Σκοπιανός ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δεν έχει αποκλειστικότητα του όρου Μακεδονία

Σύμφωνα με τον Νικολά Ντιμιτρόφ η Μακεδονία δεν μπορεί να ανήκει μόνο στην Ελλάδα ή την ΠΓΔΜ γιατί η γεωγραφική περιοχή είναι ευρύτερη

Στις προσεχείς διαπραγματεύσεις στη Νέα Υόρκη υπό τον Μάθιου Νίμιτς για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει ακόμα πρόταση για το θέμα αλλά ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η ΠΓΔΜ έχουν ενθαρρύνει τον Μάθιου Νίμιτς να παρουσιάσει ένα αρχικό πλαίσιο που θα αποτελέσει οδηγό για την απαραίτητη πρόοδο.


Όπως είπε μιλώντας στον σταθμό TV21 «είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να προχωρήσει σε διάκριση της "Μακεδονίας" και της εδαφικής περιοχής Μακεδονία. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να μπει ένα τέλος σε κάθε αμφιβολία σχετικά με τα θέματα ταυτότητας. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να γίνει αυτό κατανοητό».
Σύμφωνα με τον κ. Ντιμιτρόφ η Μακεδονία δεν μπορεί να ανήκει μόνο στην Ελλάδα ή την ΠΓΔΜ γιατί η γεωγραφική περιοχή είναι ευρύτερη.

«Υπό αυτή την έννοια πιστεύω ότι η πραγματική απάντηση στα περί αλυτρωτισμού είναι η αρχή της μη αποκλειστικότητας. Και οι δύο πλευρές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο αυτό, το όνομα και τα παράγωγα σε διαφορετικό πλαίσιο. Η αρχή της μη αποκλειστικότητας είναι η έλλειψη του δικαιώματος να έχουμε αποκλειστική χρήση του όρου Μακεδονία, σαν Μακεδονία».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. ΝΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΔΟΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΩΝ ΒΑΡΔΑΣΚΙΑΝΩΝ !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΣΥ ΣΚΟΠΙΑΝΕ ΚΑΦΡΕ ΠΗΓΑΙΝΑ Γ@@@@@@Σ ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΡΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτό, που πραγματικά ενδιαφέρει τα Σκόπια, είναι η απόκτηση ταυτότητας και Ιστορίας, την όποία φυσικά δεν έχουν. και όχι το όνομα, Γιαυτό πρέπει να μάθουν ότι, όποιο ονομα και να Ονειρεύονται δεν μπορεί να ΄συμπεριλαμβάνει και την Ιστορία, Γιατί η Ιστορία της Μακεδονίας είναι Ελληνική διότι ο Μ, Αλέξανδρος ήτο
  ΈΛΛΗΝΑΣ / ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ, Καλο είναι να προσαρμοστούν στην υοσία και φυσική τους Υπαρξη και φθίαχνοντας\ οικοδομώντας την δική τους προσωπική Ιστορία που θα τους
  τιμά, Γιαυτό ας αποφασίσουν το όνομα της Χώρας τους να είναι Δημοκρατία των
  Σκοπίων,

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]