Κώστας Μπακογιάννης: «Είμαι φανατικά υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας»

Ο Κώστας Μπακογιάννης, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, γιος του Παύλου Μπακογιάννη και της Ντόρας Μπακογιάννη, μιλάει στην κάμερα του VICE Greece και στον Δημήτρη Θεοδωρόπουλο. Ο Editor–in-Chief του VICE συναντήθηκε στη Λαμία με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και συζήτησαν μαζί για την αποποινικοποίηση της κάνναβης, για τον Αλέξη Τσίπρα, για τους εξωγήινους, τον Δημήτρη Κουφοντίνα και την οικογενειοκρατία.

Για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές:

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με έναν τύπο που έχει δολοφονήσει ανθρώπους και δεν έχει δείξει ίχνος μεταμέλειας. Το αντίθετο, λέει πως είναι ο στόχος του να εκπαιδεύσει μια νέα γενιά δολοφόνων. Θα ήθελα στο μέλλον να συζητάει ο γιος μου με τον γιο του Κουφοντίνα, αλλά δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Και σίγουρα δε γίνεται όταν έρχεται μια κυβέρνηση, ανοίγει τον πόρτα στον Κουφοντίνα και του λέει «πηγαίνετε να πιείτε το τσίπουρο σας». Ο Κουφοντίνας έχει σκοτώσει 6 συνανθρώπους μας. Είναι άρρωστος. Ο άνθρωπος είναι ανισόρροπος. Δεν είναι πολιτικό το θέμα του, είναι ψυχολογικό »

Για το νομοσχέδιο ταυτότητας φύλου:

«Δεν είμαι σίγουρος αν θα το ψήφιζα. Είμαι φανατικά της άποψης πως ο μόνος νόμος είναι η αγάπη. Είμαι υπέρ και του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και της υιοθεσίας παιδιών. Αυτό που με προβληματίζει με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι η ηλικία, τα 15 χρόνια. Θυμάμαι τι μυαλά κουβαλούσα στα 15 μου και έχω αμφιβολία αν ένα παιδί 15 ετών μπορεί να πάρει μια τέτοια απόφαση».

Για την κουβέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους εξωγήινους:

«Την τρόλαραν χωρίς να υπάρχει αύριο. Αυτό που προσπάθησε ήταν να μεταφέρει μια πραγματική ιστορία για κάτι που του είπε ένας ειδικός, για κάτι που αντιμετώπισε. Θέλετε να ξεφτιλίσουμε κάθε απάντηση με χαβαλέ και πλάκα; »

Για την αποποινικοποίηση της κάνναβης:

«Είμαι φανατικά υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας για πάρα πολλούς λόγους. Όχι μόνο γιατί αντικειμενικά έχει αποδειχθεί ότι είναι λιγότερο επιβλαβής από αλκοόλ, όχι μόνο επειδή υπάρχει ένα οργανωμένο έγκλημα πίσω από τη διακίνηση της, αλλά και γιατί βλέπεις παιδιά που μπαίνουν για λίγα γραμμάρια στη φυλακή».

Για τον Αλέξη Τσίπρα:

«Νιώθω απογοήτευση. Δεν μπορώ να πω ότι τον είχα πιστέψει, αλλά βλέπεις έναν άνθρωπο της γενιάς του και λες μπορεί να τα κάνει διαφορετικά. Και χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη. Θα ήθελα να συγκρουστούμε, αλλά για κάτι άλλο, όχι για τα φαντάσματα του παρελθόντος».

Για το αν θα έκανε Pride στην Λαμία:

«Γιατί όχι; Γιατί μπορεί να γίνει στην Αθήνα και δεν μπορεί να γίνει στη Λαμία και στο Καρπενήσι; Κάτι το καινούργιο είναι λογικό να προκαλεί αντιδράσεις».

Για το αν θα επέλεγε τον Άδωνι Γεωργιάδη ως αντιπρόεδρο της ΝΔ:

«Δεν μου πέφτει λόγος».

Για την οικογενειοκρατία και για την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποκλείσει από μελλοντική κυβέρνηση οποιονδήποτε συγγενή του:

«Μόνο καλό το βλέπω. Είναι θετικό να λες από πριν τι θα κάνεις. Ο Κυριάκος πήρε μια δύσκολη απόφαση, γιατί ήθελε να συμβολίσει το διαφορετικό. Μόνο να το σεβαστείς μπορείς. Σίγουρα γίνονται και αδικίες, αλλά αυτά είναι μέσα στη ζωή. »

loading...

6 thoughts on “Κώστας Μπακογιάννης: «Είμαι φανατικά υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας»

  1. Ναι νιάνιαρο, λες τις παπαριές σου γιατί μια ζωή θα σε φυλάει η Αστυνομία με δικά μας λεφτά. Έτσι είναι, αφού κανένας χασίκλας δεν θα σε πλησιάσει και θα σε απειλήσει με μαχαίρι ή πιστόλι, ούτε θα διαρρήξει το σπίτι σου για την "δόση" του…!

  2. EXEI ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ? ΑΠΟ 100 ΧΙΛΙ0ΜΕΤΡΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΚΕΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΝΤΕΠ ΝΤΕΡΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ!! ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΥΤΤΑΞΕ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΑΙΝΤΕ….

  3. Δεν χρειάζεται να περιμένεις για πολύ, για να σου αποκαλύψει ΕΝΑ νούμερο ότι, στην ουσία δεν είναι αυτό που φαίνεται, π,χ. αυτός ο τύπος που θέλει να ηγηθεί για τη σωτηρία της χώρας, Εχει μεν Κεφάλι, αλλά δεν έχει μυαλό, είναι άδειο,
    είναι κληρονομική η πάθηση,
    Αυτό ας το δουν όλοι αυτοί οι Ηλίθιοι που του παραστέκονται για ένα κομμάτι ψωμί και να ξευτιλίζονται, Λες και αναμεσά τους δεν υπάρχει Ικανότερος από αυτό το Σκύβαλο, Να τον χαίρονται,,?????????

  4. MΠΡΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΛΑΚΩΝΕΣΕ ΣΤΟ ΧΑΣΙΣΙ ? ΓΙΑΥΤΟ ΚΟΒΕΣΑΙ? ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΚΙ'ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΠΑΡΙ…ΕΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ….

  5. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΤΕΤΙΕΣ ΦΑΥΛΟΤΗΤΕΣ ΛΕΣ΄ΚΑΤΑ ΜΑΝΑ ΚΑΤΑ ΚΥΡΗ ΚΑΤΑ ΓΙΟ ΚΑΙ ΘΥΓΑΤΕΡΑ. Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΝΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΙΝ

  6. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ .ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΕΙ ΣΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ .ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ,ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΕΙΚΟ ΣΕ ΣΩΖΕΙ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΣΤΗ ΕΝΕΣ ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΙΜΑΤΖ ΜΕΙΚΕΡΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΝ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΙΧΕΙΩΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Μ3 ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ ΠΩΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ.

Comments are closed.