ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ «ΚΑΤΑΠΙΟΥΜΕ» ΤΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ!!!

ΝΤΡΟΠΗ ΑΡΓΕΙΟΙ!


Γράφει η Σερένα Νομικού


Δεν είναι δικτατορία, όταν η πλειοψηφία των Πολιτών έχει ακριβώς την αντίθετη άποψη από τα περισσότερα κόμματα στη Βουλή, όσον αφορά τα μνημόνια, το Μακεδονικό και τόσα άλλα; 

Όταν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγουν την εθελοδουλία, σε πλήρη αντίθεση με τους Πολίτες που εκλέχθηκαν για να εκπροσωπούν;
«Θα ήθελα να θέσω στο τραπέζι ένα απλό ερώτημα: Αν παρουσιάσεις σε κάποιον έναν χάρτη, ο οποίος παραβιάζει την εδαφική του ακεραιότητα, τι θα περίμενες να κάνει; Να δεχτεί τις προτάσεις σου; Θα ήταν κάτι τέτοιο δυνατό; Από τη στιγμή που οι χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» και η σχετική αλυτρωτική πολιτική βασίζονται και απορρέουν από το ζήτημα της ονομασίας, δηλαδή από τον όρο «Μακεδονία», είναι ξεκάθαρο πως αυτό ο όρος δεν μπορεί να δουλέψει.
….Στους αρχαίους χρόνους, οι κάτοικοι της περιοχής της Μακεδονίας δόξαζαν τους ίδιους θεούς με τους Έλληνες, μιλούσαν την ελληνική γλώσσα και συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες – ένα προνόμιο που ήταν κατοχυρωμένο μόνο για τους Έλληνες. Όλοι οι φιλόσοφοι και οι συγγραφείς από την περιοχή της Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένου του Αριστοτέλη, έγραφαν στα ελληνικά. Ο Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδόνας ή όπως αλλιώς επιθυμούμε να τον αποκαλούμε, δεν διέδωσε την «μακεδονική» γλώσσα αλλά τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα» 
Άποψη
Το παραπάνω μέρος του κειμένου δεν προέρχεται από κάποια Ελληνίδα, αλλά από την εγγονή του Τίτο, του πρώην ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας. Είναι δε τόσο καθαρά και τόσο αυτονόητα τα συμπεράσματα που δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κάποια αντίθετη άποψη, όσον αφορά το όνομα της Μακεδονίας που διεκδικούν με θράσος τα Σκόπια.
Εν τούτοις οι Έλληνες πολιτικοί και όχι μόνο η σημερινή κυβέρνηση, οι οποίοι σκύβουν δουλικά το κεφάλι σε όλα τα εθνικά μας θέματα, αποδεχόμενοι μεταξύ άλλων τη μετατροπή της Ελλάδας σε γερμανική αποικία και των Ελλήνων σε σκλάβους χρέους, συζητούν την έγκριση μίας σύνθετης ονομασίας που θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία»!
Σαν να μην έφτανε αυτό, ορισμένοι που θεωρούν πως ανήκουν στην πνευματική ηγεσία της χώρας μας, όπως ο κ. Κοντογιώργης, έχουν μία παρόμοια δυστυχώς άποψη, η οποία είναι η εξής!
«Το θέμα της ονομασίας και μάλιστα σύνθετη με γεωγραφικό προσδιορισμό, με παράλληλες πολιτειακές αλλαγές στο εσωτερικό των Σκοπίων, που θα βάζουν τέλος σε θέματα ιστορικού και πολιτικού αλυτρωτισμού, είναι η πρόοδος στο θέμα. 
Το πρόβλημα δεν είναι τα Σκόπια, αλλά η υπονόμευση μιας εθνικής στρατηγικής στο βωμό της μικροκομματικής ψηφοθηρίας στην Αθήνα που οδηγεί σε άκρατο εμπόριο εθνικισμού και εθνομηδενισμού» .
Κατ’ αρχήν δεν καταλαβαίνω τι εννοεί ο σεβαστός καθηγητής με τις παράλληλες πολιτειακές αλλαγές στο εσωτερικό των Σκοπίων, αφού δεν έχουμε κανένα δικαίωμα ως χώρα να επεμβαίνουμε στα εσωτερικά θέματα των άλλων κρατών.
 Ούτε με ποιόν τρόπο θα έμπαινε τέλος σε θέματα ιστορικού και πολιτικού αλυτρωτισμού, επειδή ακόμη και όταν κάποιος υπογράψει πως δεν θα σε δολοφονήσει, η υπογραφή του ασφαλώς δεν σε καθιστά ασφαλή.





loading...

1 thought on “ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ «ΚΑΤΑΠΙΟΥΜΕ» ΤΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ!!!

  1. Το Ε.ΠΑ.Μ. για το Σκοπιανό πρόβλημα

    Ιστορικά είναι αποδεδειγμένο ότι δεν υπάρχει καμία σχέση των Σλάβων με το χώρο και τον πολιτισμό της μιας και μοναδικής Μακεδονίας, της Ελληνικής. Η εμμονή σε όνομα που ούτε τους ανήκει και ούτε σχέση έχει ακόμα και με την αρχαία Δαρδανία στο χώρο της οποίας τα Σκόπια ήταν μια εκ των τριών βασικών πόλεων, η εμμονή αυτή είναι τουλάχιστον ύποπτη[1].

    Αφού λοιπόν, έτσι έχουν τα πράγματα, ποιός λόγος υφίσταται να γίνει και μάλιστα υπό την αιγίδα του διεθνή παράγοντα η ονοματοθεσία του κρατιδίου αυτού με το όνομα Μακεδονία;; Απολύτως κανένας!!!.

    Η πολιτική της δημιουργίας κράτους στα βόρεια σύνορά μας μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, ήταν προϊόν της παγκόσμιας διευθυντικής ελίτ στο πλαίσιο πολυδιάσπασης κρατών και της δημιουργίας μικρών προτεκτοράτων που θα εξυπηρετούσαν την πολιτική της παγκοσμιοποίησης, αλλά και την ασφάλεια τους με την προσχώρησή τους στο ΝΑΤΟ, απέναντι σε κάθε εξ ανατολών κίνδυνο. Ενόψει του κινδύνου όμως να μην μπορεί να σταθεί, ένεκα εσωτερικών κεντρόφυγων τάσεων εκ της ιδιομορφίας του πληθυσμού του, το κρατίδιο αυτό – και προκειμένου να μπορεί να παίξει το ρόλο του ως προτεκτοράτο- το πριμοδότησαν με το όνομα Μακεδονία .

    ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 ​και ώρα 14.00 – 16.00 στον διαδικτυακό σταθμό e-roi.gr, στην εκπομπή «Στο Μικρόφωνο»,​ ο Πρόεδρος του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης και ο Φώτης Λεπίδας, Δικηγόρος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Ε.ΠΑ.Μ., θα σχολιάσουν την επικαιρότητα και θα μιλήσουν για το θεσμό της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα των μνημονίων.
    τηλ. 210- 3428676
    http://www.e-roi.gr email εκπομπής: [email protected]
    H εκπομπή θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από το Radio Marconi 96,1 FM, Βόλος​

Comments are closed.