Δέκα φυλές σκύλων που ζουν πολλά χρόνια (φωτό)

Οσοι αγαπούν και λατρεύουν τους σκύλους τους, γνωρίζουν ότι δεν θα τους έχουν για πολλά χρόνια μαζί τους. Και αυτή είναι η θλιβερή πλευρά της υπόθεσης, που κανένας τους δεν θέλει να σκέφτεται.
Οι σκύλοι μας δεν ζουν όσο εμείς, ωστόσο υπάρχουν κάπου δέκα φυλές που τείνουν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι συνήθως τα μικρού μεγέθους σκυλιά ζουν περισσότερο σε σχέση με τα πιο εύσωμα. Τα μεγάλα σκυλιά πεθαίνουν πρόωρα, κυρίως επειδή γερνούν γρήγορα, λένε οι επιστήμονες. Μάλιστα, τα ευρήματα μιας πρόσφατης μελέτης έδειξαν ότι τα μεγάλα σκυλιά έχουν ταχύτερους ρυθμούς, κάτι το οποίο επηρεάζει τον κύκλο ζωής τους.

Η ιστοσελίδα Mother Nature Network, με τη βοήθεια του American Kennel Club, κατέληξε σε μία λίστα με δέκα από τις μακροβιότερες φυλές σκύλων.

Photo Barn Images

Τσιουάουα, ζουν 15 με 17 χρόνια. Δεν έχουν ανάγκη την πολλή άσκηση και διαθέτουν καλή συμπεριφορά στα παιδιά.

Photo Wrtchy

Toy poodle (Κανίς), ζουν 14-18 χρόνια. Θεωρούνται μια καλή επιλογή για άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες, καθώς δεν «μαδάνε» πολύ, αλλά απαιτούν τακτική περιποίηση.

Photo Rich Moffitt

Πομεράνιαν, ζουν 14 με 16 χρόνια. Αφράτη έξυπνη φυλή που λατρεύει το παιχνίδι. Ανήκουν σε μια ομάδα σκύλων, ανεπίσημα γνωστή ως Σπιτς, τα οποία κατάγονται από τα σκυλιά ελκήθρων της Ισλανδίας και της Λαπωνίας.

Photo Nam Nguyen

Australian cattle dog (Αυστραλιανός σκύλος βοοειδών), ζουν 12 με 16 χρόνια. Είναι σκυλιά υψηλής ενέργειας, πολύ έξυπνα και νιώθουν ευτυχισμένα όταν αναλαμβάνουν «αποστολές».

Photo kelly

Ντάτσχουντ, ζουν 12 με 16 χρόνια. Είναι πεισματάρικα και παιχνιδιάρικα. Η φυλή αναπτύχθηκε πριν περίπου 300 χρόνια στη Γερμανία για κυνήγι ασβών (αυτό σημαίνει και το όνομά τους).

Photo Leonora (Ellie) Enking

Τζακ Ράσελ τεριέ, ζουν 13 με 15 χρόνια. Διαθέτουν υψηλά επίπεδα ενέργειας, έχουν ανάγκη την άσκηση και δεν είναι η καλύτερη επιλογή για διαμέρισμα. Αναπτύχθηκαν στην Αγγλία πριν από περίπου 200 χρόνια για κυνήγι αλεπούδων.

Photo Adg

Μαλτέζ, ζουν 13 με 15 χρόνια. Αφοβα, στοργικά, ενεργητικά και παιχνιδιάρικα. Δεν χρειάζονται πολύ άσκηση και θεωρούνται ιδανικά για διαμερίσματα.

Photo Roger Ahlbrand

Γιορκσάιρ Τεριέ, ζουν 12 με 15 χρόνια. Πρόκειται για μεγάλα σκυλιά σε μικρή «συσκευασία»! Δεν χρειάζονται άσκηση, απαιτούν όμως βούρτσισμα και προσοχή.

Photo Victor Camilo

Σιχ Τσου, ζουν 12 με 14 χρόνια. Χαριτωμένα και παιχνιδιάρικα. Στοιχεία για την ιστορία τους υπάρχουν από το 624 μ. Χ. Αποκαλούνται και «σκυλιά λιοντάρι».

Photo Asra Valorshon

Λάσα Απσο, ζουν 11 με 14 χρόνια. Ιδιαίτερα πιστά και παιχνιδιάρικα. Κατάγονται από το Θιβέτ, όπου είχαν χρησιμοποιηθεί κυρίως ως φύλακες σε βουδιστικούς ναούς.

loading...