Η… ξεχασιάρα «ήρεμη δύναμη»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη….

Κάπου εκεί στις γιορτινές ημέρες παρακολούθησαμε και την συνέντευξη που έδωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, στον Σκάι και στον Χρήστο Κούτρα.

Πραγματικά εντυπωσιακό! Μια «ήρεμη δύναμη» που εξηγούσε πόσο μεγάλη ανάγκη έχει η χώρα τις επενδύσεις και πώς όλα πηγαίνουν καλά, η οικονομία πετάει, η συμφωνία για τη ΔΕΗ είναι μια χαρά, το Ελληνικό προχωρά με χίλια και η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην ευθύνη της να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Με λίγα λόγια, με την παρουσία του υπογράμμιζε την ανάγκη να συμβούν όλα αυτά σε κλίμα ηρεμίας και συνεννόησης, για να «ολοκληρωθούν τα μνημονιακά προγράμματα και να πάμε σε μια βιώσιμη ανάπτυξη».

Όλα αυτά, βέβαια, σήμερα που στην κυβέρνηση βρίσκονται οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Τώρα την έχει αυτή την ανάγκη η χώρα. Δεν την είχε αυτή την ανάγκη από το 2012 ως το 2014, όταν οι ομοϊδεάτες του ξήλωναν τα πεζοδρόμια και πολεμούσαν κάθε επένδυση, απειλώντας τους επενδυτές και τους αγοραστές ελληνικών ομολόγων.

Δεν την είχε την ίδια ανάγκη η χώρα όταν ο αρχηγός του Αλέξης Τσίπρας φώναζε τα goback. Ούτε όταν ο συγκυβερνήτης Καμμένος αποκαλούσε την τότε κυβέρνηση και τους βουλευτές της πλειοψηφίας «Τσολάκογλου» και «προσκυνημένους».

Βέβαια. Όταν διαδραματιζόταν αυτή η πρωτοφανής αλητεία, οι ομοϊδεάτες του ήταν δικαιολογημένοι.

Και προφανώς ήταν επίσης δικαιολογημένοι όταν έκαναν τα λεβέντικα του πρώτου εξαμήνου για να καταλήξουμε σε άλλα δύο μνημόνια.

Και – επίσης προφανώς – είναι δικαιολογημένοι τώρα που λένε σε όλα «ναι».

Όπως δικαιολογημένοι ήταν όταν έλεγαν ψέματα για να αρπάξουν την εξουσία και τώρα που τους κάνουν ό,τι θέλουν οι δανειστές για να τη διατηρήσουν…

Σωστά. Διότι η «ήρεμη δύναμη» είναι και ξεχασιάρα…

loading...

4 thoughts on “Η… ξεχασιάρα «ήρεμη δύναμη»

  1. ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΦΛΥΑΡΙΑ.ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΩΧΡΟΙΑ ΜΕ ΣΕΝΑ.ΕΛΕΟΣ.ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΣΑΣΤΑΝ ΑΥΤΑ.ΤΩΡΑ….ΠΟΙΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙ?……………….

  2. Ασε μας ρε Σοφία πρώτη η ΝΔ χρησιμοποίησε τον όρο ήρεμη δύναμη ως επιθετικό προσδιορισμό των ψηφοφόρων της στους οποίους συμπεριφέρθηκε με ιταμότητα προδίδοντας τους και γι αυτό εφαγε τα μούτρα της από ένα κοματίδιο του 5% και δυστυχώς δεν βάλανε μυαλό καθόσον μόλις ανεβαίνει λίγο δημοσκοπηκά χάρη στα λάθη και τις εμονές των συριζανέλαλητώνφουντώνει η αλαζονία και στελέχη και βουλευτές στρεφονται κατά των ψηφοφόρωνμε που έχουν άποψη και με κύρια έκφραση ^αν δεν σας αρέσει ψηφίστε Χ Α ή ψηφίστε πάλι Συριζα^ λές και οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ είναι υποζύγια.Βάλτε μυαλό όσο είναι καιρός γιατί οσες στροφές στο κέντρο και την αριστερά κι αν κάνετε αν χάσετε ( και προς τα εκεί πάτε ) τους στυλοβάτες της παράταξης θα χάσετε νομοτελειακά και πάλι οσοι και όποιοι αρισρεροι αριστερίζοντες και δήθεν κεντρώοι καιροσκόποι κι αν μαζευτείτε στη στάνη της ΝΔ.Αυτά τα λέει ένας επι κοντά 50 χρόνια αγωνιστής της παράταξης που τη βλέπει να χάνει την ψυχή της στα χέρια βολεψάκηδων και βολευτών.

  3. φαε πουτσα κι'αστηνε κι'αμα πεινασεις πιαστηνε

    και μην ξεχασεις το κωλοχαρτο

  4. Η ΝΔ καταρρεει οσεs αερολογιεs και να πει ο Καρατζαφερηs να σωσει τον Σπυρακο Αδωνη Γεωργιαδη!
    Σημερα ο Γιωργοs Καρατζαφερηs βγηκε στον πρωτο σταθμο στην Ελλαδα(στο Real)για να εχει απηχηση με τιs γνωστεs βαρυγδουπεs πομφολυγεs μπαs και σωσει την καρα του Γεωργιαδη απο την εσωκομματικη κοντρα!
    Ο Καρατζαφερηs αν μισει κατι ειναι ο Καραμανληs που απο νωριs τον ειχε διαγραψει οταν καθαρισε το κομμα απο τα σταγονιδια!
    Τα ορφανα του ΛΑΟΣ λοιπον εχουν πλεον καταντησει το κομμα,τηs πρωην μεγαληs,πρωην πατριωτικηs,πρωην παραταξηs,σε κομματιδιο-ερωτοδικειο!!!
    Ειπε λοιπον σημερα ο Καρατζαφερηs(και τσιμπησαν αμφοτεροι κυβερνητικοι και αντιπολιτευομενοι):<<…και υπαρχει και ο αρχηγοs τηs βασηs τηs Νεαs Δημοκρατιαs!Αρχηγοs τηs βασηs τηs Νεαs Δημοκρατιαs ειναι ο Αδωνιs…>>
    netakias.com/2017/11/07/
    Και ο Γεωργιαδηs Πισω Απο Την Καρατομηση τηs Ντοραs-ΒΙΝΤΕΟ!
    Δεν αντεχει ο τηλεκηρυκαs αφου δεν πουλαει βιβλια ταμπλετεs και νανογιλεκα επιδιδεται σε αυτο που εμαθε στο ΛΑ.Ο.Σ.να γλυφει εκει που εφτυνε!!!
    kentrodexios.wordpress.com/2017/12/10/
    Ο αντιπροεδροs τηs Νεαs Δημοκρατιαs Αδωνιs Γεωργιαδηs το 2007 πηρε τρια δανεια ενα 100.000 ευρω απο την Εθνικη ενα 255.000 ευρω απο την Alpha Bank και ακομη ενα 274.000 ευρω επισηs απο την Alpha Bank!!!
    Τα ποσα που χρωσταει σημερα φτανουν τιs 623.000 ευρω!!!
    iefimerida.gr/news/381468/
    Ο λαλιστατοs Αντιπροεδροs Αδωνιs Γεωργιαδηs ΜΟΥΓΚΑ για την ονομασια των Σκοπιων…Κανει τζιζ-Το δωσατε το ονομα κ.Σπυρο;
    exofitsio.blogspot.gr/2017/12/blog-post_7640.html
    Γεια σου ρε Ντοριτα με την…ανω-κατω Μακεδονια σου!
    Την βρωμικη δουλεια για τον Κυριακο ανελαβε να κανει η"απλη βουλευτηs"Ντορα Μπακογιαννη!Πριν λιγο δηλωσε οτι αυτη και το κομμα τηs δεχεται να ονομαστουν τα Σκοπια Μακεδονια με γεωγραφικο προσδιορισμο!…
    ixnos.blogspot.gr/2017/12/blog-post_25.html

Comments are closed.