Νέο διάταγμα Πούτιν διευκολύνει τη ζωή σοβιετικών βετεράνων πολέμου στο Ισραήλ

Ένα ρωσικό προεδρικό διάταγμα τίθεται σε εφαρμογή από την 1 Ιανουαρίου που διευκολύνει τη ζωή κάποιων βετεράνων πολέμου του Β Παγκοσμίου Πολέμου, που ζουν στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με την οδηγία, ένα μηνιαίο όφελος ύψους 1.000 ρουβλίων (17,3 δολάρια) θα απονεμηθεί στους Ισραηλινούς υπηκόους, οι οποίοι ζούσαν στην πρώην Σοβιετική Ένωση και ήταν βετεράνοι του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου ( Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος , στην ρωσική ιστοριογραφία),  ή ήταν ανήλικοι φυλακισμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης .

“Πολίτες του Πολιορκημένου Λένινγκραντ”

Ακόμα, ένα μηναίο ποσό των 500 ρουβλιών (8.68 δολάρια) θα δοθεί στους Ισραηλινούς πολίτες που έχουν τον τίτλο “Πολίτης του πολιορκημένου Λένινγκραντ”, στις χήρες και στους χήρους των ανθρώπων που υπηρέτησαν και πέθαναν κατά τη διάρκεια του Πολέμου στη Φινλανδία, στο Β΄Παγκόσμιο, στον πόλεμο με την Ιαπωνία καθώς και σε πρώην ενήλικους κρατούμενους των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μετανάστευσης του Ισραήλ, περίπου 10.000 βετεράνοι του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ζουν στη χώρα. Συνολικά 1.5 χιλιάδες Εβραίοι υπηρέτησαν στους συμμαχικούς στρατούς κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ένα τρίτο από αυτούς στον Κόκκινο στρατό και μονάδες της Σοβιετικής Ένωσης που βρίσκονταν υπό την κηδεμονία των ναζί. Περίπου 206.000 από αυτούς έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη, ενώ άλλοι 150 πρόκειται για ήρωες του ΕΣΣΔ.

Με πληροφορίες από TASS

loading...

2 thoughts on “Νέο διάταγμα Πούτιν διευκολύνει τη ζωή σοβιετικών βετεράνων πολέμου στο Ισραήλ

  1. Αμετ-ανόητε κομμουνιστή κρυφοεβραίε Θεομπαίχτη ηθοποιέ να δώσεις και στους 'Ελληνες Πόντιους που εξόρισε,φυλάκισε και σκότωσε ο πατερούλης σου ο Στάλιν.

  2. Διευκολυνει τη ζωη τους;;; Αυτοι πρεπει να ειναι 90+ ετων!!! Δλδ ζουν στο Ισραηλ ως φτωχομπινεδες; Δεν εργαστηκαν ποτε,δεν παιρνουν συνταξη;Τοτε γιατι εφυγαν;Για να ψωμολυσσουν στο Ισραηλ και ηρθε τωρα ο Πουτιν στα τελειωματα τους να τους δωσει 500αρικα τον μηνα;
    Πιπες!!! Οτι φανε οτι πιουνε και οτι αρπαξει ο κ@λος τους ειναι οι οβριοι ακομα και με το ενα ποδι στον ταφο διεκδικουν φραγκα και ο Πουστιν που αναβει τις μενορες στις συναγωγες σπευδει υπακουα να ικανοποιησει τα θεληματα τους…

Comments are closed.