Λεβέντης σε Παυλόπουλο: Να μην παραδοθεί το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια

«Οφείλουμε να δείχνουμε το σωστό δρόμο στους γείτονες», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην χρεωθεί με αυτό το στίγμα,
το οποίο χαρακτήρισε χειρότερο από τη συμφωνία του Λονδίνου και της Ζυρίχης για το Κυπριακό
Σε μείζον πολιτικό ζήτημα εξελίσσεται η νέα πιθανή ονομασία των Σκοπίων, γεγονός που δεν μπορούσε να μείνει εκτός ατζέντας ούτε από την εθιμοτυπική επίσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, την Πρωτοχρονιά.

Χαρακτηριστικός της ανησυχίας που έχει καταβάλει το πολιτικό σύστημα από τις εξελίξεις στο σκοπιανό ζήτημα, ήταν ο διάλογος που είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης με τον Προκόπη Παυλόπουλο. «Να προσέξετε μήπως επί των ημερών σας παραδοθεί το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια. Αυτό το στίγμα θα είναι πολύ χειρότερο από τις συμφωνίες του Λονδίνου και της Ζυρίχης για το Κυπριακό», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι «επειδή σας έχω μεγάλη εκτίμηση και έχουμε οικογενειακή φιλία, δεν θέλω να χρεωθείτε με τέτοιο στίγμα». Ο κ. Παυλόπουλος απάντησε ότι θα λάβει σοβαρά υπόψιν του τη θέση που εξέφρασε ο κ. Λεβέντης.

Παυλόπουλος: Οφείλουμε να δείχνουμε το σωστό δρόμο στους γείτονές μας

Στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους κατά την καθιερωμένη τελετή υποδοχής των αρχηγών των κομμάτων, της στρατιωτικής, εκκλησιαστικής και πνευματικής ηγεσίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «δεν διακατεχόμαστε από καμιά αλαζονεία, δεν υπερτιμούμε τις δυνάμεις μας, ούτε πρόκειται να τις υποτιμήσουμε».

«Ο ρόλος μας είναι ιστορικός ακόμα και στους γείτονές μας. Όταν παρεκτρέπονται οφείλουμε να τους δείχνουμε τον σωστό δρόμο», προσέθεσε ο Πρόεδρος και υπογράμμισε: «Η εκτίμηση στη χώρα είναι μεγάλη, όταν χρειαστεί είμαστε ενωμένοι και δυνατοί, και θα το δείξουμε», τόνισε.

Νωρίτερα ο κ. Παυλόπουλος δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πνευματικής ηγεσίας για ευχές για το Νέο Έτος 2018.

Απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της Κοπτικής Εκκλησίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Από τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, ζήτησε να μεταφέρει την αγάπη του και τις ευχές του και ευχήθηκε «καλή δύναμη σ’ αυτό που κάνετε», ενώ στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλειο Καπέλιο έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια «για όλα αυτά που κάνετε».

Παυλόπουλος στην Προεδρική Φρουρά: «Είστε διαχρονική συνέχεια»

«Επέλεξα φέτος να ξεκινήσουμε από εδώ τις δραστηριότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, και η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία. Γνωρίζετε πολύ καλά την αποστολή σας και έχω τονίσει πολλές φορές: Είστε διαχρονική συνέχεια, όχι μόνο των Ενόπλων Δυνάμεων του τόπου, αλλά της παράδοσης του λαού μας και του έθνους μας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στον χαιρετισμό του στην κοπή της πίττας της Προεδρικής Φρουράς.

«Εκπροσωπείτε αυτό το κομμάτι της ιστορίας που αποδεικνύει, πρώτον, πόσο βαθιές είναι οι ρίζες μας, και δεύτερον πόσο αποφασισμένοι είμαστε να υπερασπιστούμε τον τόπο μας και βεβαίως όλα εκείνα που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας» προσέθεσε.

 Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε, επίσης, «την ευαρέσκεια αλλά την ευγνωμοσύνη όλων μας γιατί αυτή την παράδοση την μεταφέρετε σε όλα τα πέρατα της οικουμένης».

 «Ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο δείχνετε ποια είναι η Ελλάδα, ποιος είναι ο πολιτισμός της και ταυτοχρόνως δείχνετε πια τι σημαίνει και Ευρώπη σε όλο τον κόσμο εκτός των συνόρων της ΕΕ» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα το απέδειξε ήδη και όπως φάνηκε και πολύ περισσότερο θα φανεί τη χρονιά αυτή, ότι η Ελλάδα όχι απλώς και μόνο είναι κομμάτι αναπόσπαστο της ΕΕ, αλλά είναι και μια από τις εγγυήσεις, στο μέτρο που της αναλογεί, γι΄ αυτό που πρέπει να χτίσουμε για την Ευρώπη, την Ευρώπη που το μεγαλύτερο κομμάτι του πολιτισμού της κατάγεται από τούτο τον τόπο, από τις παραδόσεις αυτού του τόπου».

loading...

1 thought on “Λεβέντης σε Παυλόπουλο: Να μην παραδοθεί το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια

  1. πρεπει μεσα στη βουλη των σκλαβων και καποιος να κανη το ξεδοντιασμενο λιονταρι οπως ο Λεβενταγας

    χαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Comments are closed.