ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ: ΟΤΑΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Γράφει ο Υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος…


Μένουμε έκπληκτοι από τον τρόπο που διαχειρίζεται η κυβέρνηση το ζήτημα του συλλαλητηρίου .
Ενδεχομένως …λένε… να επηρεάσει αρνητικά την διαπραγμάτευση.

Ας δούμε την διαστρέβλωση της λογικής που αποκαλύπτει αυτή η πρόταση.
Η μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στην Ελλάδα (δεν μπορούν να την καπηλευθούν οι πατριδοκάπηλοι εθνικιστές όσο και αν προσπάθησαν), αλλά και οι συγκεντρώσεις σε πολλά μέρη του κόσμου, ενασκούν πίεση στους διαπραγματευτές/διαμεσολαβητές για να αποφύγουν να χρησιμοποιήσουν τον όρο “Μακεδονία” στις προτάσεις τους.

Αυτό είναι θετικό για μας και αρνητικό για τους Σκοπιανούς.
Συνεπώς γιατί χαρακτηρίζεται αμέσως δημόσια ως αρνητικό από την κυβέρνηση;
Η μόνη περίπτωση να χαρακτηρισθεί από την κυβέρνηση ως αρνητική αυτή η εξέλιξη, είναι να έχει ήδη συμφωνήσει σε ένα όνομα που να περιέχει τον όρο “Μακεδονία”.
Και μάλιστα δεν σκέφτεται καν να εκμεταλλευθεί την ξεκάθαρη λαϊκή υποστήριξη για να σκληρύνει τη στάση της έναντι των μεσολαβητών και αντιπάλων.
Συνεπώς είναι προφανές ότι θέλει να υπάρχει ο όρος “Μακεδονία” σ’ αυτό που θα συμφωνηθεί ή έχει ήδη συμφωνήσει, και δεν διαπραγματεύεται στην ουσία ώστε να μην υπάρχει ο όρος αυτός στο όνομα.
Οι μάσκες έπεσαν όπως έπεσαν και οι μάσκες της ΝΔ, η οποία δεν τοποθετείται ξεκάθαρα ούτε καν σε τεχνικό επίπεδο, στο τι θα έπρεπε να επιδιώξει, και στο πως θα έπρεπε να διαχειριστεί το θέμα η κυβέρνηση.
Η οχυρωματική γραμμή Καραμανλή έπεσε σαν τη γραμμή Μαζινό, μετά τις δηλώσεις του ιδίου ότι δεν είχε συμφωνήσει στο Βουκουρέστι για σύνθετο όνομα, και άρα δεν μπορεί να είναι αυτή η αρχική θέση/πρόταση διαπραγμάτευσης.
Το Ποτάμι δια των δηλώσεων Θεοδωράκη ρίχνει λευκή πετσέτα, αφού πολλά από τα επιχειρήματα που προβάλλει είναι σαθρά και αποδυναμώνουν κάθε διαπραγματευτική προσπάθεια.
Αλήθεια τι γνωρίζουν όλοι αυτοί από διεθνείς διαπραγματεύσεις;
Αντιλαμβάνονται ότι κάθε διαπραγμάτευση αυτής της μορφής είναι σκληρή, επίπονη, χρονοβόρα, χρειάζεται δουλειά με τεχνική και μέθοδο, διεθνή ερείσματα, συντελεστές ισχύος και διαπραγματευτικά όπλα και οπωσδήποτε και πάνω από όλα εθνική ομοψυχία.
Και αυτό ακριβώς προσφέρουν τα σημερινά συλλαλητήρια στη κυβέρνηση για να αξιοποιήσει ως διαπραγματευτικό όπλο.
αυτόχρονα επισημαίνουν ξεκάθαρα και την ανάγκη για ομοψυχία από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, για να υποστηρίξουν την εθνική αυτή προσπάθεια.

loading...

3 thoughts on “ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ: ΟΤΑΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  1. Από την σύνοδο του Βουκουρεστίου μέχρι σήμερα, έχουν παρέλθει πολλά χρόνια.

    Η κατάσταση στην περιοχή μας, άλλαξε ριζικά.

    Συρία, Κουρδικό, ISIS, ρήξη Τουρκίας με ΗΠΑ και Ε.Ε., εμπλοκή Τουρκίας σε πόλεμο.
    Νέα, μη εθνικιστική κυβέρνηση, με σύμπραξη και της αλβανικής μειονότητας, στα Σκόπια.

    Ο ρόλος της χώρας μας έχει αναβαθμιστεί.

    Άρα:
    Μπορεί και πρέπει να επικαιροποιηθεί το θέμα της ονοματολογίας των Σκοπίων.
    Να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις
    ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ.
    Άλλωστε οι Σκοπιανοί έχουν κυρίως το πρόβλημα.
    ΟΧΙ εμείς.
    Γιατί τόσο άγχος;
    Το θέμα του ονόματος, δεν είναι απλό.
    Είναι πολύ σημαντικό και θα φανεί σε βάθος χρόνου.
    Δεν είναι καιρός γιά άλλες χαμένες ευκαιρίες.
    Ένα λάθος σήμερα, ίσως πληρωθεί ακριβά στο μέλλον.
    Ο εθνικισμός είναι ασθένεια.
    Ο πατριωτισμός όμως είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων μας.

  2. ρε αντε και γαμησου απο εδω μεσα αρρωστε

  3. Μετά από την τόσο μεγάλη υπονόμευση και υποβάθμιση της συγκέντρωσης από το εγχώριο "σύστημα" ένα είναι βέβαιο. Οτι τρέμουν την οργή του λαού.
    Το μεγάλο ξεπουλημα της χώρας, κυρίως σε Γερμανους,και η λιτότητα που εφαρμόζεται τα τελευταία δέκα χρόνια,κυρίως στην μέση και μικρή τάξη, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους έχοντες, αυτούς που μας ξεπούλησαν στα μνημόνια,και όλους αυτούς που πλούτισαν μέσω των οφσορ,κάνει τον κόσμο να στρέφεται προς τα εθνικιστικά κόμματα,τα οποία κανείς ακόμη δεν μπορεί να κατηγορήσει,καθώς δεν έχουν καμία εμπλοκή στην καταστροφή της χώρας.
    Εκτίμησή μου είναι ότι στις επόμενες εκλογές,όποτε αυτές κι αν γίνουν,αν δεν αλλάξουν οι πολιτικές που εφαρμόζονται,τα διάφορα εθνικιστικά κόμματα,θα έχουν ποσοστά συγκυβερνησης της χώρας. Και δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα εδώ που φτάσαμε.

Comments are closed.