ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ”ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ”. ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΒΑΣΙΜΟΣ!

του Δημήτρη Ζιαμπάζη….

Είναι λάθος να λένε οι διπλωμάτες ότι τίθεται θέμα ”αλυτρωτισμού”. Είναι θέμα καθαρά ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΥ, και μάλιστα αβάσιμου από την πλευρά των Σλαβοσκοπιανών! Αλυτρωτισμός
υπάρχει όταν κάτι είναι κατεχόμενο από έναν κατακτητή και περιμένει από τον ελευθερωτή να λυτρωθεί, να απελευθερωθεί… Εδώ σε αυτή την περίπτωση όχι μόνο δεν ισχύει κάτι τέτοιο αλλά φωνάζει ο κλέφτης!…

Οπότε η σωστή λέξη είναι ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ, και μάλιστα αβάσιμος, και όχι αλυτρωτισμός. Καλά θα κάνουν λοιπόν εκεί στο ΥΠΕΞ να μάθουν να μιλάνε σωστά Ελληνικά.

Οι ορολογίες παίζουν σημαντικότατο ρόλο στη γλώσσα της διπλωματίας. Με τον όρο ”αλυτρωτισμό” βάζουμε οι ίδιοι αυτογκολ και φαινόμαστε ως…κατακτητές!!! Από εκεί που μας χρωστούσαν δηλαδή τους δίνουμε και το βόδι!…Έστειλα μειλ στο ΥΠΕΞ, και τους επισήμανα αυτή τη διόρθωση. Όποιος άλλος θέλει να στείλει mail για το συγκεκριμένο θέμα και να βοηθήσει στην αλλαγή ορολογίας από το ΥΠΕΞ μας, μπορεί να το κάνει στην εξής διεύθυνση. Καλό είναι να φανούμε πολλοί: http://www.mfa.gr/…/mfa-el…/ypourgeio-exoterikon.html

πηγη

loading...

2 thoughts on “ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ”ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ”. ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΒΑΣΙΜΟΣ!

  1. ψευδοϊστορικός αλυτρωτισμός. Υπάρχει η βάσιμη αλυτρωτική θεωρία με ιστορικές αρχές- Μικρά Ασία, και ο αβάσιμος ανιστόριτος αλυτρωτισμός των Σκοπίων υποτιθέμενων πληθυσμών ή γης.
    εαν αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία θα φαίνεται ενώ δεν είναι, ως κατασκευασμένα βάσιμος.

  2. Το απολύτως σωστό θα ήταν "κατακτητικές εχθρικές αβάσιμες ανιστόριτες εδαφικές επιβουλεύσεις" ως πρός τα εδάφη και ανιστόριτος αλυτρωτισμός ως προς τους υποτιθέμενους υπόδουλους ¨μακεδόνες¨ ή "μακεδονόφωνους" που μιλάνε σλαβοβουλγαρικά και όχι αρχαία Ελληνική διάλεκτο.
    Ο επεκτατισμός είναι εν μέρει σωστός αλλά χρειάζεται αποσαφήνιση για το είδος του επεκτατισμού, διότι σε επιχειρηματική επενδυτική γλώσσα δεν είναι μεμπτό. Ήδη γίνεται από την Ελλάδα ή άλλες χώρες προς τα Σκόπια, ή και προς την Ελλάδα.

Comments are closed.