ΤΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: «ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!»

Α.  ΓΙΑ ΠΟΙΑ “ΙΔΑΝΙΚΑ” ΑΓΩΝΙΣΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ

Σελίς 102:

< Πώς θα παραδεχθούμε ότι εμείς, παλιά στελέχη και αγωνιστές τής Αριστεράς, που περάσαμε “διά πυρός και σιδήρου” και
προσφέραμε τα πάντα στο “λαϊκό” κίνημα, δεν αγωνιζόμασταν, σε τελευταία ανάλυση, γιά την “πανανθρώπινη τη λευτεριά” ΑΛΛΑ Γ ΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑΣ;;

Πώς θα παραδεχθούμε ότι, ενώ νομίζαμε πως αγωνιζόμασταν γιά ελευθερία, δημοκρατία και σοσιαλισμό ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΥΓΝΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;; >

Β. “E Μ Φ Υ Λ Ι Ο Σ”

1. ΒΑΡΚΙΖΑ.

Σελίς 125:

< Ο Εμφύλιος ήταν μέσα στα σχέδια και τίς προοπτικές τού ΚΚΕ και τού Στάλιν. Γι αυτό και οι Σιάντος – Ιωαννίδης, ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ, ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΜΠΟΥΛΚΕΣ 5.000 ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ.Πράξεις και οι δύο με βαρύνουσα σημασία, που ασφαλώς δεν θα αποτολμούσαν οι ηγέτες τού ΚΚΕ χωρίς την έγκριση ή την υπόδειξη τών Σοβιετικών >

2. ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΠΕΡΙ  “ΕΜΦΥΛΙΟΥ”.

Σελίδαι 128,129:

< Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΣΤΑΛΙΝ.  Και οι ηγέτες τού ΚΚΕ, πιστοί στην αρχή τού “προλεταριακού διεθνισμού”, στην Αρχή δηλαδή ότι το ΚΚΣΕ ως ηγετική δύναμη τού παγκόσμιου προλεταριάτου αποφασίζει και τα άλλα ΚΚ εκτελούν, έσπευσαν να εκτελέσουν κι αυτή την απόφαση, όχι μόνο αγόγγυστα, αλλά και με υπερηφάνεια γιατί είχαν τη “μεγάλη τιμή” να τους ανατεθεί αυτή η ειδική αποστολή >

Γ. ΕΜΦΥΛΙΟΣ (;) – ΒΙΑΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΙΣ – ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

1.  Σελίδες  139,140,141:

< Ο εμφύλιος πόλεμος  ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΑΛΛΑ,  ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ,  ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΗ  ΑΝΤΑΡΣΙΑ. ΜΙΑ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΚΙΝΗΘΗΚΕ, ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΜΙΑ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΞΕΝΗ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ>

2.  Σελίδες 254,255,256:

< ΄Αν οι ευθύνες τών αντιπάλων μας είναι μεγάλες, πολύ μεγαλύτερες είναι οι δικές μας.

ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΣΙΓΑΣΤΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΜΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΗΝΣΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΙΜΗΤΗ >

3. Σελίς 261:

< Είναι πράγματι, πρωτοφανείς οι αγριότητες που διέπραξαν οι αντίπαλοί μας στην Μακρόνησο. ΄Ομως οι αγριότητες είναι νόμος τού Εμφυλίου.

Και σε αγριότητες δεν υστερήσαμε κι εμείς.

΄Ας θυμηθούμε την Ελένη Γκατζογιάννη και τις άλλες μαρτυρικές μανάδες τής Ηπείρου.

΄Ας θυμηθούμε τον Χρήστο Λαδά.

Κι άς μήν ξεχνάμε τις ΒΙΑΙΩΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΑΝΗΛΙΚΕΣ ΧΩΡΙΑΤΟΠΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΒΑΖΑΜΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ, ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ!

Το πραγματικό ερώτημα λοιπόν δεν είναι ποιός ευθύνεται γιά τις αγριότητες τού Εμφυλίου, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ.

ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ >

Δ. Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑΣ

Σελίς 147:

< Εκείνοι ωστόσο πού θρηνούν γιά τις αγριότητες τού Εμφυλίου, άς μην ξεχνούν πώς Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ.

Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι ποιός ευθύνεται γιά τις αγριότητες τού εμφυλίου ΑΛΛΑ  ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ.

Με τον εμφύλιο κλείνει ο κύκλος τής ματωμένης τριλογίας. Τόσοι αγώνες και τόσο αίμα Ελληνικό ΓΙΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ….

Ηττηθήκαμε και τις τρείς φορές όχι γιατί η ηγεσία τού κόμματος έκανε λάθη, όχι γιατί στάθηκε ανίκανη να οδηγήσει στη νίκη. Αλλά ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΝΟΜΟ ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ “ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ”.

Χάσαμε γιατί παίζαμε με σημαδεμένη τράπουλα και το παιχνίδι ήταν χαμένο από την αρχή. Γι αυτό χάσαμε την εξουσία.

ΚΑΙ  ΕΥΤΥΧΩΣ  ΠΟΥ  ΤΗ  ΧΑΣΑΜΕ….>

Ε.  ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Σελίς 259:

< Οι ηγέτες τής Αριστεράς, ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΜΑΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΙΩΝΑ, δεν τόλμησαν ποτέ να λαλήσουν την γλώσσα τής αλήθειας, πάνω στην οποία και μόνο μπορεί να οικοδομηθεί πραγματική εθνική ενότητα και ομοψυχία.

Αδίστακτοι και απτόητοι συνεχίζουν ακόμα και σήμερα ΝΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ  και να καπηλεύονται τους αγώνες και τις θυσίες τών απλών αγωνιστών τής Αριστεράς.

Συνεχίζουν την μάταιη όσο και ανίερη προσπάθεια όχι μόνο να διατηρήσουν την “διαχωριστική γραμμή”, αλλά να την επεκτείνουν και ανάμεσα στους νεκρούς τού Εμφυλίου! >

ΣΤ.  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ TOY TAKH ΛΑΖΑΡΙΔΗ

< Ο ΝΕΑΡΟΣ ΤΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ, ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1951,ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η “ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ”, ΜΕ ΕΞΕΧΟΝΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ.   

Η ΔΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ (Α.Ν. 375/1936) ΕΓΙΝΕ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1952.ΟΚΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 29 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΗΚΑΝ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ:   

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΗΛΙΑΣ ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΤΣΗΣ, ΕΛΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ, στρατιώτης ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΙΣΜΠΙΑΝΟΣ.

ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ ’52.                                                         

Ο ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΕΛΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΤΣΗ.                     

ΣΤΗ ΔΙΚΗ Ο ΤΑΚΗΣ “ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ”, ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ…>

themis kouts
αναγνωστης

loading...

4 thoughts on “ΤΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: «ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!»

  1. Ευτυχώς δεν γίναμε Βόρεια Κορέα.
    Πάντως οι δυνάμεις τους διεθνισμού (διεθνές οικονομικό κατεστημένο) αγωνίζονται να επιβάλουν την Παγκόσμια Κυβέρνηση (= παγκόσμια δικτατορία).
    Σ' αυτόν τον νέο ολοκληρωτισμό αντιστέκονται μόνο τα πατριωτικά κόμματα.

  2. Οι δυνάμεις που θέλουν σκλαβωμένους τους λαούς δεν έλειψαν ποτέ.

  3. Η αριστερά διαφέρει από την δεξιά όσο διαφέρει η αριστερή τσέπη από την δεξιά τσέπη. Την διαφορά την κάνει ο πατριωτισμός.

Comments are closed.