Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου: Ποια είναι η νέα «μετεγγραφή» του ΣΥΡΙΖΑ – (μυρίστηκε χρήμα η γραία γκιόσα)

Η ξεφτίλα σε ολο της το μεγαλείο … ρε τράβα να πλύνεις κανα πιάτο κυρά μου που θέλεις και βουλευτιλικια !
Δεν έχει δώσει ποτέ τη μάχη του «σταυρού» – Υπήρξε εκ των βασικών χρηματοδοτών της Ενωσης Κεντρώων – Τα έντονα επεισόδια και η σύγκρουση με τον Βασίλη Λεβέντη

Η κυρία Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου πέρασε την πόρτα της Βουλής χωρίς να δώσει την μάχη του «σταυρού». Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 δεν είχε κατέβει υποψήφια για να εμφανιστεί ξαφνικά πρώτη στο ψηφοδέλτιο της Ενωσης Κεντρώων στην Β’ Πειραιά για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς που έγιναν όμως με «λίστα» και όχι σταυροδοσία.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου η Ενωση Κεντρώων έλαβε πανελλαδικά 1,79% και στην Β’ Πειραιά 1,77% με τον κ. Δημήτρη Κιρλαγκίτση να αναδεικνύεται πρώτος για το κόμμα του με 1.591 σταυρούς. Τον Σεπτέμβριο το κόμμα έλαβε πανελλαδικά 3,44% και στην Β’ Πειραιά 3,77% εξασφαλίζοντας μια βουλευτική έδρα. Πρώτη στην λίστα για την συγκεκριμένη περιφέρεια τοποθετήθηκε η κυρία Μεγαλοοικονόμου για να ακολουθήσει ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος που στην συνέχεια αποχώρησε από το κόμμα ενώ ο κ. Κιρλαγκίτσης «εξορίστηκε» στην τέταρτη θέση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια και ο σύζυγός της υπήρξαν εκ των βασικών υποστηρικτών και χρηματοδοτών του κόμματος και του κ. Βασίλη Λεβέντη κατά τα «πέτρινα χρόνια». Βέβαια οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα τελευταία χρόνια και λόγω της οικονομικής κρίσης οι δουλειές της οικογένειας δεν εμφάνιζαν την ίδια άνθιση με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο σε ορισμένα κοσμηματοπωλεία που διέθεταν. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων έσπευσε να ανταποδώσει την βοήθεια που του στήριξαν και εξασφάλισε μια θέση στην Βουλή για την κυρία Μεγαλοοικονόμου.

Ωστόσο, η «συμφωνία» των δύο πλευρών δεν φάνηκε ανθεκτική στις προκλήσεις. Η κυρία Μεγαλοοικονόμου αισθανόταν διαρκώς πως ο πρόεδρος της Ε.Κ. της χρωστά αιώνια ευγνωμοσύνη για την στήριξη που του παρείχε τα προηγούμενα χρόνια. Από την άλλη πλευρά ο κ. Λεβέντης εκτιμούσε ότι ξεπλήρωσε την υποχρέωση καθώς χωρίς την δική του παρέμβαση και προβολή η κυρία Μεγαλοοικονόμου θα έβλεπε τα βουλευτικά έδρανα μόνο από την τηλεόραση.

Το πρώτο επεισόδιο καταγράφηκε όταν ο κ. Λεβέντης δεν την συμπεριέλαβε σε αποστολή για εορτασμό εθνικής επετείου που θα γινόταν εντός της εκλογικής της περιφέρειας παρουσία όλων των πολιτειακών παραγόντων της χώρας. Τότε η κυρία Μεγαλοοικονόμου εισέβαλε στο γραφείο του προέδρου και έβριζε θεούς και δαίμονες. Αποχωρώντας και σε έντονη φόρτιση κατέρρευσε έξω από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών εμφανίζοντας συγχυτικό επεισόδιο.

Η επιλογή του κ. Λεβέντη επιβεβαίωσε τις υποψίες της πως ο πρόεδρος προωθεί άλλα στελέχη και όχι την ίδια. Το «κερασάκι στην τούρτα» μπήκε λίγους μήνες μετά με την επιλογή του κ. Λεβέντη να προτείνει για υποψήφιο αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου τον γιο του Μάριο Γεωργιάδη. Η θεσμική θέση αποτελούσε διακαή πόθο της κυρίας Μεγαλοοικονόμου και η ματαίωση της φιλοδοξίας της, την οδήγησε σε αποχώρηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος τον περασμένο Ιούλιο. Εκ τοτε πέρασε για μια περίοδο στην αφάνεια. Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από μετρικούς μήνες αποφάσισε να ανανεώσει το προσωπικό του γραφείου της με νέους μετακλητούς. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως ορισμένοι εκ των συνεργατών της διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο για την «γέφυρα» που την οδήγησαν στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

loading...