Δεν πάμε καθόλου καλά... "Στο πόδι" οι κάτοικοι της Γαύδου- Ολόκληρο το νησί εμφανίζεται ως δασική έκταση!

Σοκ προκάλεσε στους κατοίκους της Γαύδου η ανάρτηση του δασικού χάρτη για το νησί τους...

Βάσει των δεδομένων που ισχύουν για όλους τους δασικούς χάρτες, ολόκληρη η Γαύδος εμφανίζεται ως δασική περιοχή. Συγκεκριμένα, από τα 34 τετραγωνικά χιλιόμετρα της συνολικής έκτασης του
νησιού, τα 30,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα εμφανίζονται ως δασικές περιοχές! Στα 3,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα που έμειναν εκτός … δασικής έκτασης, συμπεριλαμβάνονται οι αιγιαλοί.

Η δήμαρχος του νησιού, κυρία Ευαγγελία Καλλινίκου, ανέφερε πως «καταργούν μετόχια και οικιστική ζωή ενός αιώνα και αφαιρούν κάθε δυνατότητα ανάπτυξης στο νησί. Είναι σαν να μας λένε να το εγκαταλείψουμε» και προσθέτει: «στον χάρτη εμφανίζονται ως δάση όλες οι περιοχές στις οποίες εμφανίστηκε κάποια ανάπτυξη από την δεκαετία του 1980».

Η κυρία Καλλινίκου αναμένεται να συναντηθεί με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Βουλευτή Χανίων Γιώργο Σταθάκη, κατόπιν συνέλευσης των κατοίκων του νησιού. «Ο συγκεκριμένος δασικός χάρτης ακυρώνει τις εξαγγελίες που είχε κάνει ο κ. Σταθάκης σε ημερίδα που είχε πραγματοποιηθεί στο νησί τον περασμένο Οκτώβριο», υπογραμμίζει η κυρία Καλλινίκου και συμπληρώνει αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να κατατεθούν αντιρρήσεις για τον νόμο:

«στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων θα πρέπει να πληρώσουν τα παράβολα και να υποβληθούν σε πολλά έξοδα, για να αποδείξουν πως δεν είναι δάση τα χωράφια τους, κάτι που στην σημερινή εποχή η πλειοψηφία των κατοίκων δεν έχει αυτή την οικονομική δυνατότητα. Στο σημείο αυτό ελλοχεύει ένας ακόμη κίνδυνος. Μεγαλοεπενδυτές με άφθονα κεφάλαια και πλειάδα νομικών συμβούλων να αγοράσουν μεγάλες εκτάσεις, «δίνοντας ψίχουλα στους κατοίκους για να τους πάρουν την γη».

«Τελικά, θέλουν να φύγουμε οι κάτοικοι και να έρθουν κάποιοι που θα μετατρέψουν την Γαύδο σε τουριστικό θέρετρο για λίγους;» διερωτάται η κυρία Καλλίνικου.ΠΗΓΗ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Με τους δήθεν δασικούς χάρτες γίνεται το έλα να δεις!
    Μόνο όσοι εμπλέκονται ξέρουν τι τραβάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]