Δισεκατομμυριούχος αρχαιοκάπηλος στη Νέα Υόρκη: Και με αρχαία ελληνικά έργα στην συλλογή του

Ένας δισεκατομμυριούχος από τη Νέα Υόρκη αποκαλύφθηκε ότι ήταν αρχαιοκάπηλος με τις αρχές να εισβάλουν στο γραφείο και το σπίτι του και να κατάσχουν πολλά αρχαία έργα που όπως λένε, έχουν κλαπεί από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Ο κ. Michael H. Steinhardt, διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων και γνωστός φιλάνθρωπος, συλλέγει έργα τέχνης από την αρχαία Ελλάδα για τρεις δεκαετίες και έχει στενούς δεσμούς με το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, όπου μία από τις αίθουσες έχει πάρει το όνομά του. Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας του Γενικού Εισαγγελέα του διαμερίσματος του Μανχάταν, Cyrus R. Vance Jr., να επαναπατρισθούν κλεμμένες αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στη Νέα Υόρκη, στις χώρες καταγωγής τους.

Μεταξύ των τεμαχίων που κατασχέθηκαν είναι ένα αρχαιοελληνικό αγγείο που απεικονίζει μια σκηνή από κηδεία και χρονολογείται τον 5ο π.Χ. αιώνα.

Η αξία του ανέρχεται τουλάχιστον στις 380.000 δολάρια.

Κατασχέθηκαν ακόμη αγαλατίδια της Πρωτο-Κορινθιακής περιόδου από τον 7ο π.Χ. αιώνα που απεικονίζουν μια πάπια και μια κουκουβάγια, αξίας περίπου 250.000 δολαρίων, καθώς και ένα ιωνικό γλυπτό με κεφάλι κριού από το 6ο π.Χ. αιώνα.

Τα αρχαία αγοράστηκαν τα τελευταία 12 χρόνια και σύμφωνα με τους εκτιμητές κόστισαν στον δισεκατομμυριούχο περίπου 1,1 εκατ. δολάρια.

loading...

1 thought on “Δισεκατομμυριούχος αρχαιοκάπηλος στη Νέα Υόρκη: Και με αρχαία ελληνικά έργα στην συλλογή του

  1. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥΣ…

Comments are closed.