ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”


Πολλές φορές η συγκινησιακή φόρτιση που προήλθε από την κοσμοπλημμύρα του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης (κόντρα σε ηγεσία της Εκκλησίας, Κυβέρνηση, Αξιωματική Αντιπολίτευση και ΜΜΕ) φέρνει την έρευνα!

Έτσι, αναζητώντας τι ακριβώς γίνεται με το σπίτι του ήρωα της Μακεδονίας μας, αξιωματικού του Πυροβολικού του ελληνικού στρατού, Παύλου Μελά (1870-1904), έφτασα σε μια τραγικότατη αλήθεια!
Στις 13 Οκτωβρίου 2015, η ηλεκτρονική σελίδα του www.protothema.gr έχει κάνει ρεπορτάζ για το σπίτι του Παύλου Μελά στην Αθήνα, με τον τίτλο: “Καταρρέει ξεχασμένο το σπίτι του Παύλου Μελά στην Κηφισιά”!
Όπου αναφέρεται μεταξύ των άλλων:
«Στο μικρό νεοκλασικό  των 100 περίπου τ.μ. που σήμερα στέκει εγκαταλελειμμένο και ξεχασμένο από τους νεοέλληνες, ο Παύλος Μελάς έζησε με τη σύζυγό του Ναταλία, αδελφή του επίσης μεγάλου Έλληνα Ίωνα Δραγούμη, και τα δυο παιδιά τους Μιχάλη (Μίκης) και Ζωή (Ζέζα), μοναδικές στιγμές οικογενειακής ευτυχίας, που όμως δεν τον απέτρεψαν να πάρει την απόφαση και να ανηφορίσει στα άγνωστα και επικίνδυνα κατατόπια της Μακεδονίας, απ΄ όπου δεν επέστρεψε ποτέ!
Η κατοικία χτίστηκε το 1894, έτος γέννησης του γιου του Μιχάλη και θεωρείται τυπικό παράδειγμα κατοικίας στο πνεύμα της αγροτικής αρχιτεκτονικής!
Το 2009 το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς κήρυξε την κατοικία του Παύλου Μελά ως Εθνικό Μνημείο! Την ίδια περίοδο και το υπουργείο Πολιτισμού, επί υπουργίας Αντώνη Σαμαρά, χαρακτήρισε το οίκημα διατηρητέο νεότερο μνημείο και αποφασίσθηκε η άμεση εκτέλεση εργασιών στερέωσης, προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευσή του!
Το 2012 εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού, η πλήρης μελέτη αποκατάστασης της οικίας του ήρωα Παύλου Μελά!
Ωστόσο, από τότε έως σήμερα παραμένει στα συρτάρια του υπουργείου και οι εργασίες ανακαίνισης έχουν “βαλτώσει” λόγω έλλειψης κονδυλίων προφανώς ή και πολιτικής βούλησης»!  
Από την ημέρα του ρεπορτάζ, έχουν παρέλθει άλλα 2 χρόνια και 4 μήνες!
Είναι δυνατόν να γνωρίζουμε σήμερα αν έχει ξεβαλτώσει το θέμα από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού; Μπορεί να μας ενημερώσει η σημερινή υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, για το που βρίσκεται το ζήτημα;
Είναι δυνατόν να έχει σεβαστεί ο χρόνος και τα καιρικά φαινόμενα (σεισμοί κλπ.) το σπίτι του Παύλου Μελά και να μην το σέβεται η Πολιτεία;
Είναι δυνατόν η σημερινή κληρονόμος της οικίας, γνωστή γλύπτρια κ. Ναταλία Ιωαννίδου να καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ;
Είναι δυνατόν η ελληνική Πολιτεία να μην αγοράζει το σπίτι του Παύλου Μελά και να το μετατρέψει σε Μουσείο για να μαθαίνουν τα ελληνόπουλα τη ζωντανή ιστορία τους;    
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ!

  ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ Ή ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥ, ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ!

  ΒΛΕΠΕ..ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΟΣΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΣΟΙ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ ,ΤΟΣΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΗΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ,ΚΑΠΟΙΟ ΑΟΡΑΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΣΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΚΟ ΓΙΑ ΤΖΑΜΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΟΛΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΓΑΛΑΖΙΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΚΟΚΚΙΝΟΙ ,ΡΟΖ,ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΙ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]