Η ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ” Ο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΣ” ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΒΑΣΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΑΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ

Με τον όρο “μακεδόνες” οι Σκοπιανοί και όσοι έχουν συμφέροντα αναγνώρισης μακεδονικού έθνους και χώρας ως “Μακεδονία”, εγκαθιδρύουν μια παγκοσμιοποίηση της εμπορευματοποιημένης εργασιακής ή
επιλεγμένης ιθαγένειας που τοπικά κινείται μέσω ενός φαντασιόπληκτου ποσοστού κυρίως εκ των Σλάβων και Βουλγάρων μεταξύ και Αλβανών και άλλων μειονοτήτων που θέλουν να προσδιορίζονται ως «Μακεδονικό Έθνος» βασισμένα σε μια προπαγανδιστική υπερδιόγκωση «μακεδονικής» υποτιθέμενης προσδιοριστικής ομοιογένειας στα Σκόπια.
Ένα τέτοιο «Μακεδονικό Έθνος» εάν αναγνωριστεί σε σχέση με την ονομασία της χώρας με παράγωγο που περιέχει σαν όρο «Μακεδονία», θα αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για τα εθνικά μας συμφέροντα μετακινώντας αργά ή γρήγορα μια δινητική κατάσταση κοσσοβοποίησης και εντός Ελληνικών Εδαφών.
Διεθνείς και εσωτερικοί παράγοντες με το πρόσχημα κάποιας «σταθερότητας στην περιοχή» καθώς και γεωπολιτικά συμφέροντα μεγάλων δυνάμεων προτάσσουν διεθνές δόγμα το οποίο ουσιαστικά καθιερώνει πιεστικώς  – και σε σχέση με την μειοδοσία της Ελληνικής διπλωματίας στις διαπραγματεύσεις –  αναγνώριση του “Μακεδονικού εθνικού” αυτοπροσδιορισμού.
 Αμφότεροι λειτουργούν για την γεωπολιτική και  για τη υπεράνω όλων «σταθερότητα και εξασφάλιση και εδραίωση του κρατικού μακεδονισμού» που συγχέεται εσφαλμένα με την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ελλάδος.  Η ουσιαστική διένεξη για το θέμα αυτοπροσδιορισμού αντικατοπτρίζει την καθιέρωση της επίπλαστης «συνεκτικότητας» των νεώτερων σχηματιζόμενων πολυεθνικών κοινωνικών και ανατρεπόμενων καθεστώτων ιθαγένειας καθιστώντας την ως υποδεέστερη ιδιότητα επιλογής και τυχάρπαστου αυτοπροσδιορισμού.

Τι εξυπηρετεί και από που προέρχεται ο σύγχρονος  βαλκανικός εταιρικός “μακεδονισμός”: Όσον αφορά τις εν εξελίξει γεωπολιτικές εκφάνσεις εν Ελλάδι σε σχέση με με την εταιρία που ανέλαβε την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, δηλαδή σε μια περιοχή εντός του Ελληνικού γεωγραφικού χώρου της Μακεδονίας που κάποιοι μεθοδεύουν με αλλοτριωτικές βλέψεις καντονοποίηση και συνένωση με τα Σκόπια, οι αναλογίες αντικατοπτρίζονται στο στάτους κβό του Αγγλικού αποικιακού δικτύου.
 Αυτό που διαφαίνεται πλέον είναι πως η επιχείρηση “Βιρτζίνια”, που αποτέλεσε και τον πρωταρχικό πυρήνα των ΗΠΑ, εφάπτεται πλέον με τα βόρεια σύνορα της Ελλάδος, με τον δυτικό παράγοντα να εκμεταλλεύεται – ή  να συνεχίζει προδιεγραμμένα – στο έπαρκο την επίπλαστη “κληρονομιά” που άφησε ο Τίτο και η αναγνώριση κάποιου ” Μακεδονικού Έθνους” από τα σοβιετ.

Η περιοχή προκαθορίστηκε και επιλέχθηκε ήδη από εποχής Τίτο, ενώ εφαρμόστηκε και η επικοινωνιακή χρήση συμβόλων ώστε να συνδεθεί με τα ανάλογα επιδιωκόμενα γεωπολιτικά και προπαγανδιστικά κίνητρα.

Η αναφορά μπορεί να είναι στον Φίλιππο και τον Μ. Αλέξανδρο για τον εσωτερικό αντιγραμμένο “μακεδονισμό”, δηλαδή ένα στατους κβο που επέβαλλαν ως συνασπισμός στην αρχαιότητα βόρεια φύλα όπως Θράκες, οι Άργειοι που πήγαν στο Βορρά ξεκινώντας από το Άργος, οι Μολοσσοί που εκπροσωπούν την καταγωγή της μητέρας του Αλέξανδρου. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι οι κάτοικοι των Σκοπίων και οι μειονότητες τους αποδεικνύουν ότι έχουν κάποια συνολικά σχέση αυτού του σχηματισμού στην Αρχαιότητα σε βαθμό μάλιστα ανάδειξης κάποιου ολοκληρωμένου Έθνους.
Μερικώς και συνολικώς δεν παράγουν κάποιον συνολικό “μακεδονισμό” ή Έθνος ενώ δεν ομιλούν ούτε Ελληνικά και αναπέμπουν την έννοια του Έθνους συγχυσμένα στη ρωμαϊκή περίοδο όταν εμπεδώνονταν ο χαρακτηρισμός “μακεδόνες” για τους κάτοικους της Μακεδονίας και τους επίγονους ευγενείς της Ελληνιστικής περιόδου.
Βέβαια στην αρχαιότητα τα φύλα που ονομάστηκαν Μακεδόνες δεν αποτέλεσαν Έθνος, ούτε κάποιο άλλο φύλο. Αυτά όσον αφορά σχετικώς μικροκοσμικά το θέμα των Βαλκανίων.

Οι Πτολεμαίοι ως επίγονοι αφορούν περισσότερο ευρύτερα την υπόθεση της παγκοσμιοποίησης. Από τον Φίλιππο, την ανάληψη ηγεσίας από τον Αλέξανδρο εώς τους επιγόνους και ιδίως τους Πτολεμαίους και τις διαφοροποιήσεις με το
Ελληνοασυρριακό βασίλειο των Σελευκίδων μεσολάβησαν χάσματα και κοσμοϊστορικές αλλαγές και στάτους κβο που εισήλθε ο παράγοντας ενός εξαιρετικά μεταβλητού στοιχείου για το τι είναι συγκροτημένος Ελληνισμός πολιτιστικά στην Ελληνιστική περίοδο.
Κάποιοι διεθνείς φορείς και μερίδα των κατοίκων των Σκοπίων θέλουν να παράγουν και να εγκαθιδρύσουν “Εθνος”, φυλετική και γλωσσική αυτονομία μέσω διπλής αναπομπής στον αρχαίο βαλκανικό χώρο και στην Ελληνιστική αυτοκρατορία, κυρίως προς τα τέλη της και ενδεχομένως κατά την απόλυτη άνοδο και κυριαρχία των Ρωμαίων. Είναι σαφώς ως παράγωγο ή σύγχρονο αντιδάνειο υπό μορφή κατευθυνόμενου κινήματος ενός ιδιότυπου αυτοπροσδιορισμού υιοθετώντας με πρόσχημα τον πολιτιστικό εθνοτικό αυτοπροσδιορισμό, την εμπορική χρήση παραγωγής και απόδοσης Ιθαγενειών βάσει αποικιοκρατικού, εμπορικού και ναυτικού δικαίου ή μεσαιωνικών πειρατικών κανόνων.

Βάσει του δίκαιου της θαλάσσης αντί του σταθερού νόμου της Γης, τα πάντα αναθεωρούνται ανά πάσα στιγμή και δεν υπάρχει τίποτα βάσιμο και καμία λογική σε ιστορικά δεδομένα για τις ευκαιριακές κατασκευές εμπορικών Ιμπέριουμ ή λυστρικών επιδρομών, επίταξης σκλάβων, χειρισμό εργατών.

Αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν δύο όχι απολύτως όμοιοι αλλά με βασικά κοινά χαρακτηριστικά παράγοντες στον πλανήτη όσον αφορά την αντίληψη συγκρότησης Έθνους ή χώρας.
 Οι ΗΠΑ κυρίως μετά τον εμφύλιο και η αριστερά ως προς τις εσωτερικές ρυθμίσεις μιας χώρας βλέπουν τον εθνοτικό λεγόμενο “μακεδονισμό” ως χρήσιμο εργαλείο και ως πρόταση προσδιορισμού πολιτών κάποιας ομοσπονδίας, παλαιών βασιλείων και στάτους κβο αναπροσαρμοσμένα για τη σύγχρονη γεωπολιτική και οικονομική επιρροή.
 Ως ένα διαφορετικό σημείο αναφοράς ήταν και οι πολίτες της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. (Γεγονός είναι πως ακόμα και οι εξελληνισμένοι Εβραίοι της Αλεξάνδρειας αυτοπακαλούνταν Μακεδόνες ενώ ο πυρήνας της ιουδαϊκής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη είχε προέλθει από την Αλεξάνδρεια.) 

Ο Σύγχρονος “μακεδονισμός” και ο νεομεσσιανισμός γύρω από τον Αλέξανδρο και μέσω των κοσμοϊστορικών αλλαγών εντός της Ελληνιστικής ιστορικής περιόδου, της Ρωμαϊκής και της Βυζαντινής και μέσω των ενώσεων των κινημάτων
του διαφωτισμού και της επιρροής της Τουρκίας στα βαλκάνια και του Ισλάμ είναι μια προκάτ κατασκευή Έθνους ανάλογης εμπορικού νόμου και δικαίου θαλάσσης και συστημάτων διαχείρισης και απόδοσης υπηκοότητας αποικιών.

Όταν άρχισε να παίρνει διαστάσεις το θέμα με την εταιρία που ανέλαβε την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, οι αναλογίες εμφαίνονται μέσα από το παλαιό αναπτυσσόμενο αποικιοκρατικό καθεστώς στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού όντας εμφανέστατες οι γεωπολιτικές εξελίξεις ανακατανομών με όλα όσα προβλέπονται από το μνημονίο και τις υποτιθέμενες επενδύσεις και τις ζώνες οικονομίας.
Τι μπορεί περιληπτικά να σημαίνει για την Ελλάδα η αναγνώριση του γειτονικού κρατιδίου με όνομα που περιέχει τον όρο “Μακεδονία”, και συνεπώς κάποιο “Μακεδονικό Έθνός ως αυτοπροσδιορισμός:
Πακιστανοί και Αφγανοί, τουρκομάνοι καθώς και γενικότερα μεταναστευτικοί πληθυσμοί από άλλες χώρες προερχόμενοι κυρίως από παράνομη διακίνηση ασχέτως του προσδιορισμού ισλαμικού θρησκεύματος, ή επιρροής Τουρκίας μέσω Σκοπίων, τους οποίους φέρνουν οι κυβερνήσεις για τις οικονομικές ζώνες (οι κυριότερες προβλέπονται στη Βόρεια Ελλάδα και σε περιοχές του Ελληνικού γεωγραφικού χώρου της Μακεδονίας), θα αυτόπροσδιορίζονται ως απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου απαιτώντας πιθανώς δικαίωμα και στον μακεδονικό εθνοτικό αυτοπροσδιορισμό μέσα στην Ελλάδα. 
Δεδομένης της εύκολης απόκτησης Ελληνικής Ιθαγένειας και άλλων παράλληλων θρησκευτικών και πολιτιστικών σχέσεων με την Τουρκία, θα δημιουργήσουν τετελεσμένα εξαιρετικά μη αναστρέψιμα σοβαρά πολυπολικά προβλήματα  αποσταθεροποίησης στη χώρα.

loading...

4 thoughts on “Η ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ” Ο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΣ” ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΒΑΣΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΑΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ

  1. αν δεχτουμε τωρα το ονομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στα Σκοπια σε 20 χρονια παει η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας

  2. αν δεχτουμε τωρα το ονομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στα Σκοπια σε 20 χρονια παει η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας

  3. αντίδραση για την ονομασία ΠΓΔΜ – 130.000 υπογραφές σε τρεις μέρες
    Οργανωμένη αντίδραση για την ονομασία ΠΓΔΜ – 130.000 υπογραφές σε τρεις μέρες
    Ονομασία ΠΓΔΜ: 130.000 υπογραφές κατάφερε να συγκεντρώσει σε τρεις μέρες, μέσω του ιστότοπου onomasia.gr, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας συλλέγοντας περισσότερες από 30.000 υπογραφές την ημέρα, κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία στη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια.

  4. Η ονομασία Μακεδόνες εμπεδώθηκε με την άνοδο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. οι Σλάβοι και κάποιοι Βούλγαροι που θέλουν να λέγονται μακεδόνες υποστηρίζουν πως αναμείχθηκαν αργότερα με τους "Μακεδόνες". Δηλαδή ακόμα χειρότερα. Με αυτή τη λογική όλοι αποκτούν διεκδικήσεις και δικαιώματα από όλους. Η πολιτική των Μακεδόνων απαιτούσε προσάρτηση εδαφών στο αρχικό μακεδονικό κράτος. Οι κάτοικοι στην επικράτεια του μεγάλου μακεδονικού κράτους μπορεί να δήλωναν πως είναι μακεδόνες, αλλά θα μπορούσαν να πουν μετέπειτα πως ήταν και ρωμαίοι ή αμερικάνοι ή νεοοθωμανοί. Οι Αλβανοί πέραν του Αλβανισμού δηλώνουν φιλοαμερικάνοι. Τα ιμπέριουμ είχαν αυτά τα προβλήματα εύθραυστης συνεκτικότητας. Όταν προστίθεται και το πρόβλημα καθεστώτος άλλης αυτοκρατορίας σε άλλη χρονική περίοδο σε ίδια εδάφη τότε μιλάμε απλά για ανταγωνιστική παγκοσμιοποίηση και μακριά από κάθε έννοια ή περιγραφή Έθνους. Οι Σκοπιανοί είναι μεταξύ οθωμανισμού και πανσλαβισμού που χρησιμοποιούν το θέμα του μεγάλου Μακεδονικού κράτους κατά την άνοδο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας κάτω απο τη σύγχρονη αγγλοσαξονική πρόνοια.

Comments are closed.