Λευκοχώρι Αρκαδίας: Συνελήφθη άνδρας που κακοποιούσε μέχρι θανάτου κατσίκες μέσα στη στάνη του

Ένας άντρας συνελήφθη το Λευκοχώρι Αρκαδίας (Δήμος Γορτυνίας) καθώς στη στάνη που διαθέτει έχουν βρει τον θάνατο – πιθανότατα και από
την ασιτία – κατσίκες του.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του μετά την καταγγελία που κατέθεσε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου ο  Γιώργος Ζαφειράκης, που είναι ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης.

Ο κ. Ζαφειράκης, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr, ενημερώθηκε την ίδια μέρα από κάτοικο του Λευκοχωρίου για την κατάσταση εκεί. Ο αυτόπτης μάρτυρας του εξήγησε - αφού του έστειλε και τις σχετικές φωτογραφίες - πως εδώ και 10 μέρες μέσα στη στάνη κείτονται νεκρά δύο νεαρά κατσικάκια και μια ενήλικη σκελετωμένη κατσίκα, ενώ και τα υπόλοιπα ζώα (κατσίκες, κατσικάκια και πρόβατα) που έχουν επιβιώσει, ζουν μέσα στις λάσπες χωρίς τροφή, και από την ασιτία το ένα εξ αυτών το φωτογράφισε ενώ μασούσε και το πλαστικό μιας ομπρέλας.

Ο ιδιοκτήτης των ζώων εντοπίστηκε στο καφενείο του χωριού χθες και συνελήφθη εντούτοις στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Ζαφειράκη ο δράστης ισχυρίστηκε ότι έχει τρεχάματα με τους άγνωστους γονείς του, ότι τα κατσικάκια πέθαναν στη γέννα γιατί ο ίδιος χρωστούσε στον κτηνίατρο και γι’ αυτό δεν τον κάλεσε να ξεγεννήσει την κατσίκα του, αν και όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα είναι οφθαλμοφανές ότι δεν πρόκειται για κατσικάκια νεογέννητα αλλά λίγο μεγαλύτερα.

Ο κ. Ζαφειράκης εξήγησε ότι σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, τα πτώματα μέχρι και χθες βρίσκονταν διάσπαρτα στη στάνη και ο ιδιοκτήτης και βασανιστής των ζώων δεν είχε μεριμνήσει ούτε για την ταφή τους αν και ισχυρίζεται πως τα αγαπάει.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]