOS SATANISTIS IERONIMOS OXI MONO IPAGOREBI TO TI PREPI NA KANI O TSIPRITOGLU!!! ALA KIBERNA STIN PRGMATIKOTITA TIN ELLADA O ALITARAS EGKLIMATIAS IERONIMOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Ο ΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΤΣΟΠΑΝΑΡΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΥΡΗΓΜΑ!!!!!!!!!

  4. Ο Λαός όμως υπαγορεύει τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση.

  5. ΠΟΙΟΣ "ΛΑΟΣ";
    ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤ΄ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

    ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ: "ΛΑΟΣ ΙΣΟΝ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΝΕΦΑ"!!

  6. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΕ ΚΑΡΑΜΑΝ ΑΛΗ, ΤΙ ΘΕΣΗ ΠΗΡΕ ΤΟ 2008 ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.
    ΕΣΧΑΤΩΣ, ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2014, ΕΠΙ ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗ…

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=35&v=am7Aq3HK9oc

    “Στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η Ελλάδα σέβεται πλήρως τη διαδικασία που κατευθύνεται από τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, μέσω του προσωπικού απεσταλμένου του, Μάθιου Νίμιτς, και πάντα συμμετέχει εποικοδομητικά και με καλή θέληση. Η Ελλάδα έχει λάβει πολύ σημαντικά βήματα μέχρι σήμερα. Περιμένουμε αντίστοιχα στάδια και από την άλλη πλευρά.Προτείνουμε μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία [με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη Μακεδονία] για όλες τις χρήσεις και σκοπούς – erga omnes”.

    ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ ΨΩΦΟΔΕΞΙΟΙ ΚΡΥΠΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

  7. Τα εθνικα μας θεματα και η υποσταση μας ειναι πολυ σοβαρα και δεν πρεπει να τα χειριζονται οι πολιτικαντιδες γονοι πολιτικαντικων οικογενειων.Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ μπορει.Αλλωστε τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ μονο η ΕΚΚΛΗΣΙΑ τον στηριξε και τον στηριζει.Δεν θελουμε μαθηματα απο πολιτικαντιδες.Οποτε τους ακουσαμε μονο κακο και καταστροιφες παθαμε.

  8. Πάνω από όλα ο λαός μπουλη, τον οποίο εσείς οι πολιτικαντηδες Προδίδετε καθημερινά και ξεπουλάτε τη χώρα.
    Έτσι λοιπόν, οι δεσποτάδες αφουγκραζόμενοι τον καθημερινό πόνο του λαού τους, καθώς είναι οι μόνοι που έχουν επαφή με την καθημερινοτητα του πολίτη και τα προβλήματα του,πρέπει ενίοτε να σηκώνουν και το λάβαρο της επαναστάσεως.

  9. Η Εκκλησία, για σένα δεν, μπορεί να υπαγορεύσει. Ο Αμερικανός Νίμιτς ή οι ξένοι (βλέπε τι υπαγορεύουν τα ξενόφερτα μνημόνια) μπορούν ; ; ;

  10. AΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΕΣΥ ΡΕ ΣΚΥΛΟΑΛΒΑΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΩΛΟΒΓΑΛΜΑ

  11. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ?

  12. ΕΣΥ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ??? ΣΧΟΛΙΑΖΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΥΝΕ…ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΒΡΙΖΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩΝΤΑΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ…..ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΜΑΛΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ??? ΑΝΤΕΡΟΥΦΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΟΥ ΤΩΡΑ !

  13. Γ.ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ
    ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΝΤΖΑΣ?

Comments are closed.